Go Back   MBWorld.org Forums > Mercedes-Benz Sedans > C-Class (W203)
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


C-Class (W203) 2001-2007, C160, C180, C200, C220, C230, C240, C270, C280, C300, C320, C230K, C350, Coupe

Sponsored by : My Mercedes Parts
Click Here

Welcome to MBWorld.org!
Welcome to MBWorld,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 04-25-2010, 04:04 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 62
Drives: NA
Send a message via AIM to AcesHigh
No power no cranking no dashlights Car wont start help

Hey everyone,

As the title says, my car won't start. When I put the smartkey in the ignition nothing happens, no beeps like usual or the dashboard lights going up. The remote lock/unlock and trunk pop don't make a noise either anymore, the car is just plain dead. It was working 100% fine just a few weeks ago before I put it into storage.

Did a fuse pop? Is some security lock active on the car? What gives? Neither of my keys work. Car doesn't respond to anything, and I can't turn the smartkey since there doesnt seem to be power.

It's not the battery since I charged it full today. It was a new battery bought in February.
To remove this ad, register today or login if you already are registered!

AcesHigh is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2010, 07:13 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Plano, Texas
Posts: 339
Drives: 2009 E350 & 1985 300D turbodiesel
Send a message via AIM to Racin_fool Send a message via Yahoo to Racin_fool
when you open the door, do the lights in the cluster (odometer) light up to say what the mileage is, or do the dome lights come on? Also, when you press the lock/unlock buttons on the key, does the small red LED light flash?

Also, what year and model is your car?
Racin_fool is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2010, 02:31 PM   #3
Newbie
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 6
Drives: e430
im having the same exact issue when the door open the dash lights up but key wont turn or nothing works can some one pelz hellllllllllllp
mzjuicey is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2010, 03:55 PM   #4
Super Moderator
 
samaritrey's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: McLean VA
Posts: 4,392
Drives: THE E320 Bluetec and THE C320
samaritrey
Quote:
Originally Posted by mzjuicey View Post
im having the same exact issue when the door open the dash lights up but key wont turn or nothing works can some one pelz hellllllllllllp
eis
__________________
Trey's Car History
87 Suzuki Samurai Gone :(
99 KIA Sportage 2Door Sold July 20 2009
97 J30 given when 16 Has been passed down to sibling
01 C320 Got at 16 as of 9-10-13 has 200,500 miles with Eurocharged Tune, AMG Style Trunk Spoiler, BIX, NAV 2.0, Tein Springs with Front Renntech Shocks and Koni's in the Rear
08 E320 Bluetec Purchased 04-28-14

All About Trey and Cars Thread
Trey's 2008 E320 Bluetec


samaritrey is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2010, 03:58 PM   #5
Newbie
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 6
Drives: e430
whats that and were is it located n e way i can fix it myself
mzjuicey is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2010, 04:03 PM   #6
Super Moderator
 
samaritrey's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: McLean VA
Posts: 4,392
Drives: THE E320 Bluetec and THE C320
samaritrey
Quote:
Originally Posted by mzjuicey View Post
whats that and were is it located n e way i can fix it myself
EIS is the electronic ignition system or something like that.
it is what you put the key in it does a few things powers the key reads the key and i think sends the signal to the computer to start the car but that might actually be another computer but whatever. It is right where the key goes in so just one panel usually and you can see it. the problem is that they are very expensive and have to be coded and new keys. i would do some research on eis failures but it sounds like one to me. sorry for the bad news. keep us posted.
__________________
Trey's Car History
87 Suzuki Samurai Gone :(
99 KIA Sportage 2Door Sold July 20 2009
97 J30 given when 16 Has been passed down to sibling
01 C320 Got at 16 as of 9-10-13 has 200,500 miles with Eurocharged Tune, AMG Style Trunk Spoiler, BIX, NAV 2.0, Tein Springs with Front Renntech Shocks and Koni's in the Rear
08 E320 Bluetec Purchased 04-28-14

All About Trey and Cars Thread
Trey's 2008 E320 Bluetec


samaritrey is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2010, 04:20 PM   #7
Newbie
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 6
Drives: e430
ok thanks
mzjuicey is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2010, 07:05 PM   #8
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Nov 2001
Location: Huntington Beach, Ca.
Posts: 4,195
Drives: '11 E350
Battery died.
mleskovar is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2010, 10:16 PM   #9
Newbie
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 1
Drives: 2005 C240 4Matic
Update?

Is there any update on this? I'm having the same exact problem. Key won't turn the only thing happening is the tow alarm light blinks. (2005 C240 4matic)
hail7783 is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2011, 12:36 PM   #10
Senior Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Germany
Posts: 369
Drives: c200k
I found this in the search and possibly related to my problem-

2000 German W203, m111 C200k. *Battery good, confirmed good, happens with all three keys. All batteries changed in the keys.

