Go Back   MBWorld.org Forums > Mercedes-Benz Sedans > C-Class (W204)
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

C-Class (W204) 2008-Present: C180K, C200K, C230, C280, C300, C350, C200CDI, C220CDI, C320CDI

Welcome to MBWorld.org!
Welcome to MBWorld,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 04-30-2008, 08:38 AM   #1
Newbie
 
Darryl1Nation's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Los Angeles, Ca
Posts: 8
Drives: C300 - Black
Send a message via Yahoo to Darryl1Nation
Does anyone know how to Reset Service indicator for 2008 C300?

I called my local dealer and asked.. and they said it was against policy to tell anyone.. so they could do it for me for 52 bucks.. what a rip off. I had a C230 and I was able to reset the service indicator on that one because it had a reset button that u can actually push in.. when u turn the key to the ON position then hold that reset button then turn off then back on.. it worked.

has anyone tried on the 2008 models??
To remove this ad, register today or login if you already are registered!

__________________

Current : 08' - Sport - Black
Darryl1Nation is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2008, 09:02 AM   #2
Member
 
ManchesterMerc's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Manchester, UK
Posts: 225
Drives: 2008 220CDI Sport Auto Estate, Obsidian Black, Black leather, Heated Seats,Pan Roof, Comand,
I understand that this has to be done by MB on the W204. I'm sure if anybody knows any different they will be along to tell you
__________________

One Life, Enjoy it.
ManchesterMerc is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2008, 11:59 AM   #3
Super Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: nyc
Posts: 801
Drives: 528i, GLK
i didn't know that c230 can do that, but I believe w204 needs a obdii reader to reset defaults.
webada is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2008, 02:17 PM   #4
MBWorld Fanatic!
 
Derspeed's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Ohio
Posts: 2,424
Drives: X3 and 2012 C coming soon
We use a service reset tool for BMWs and VWs. I don't know who sells them for Mercedes. I'll check into it later.
Derspeed is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2008, 03:51 PM   #5
MBWorld Fanatic!
 
chilledbenz's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: United States
Posts: 1,828
Drives: 2008 R350 & 2008 C300
Ha ha this is going to sound like a wasted post but somewhere on this board someone posted how to get into the service menu to reset it. Something about holding the mute button and something else on the steering wheel. There are quite a few people here changing their own oil so someone will post soon I imagine.
chilledbenz is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2008, 05:47 PM   #6
MBWorld Fanatic!
 
AkaSigFreak's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Orlando, Florida
Posts: 2,750
Drives: 2013 C-Coupe w/Sports PLUS
akaSigFreak
Secret Menu

********Make sure your door is closed*********
1.Turn your ignition in first position
2.Press and hold the accept call button for 5 seconds and while pressing press the ok button on the steering wheel.
3.If needed after releasing the two buttons press ok once more.

This should allow you to reset and it also the secret way to completely disable ESP (not recommended unless you want to spin out of control and burn through your tires). Be careful!
I claim no responsibility for any damages to car, people, or personal property
__________________

Last edited by AkaSigFreak; 04-30-2008 at 06:24 PM.
AkaSigFreak is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2008, 05:42 PM   #7
opp
Newbie
 
opp's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 8
Drives: 2008 C350
Works like a charm!@!@@ thanks- !@!

Click the image to open in full size.
opp is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2008, 09:17 PM   #8
Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Oakville, Ontario, Canada
Posts: 101
Drives: 2008 Calcite white C350, Command system, 3M clear bra, tint 30%
Will this work on the C350 too?
crow944 is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2008, 09:30 AM   #9
opp
Newbie
 
opp's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 8
Drives: 2008 C350
Yes i have the 350
opp is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2008, 11:52 AM   #10
Newbie
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 4
Drives: C350
I tried this and had no success. ??? So I put the ignition in the first position and then pushed the call button and the ok button on the steering wheel at the same time and nothing happens. Can some one help?
hans99201 is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2008, 04:58 PM   #11
opp
Newbie
 
opp's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 8
Drives: 2008 C350
dude- doors closed-

press the ok- twice.

Click the image to open in full size.
opp is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2008, 03:21 AM   #12
Super Member
 
delirium's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Orange County, Ca
Posts: 582
Drives: C350
worked for me, thanks!
delirium is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2008, 12:27 AM   #13
RLE
MBWorld Fanatic!
 
RLE's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: SEATTLE WASHINGTON USA
Posts: 3,988
Drives: '08 C300 Lux Barolo Red Beige Leather P2 MM 18" wheels '84 944
Uh uh

<<dude- doors closed-press the ok- twice.>>

Just cycles through the odo reset window.
RLE is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2008, 02:23 AM   #14
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Athens Greece
Posts: 121
Drives: C200 AMG W204
http://www.youtube.com/watch?v=3tLtaMPS46o
Go to this link its for deactivating the esp but works also for reseting your service data.
Its a hidden menu that pops out if you follow the intructions of the video.
__________________
CE EXO is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2008, 02:40 AM   #15
MBWorld Fanatic!
 