It did this previously on occasion, getting worse when the weather is cold-

Car doesn't open with the remote. Sometimes just go back and forth and eventually, starts responding, though not 100%, meaning the second click doesn't open the rest of the doors, for instance. Eventually works. However, not this time.

When in this mode, car doesn't start. The display lights, BUT the odometer portion just reads in all dashes "--------" just like that. Put key in, nothing. Along the way, it would finally recognize the key and start, or the solenoid in the ignition switch would lock and unlock repeatedly for about 10-20 seconds, then finally the odometer starts displaying numbers again and the car starts.

Seemed to also be able to "turn on" the computer by turning the headlights on with the driver's door open to engage the alarm for the lights on. However, it's extremely cold out here now and now the car is dead...

Any ideas on diagnostics? One of the issues are mechanics here (former east Germany) are one of two things: completely incompetent or absolute ripoff artists.

Last edited by sknight; 02-22-2011 at 01:51 PM.
sknight is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2011, 12:57 PM   #11
Newbie
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 5
Drives: C-320
Hi,

My car C320 has the same problem " When I put the smartkey in the ignition nothing happens, no beeps like usual or the dashboard lights going up. The remote lock/unlock and trunk pop don't make a noise either anymore, the car is just plain dead"

Do you know what is the problem? and how to fix it?

Thanks




_____________________
Quote:
Originally Posted by AcesHigh View Post
Hey everyone,

As the title says, my car won't start. When I put the smartkey in the ignition nothing happens, no beeps like usual or the dashboard lights going up. The remote lock/unlock and trunk pop don't make a noise either anymore, the car is just plain dead. It was working 100% fine just a few weeks ago before I put it into storage.

Did a fuse pop? Is some security lock active on the car? What gives? Neither of my keys work. Car doesn't respond to anything, and I can't turn the smartkey since there doesnt seem to be power.

It's not the battery since I charged it full today. It was a new battery bought in February.
Banguyen is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2011, 02:25 PM   #12
Super Moderator
 
Glyn M Ruck's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Llandudno, Cape Town, South Africa
Posts: 18,356
Drives: late 2009 CLK 350 Coupe Elegance, '65 Jaguar S Type wires
This Sounds like an EIS (electronic ignition switch) as Trey says, or a SAM.

First check fuses 31, 52, 57 for start enable. Fuse 52 has been uprated from 15 to 20 amps.
Good luck!
__________________

Llandudno, Cape Town, South Africa
Glyn M Ruck is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2011, 06:00 PM   #13
Newbie
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 5
Drives: C-320
Thank you a lot for your help.

I found out that the battery was dead because the dome light did not turn off itself automaticly after the back door was opened. After I changed the battery the ESP light is on. How can I turn it off?

Again thanks for your help.

________________________


Quote:
Originally Posted by Glyn M Ruck View Post
This Sounds like an EIS (electronic ignition switch) as Trey says, or a SAM.

First check fuses 31, 52, 57 for start enable. Fuse 52 has been uprated from 15 to 20 amps.
Good luck!
Banguyen is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2011, 06:24 PM   #14
Senior Member
 
contact148's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Canada
Posts: 418
Drives: 2003 c240 4matic wagon
turn the steering wheel all the way both ways

you will also have to sync your sunroof and windows (in your manual)

Quote:
Originally Posted by Banguyen View Post
Thank you a lot for your help.

I found out that the battery was dead because the dome light did not turn off itself automaticly after the back door was opened. After I changed the battery the ESP light is on. How can I turn it off?

Again thanks for your help.

________________________
contact148 is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2011, 07:08 PM   #15
Super Moderator
 
Glyn M Ruck's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Llandudno, Cape Town, South Africa
Posts: 18,356
Drives: late 2009 CLK 350 Coupe Elegance, '65 Jaguar S Type wires
You can try turning steering lock to lock 5 times to reset the steering angle sensor. Otherwise cancel with an OBDII scanner.
__________________

Llandudno, Cape Town, South Africa
Glyn M Ruck is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2011, 05:19 PM   #16
Newbie
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 5
Drives: C-320
Thank you. I followed your instructions, the problems solved\.

_________________
Quote:
Originally Posted by Glyn M Ruck View Post
You can try turning steering lock to lock 5 times to reset the steering angle sensor. Otherwise cancel with an OBDII scanner.
Banguyen is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2011, 05:44 PM   #17
Super Moderator
 
Glyn M Ruck's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Llandudno, Cape Town, South Africa
Posts: 18,356
Drives: late 2009 CLK 350 Coupe Elegance, '65 Jaguar S Type wires
Great
__________________

Llandudno, Cape Town, South Africa
Glyn M Ruck is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2011, 05:44 PM
 
 
 
Reply

Tags
2008, car, cranking, dash, e350, features, key, lights, noise, power, radio, start, wont, work, works



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT -4. The time now is 07:39 AM.


Copyright 2001-2012 InternetBrands, Inc. / MBWorld.org. All Rights Reserved.
Everyone's Personal Details