Carsy's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: 4 hours drive north of Sydney Australia
Posts: 2,736
Drives: W204 Classic C Class 220 CDI Australia Rear folding seats sump stone guard,1980 Peugeot 504 Sedan.
Quote:
Originally Posted by RLE View Post
<<dude- doors closed-press the ok- twice.>>

Just cycles through the odo reset window.
This happened to me also but it came good in the end.

Close Door.
Key in Ign.
Turn key to 1st position.
Press both Phone answer & OK button on Steering wheel simultaneously.
Wait 5 seconds.
Good luck from Aussi.
Carsy is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2008, 11:31 PM   #16
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 118
Drives: C300
not sure what I'm doing wrong here, I placed key in first position, door close, press phone icon ( not hang up icon ) and press the ok button and hold but nothing comes up. What am I doing wrong I have c300. Thanks
C300Man is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2008, 01:10 AM   #17
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Athens Greece
Posts: 121
Drives: C200 AMG W204
Quote:
Originally Posted by C300Man View Post
not sure what I'm doing wrong here, I placed key in first position, door close, press phone icon ( not hang up icon ) and press the ok button and hold but nothing comes up. What am I doing wrong I have c300. Thanks

Press first the accept call button leave one second (with the accept button pressed)and then press the ok button and hold them both for two or three seconds that will do it.
__________________
CE EXO is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2008, 08:24 AM   #18
MBWorld Fanatic!
 
AkaSigFreak's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Orlando, Florida
Posts: 2,750
Drives: 2013 C-Coupe w/Sports PLUS
akaSigFreak
Quote:
Originally Posted by C300Man View Post
not sure what I'm doing wrong here, I placed key in first position, door close, press phone icon ( not hang up icon ) and press the ok button and hold but nothing comes up. What am I doing wrong I have c300. Thanks
1st: Get in
2nd: Close the Door
3rd: NOW put key in ignition
Get it?
4th 5th and so on
__________________
AkaSigFreak is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2008, 12:19 PM   #19
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 19
Drives: C300 Sport 4Matic
Quote:
Originally Posted by AkaSigFreak View Post
1st: Get in
2nd: Close the Door
3rd: NOW put key in ignition
Get it?
4th 5th and so on

Did it exactly as described and it just gets me to the trip odometer reset screen.

Does this just work with early 2007 C300's? Mine is a C300 Sport 4matic purchased in March 2008.
che0x is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2008, 12:32 PM   #20
MBWorld Fanatic!
 
AkaSigFreak's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Orlando, Florida
Posts: 2,750
Drives: 2013 C-Coupe w/Sports PLUS
akaSigFreak
Everyone who has tried this step by step and follows the directions precisely gets it to work. I just got up (arm in splint/sling from major shoulder surgery) went out to my car and entered the Vehicle System Data screen which also had the option for the dynamometer mode to turn off traction control for Dyno testing. A while back I was messing around and tried for like 20 minutes and was very frustrated because I had done this before with success. I finally shut the stupid door and everything worked. I don't think it has anything to do with when you bought your car (my build date was Nov 07 in Germany).
__________________
AkaSigFreak is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2008, 03:31 PM   #21
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 19
Drives: C300 Sport 4Matic
Do you have to exceed the service interval criteria (time or mileage) for the reset option to appear?
che0x is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2008, 10:34 PM   #22
MBWorld Fanatic!
 
AkaSigFreak's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Orlando, Florida
Posts: 2,750
Drives: 2013 C-Coupe w/Sports PLUS
akaSigFreak
Quote:
Originally Posted by che0x View Post
Do you have to exceed the service interval criteria (time or mileage) for the reset option to appear?
I'm not sure (my service isn't due yet)
__________________
AkaSigFreak is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2008, 11:13 PM   #23
RLE
MBWorld Fanatic!
 
RLE's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: SEATTLE WASHINGTON USA
Posts: 3,988
Drives: '08 C300 Lux Barolo Red Beige Leather P2 MM 18" wheels '84 944
Service screen

..Everyone who has tried this step by step and follows the directions precisely gets it to work....

Well, not quite everyone. I too cannot bring up the screen using the instructions posted. Even though my car is fairly early (9/07 production) it seems unlikely that would be a factor. I will inquire at my dealer this week and they will tell me.
RLE is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2008, 12:33 PM   #24
Junior Member
 
rgrpc's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: San Antonio TX
Posts: 46
Drives: 2008 C300
Send a message via Skype™ to rgrpc
I got it to work after I reset the odometer to 0.0, then I pressed the call button a bit before I pressed the OK button then presto
rgrpc is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2008, 06:56 AM   #25
Newbie
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3
Drives: C
For me, it only works if I press and hold the call button BEFORE pressing the OK button.
cietdu is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2008, 06:56 AM
 
 
 
Reply

Tags
2008, 300, c300, c350, class, counter, due, florida, indicator, light, mercedes, oil, reset, service, w204



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT -4. The time now is 02:27 PM.


Copyright 2001-2012 InternetBrands, Inc. / MBWorld.org. All Rights Reserved.
Everyone's Personal Details

SEO by vBSEO 3.5.2