Go Back   MBWorld.org Forums > Mercedes-Benz Sedans > C-Class (W204)
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

C-Class (W204) 2008-Present: C180K, C200K, C230, C280, C300, C350, C200CDI, C220CDI, C320CDI

Welcome to MBWorld.org!
Welcome to MBWorld,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 11-07-2011, 10:11 AM   #1
Junior Member
 
sonosuke's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Fort Bragg, NC
Posts: 69
Drives: 2008 C300
Question alignment or bad batch of tires? need some advice please



So I just had my car serviced for transmission and oil change and noticed that my front tires are missing chunks of rubber.
Bought from tirerack Michelin pilot sport A/S (18s)and installed tires in April 2010 with alignment.

I believe the mileage was 23980 and now the vehicle has 45200 miles.
Unfortunately I didnt purchase tirerack road hazard... What tires should I get now? and should I replace all 4 again >.<?
Attached pics are front tires. The rear tires seems fine.
To remove this ad, register today or login if you already are registered!

Attached Thumbnails
alignment or bad batch of tires? need some advice please-img_20111107_093536.jpg   alignment or bad batch of tires? need some advice please-img_20111107_093556.jpg  
sonosuke is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2011, 10:27 AM   #2
MBWorld Fanatic!
 
Sportstick's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Southeast Michigan
Posts: 4,668
Drives: 2009 C300 Sport 6 speed; 2008 E350 Sport 4MATIC: 2009 Jeep Liberty Sport (boat/deep snow/dogs!)
Quote:
Originally Posted by sonosuke View Post

So I just had my car serviced for transmission and oil change and noticed that my front tires are missing chunks of rubber.
Bought from tirerack Michelin pilot sport A/S (18s)and installed tires in April 2010 with alignment.

I believe the mileage was 23980 and now the vehicle has 45200 miles.
Unfortunately I didnt purchase tirerack road hazard... What tires should I get now? and should I replace all 4 again >.<?
Attached pics are front tires. The rear tires seems fine.
Just trying to eyeball the photos, it seems there is still tread depth remaining for further mileage, so it's not that the tires are worn out. I don't know what causes chunks of rubber to come apart like that. My first call would be to Michelin and request an examination by one of their authorized agents.
__________________
08 E350 Sport 4MATIC - Indium
09 C300 Sport 6 Speed - Palladium
Eibach Anti-Sway Bars
SMERC Strut Brace
Bilstein B4 Struts
Michelin Pilot Sport A/S+ & Blizzak WS60
Akebono EUR 1340/1341 Brake Pads
AMG Style:
> Euroteck Diffuser
> JBSpeed Trunk Spoiler
> BMWChop Roof Spoiler
> Bodycolor Grille
> Performance Products Steering Wheel
> 17" PowerWheels Pro #810
AZN LED/Bodycolor Tail Lamp Trim
HiTech Wheel Flaps

Sportstick is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2011, 10:58 AM   #3
Junior Member
 
sonosuke's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Fort Bragg, NC
Posts: 69
Drives: 2008 C300
I attached a couple more pics >.< what do you guys think?
Attached Thumbnails
alignment or bad batch of tires? need some advice please-img_20111107_105319.jpg   alignment or bad batch of tires? need some advice please-img_20111107_105517.jpg  
sonosuke is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2011, 02:55 PM   #4
MBWorld Fanatic!
 
Carsy's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: 4 hours drive north of Sydney Australia
Posts: 2,736
Drives: W204 Classic C Class 220 CDI Australia Rear folding seats sump stone guard,1980 Peugeot 504 Sedan.
It does not appear to be an alignment problem as the rubber separation is from both sides of the tyre & the tyre is worn relatively evenly.

It maybe a manufacturing fault or faulty tyre compound.

I thought it may be caused by your useage or your enviroment but as the rears are OK this does not seem to be the case.

As Sportstick says above, visit Michelin & ask for them to be examined by their technical crew. In my experience ,they will probably wish to take them off the car & send them away for analysis.
Carsy is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2011, 03:26 PM   #5
MBWorld Fanatic!
 
bigigg's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Bergen Co,NJ
Posts: 1,692
Drives: 14' CLS550
Also, since the outside of the tires are worn and the middle still has plenty of tread.. id say its possible you were running with under inflated tires for a while.
__________________
Current
14' CLS 550, 14' ML350

Gone
12' E350 sport, 12' C300 sport, 08' C300 sport
bigigg is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2011, 11:15 AM   #6
Junior Member
 
sonosuke's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Fort Bragg, NC
Posts: 69
Drives: 2008 C300
so I'm sitting here at the tire shop and I'm informed that the missing chunks is from hard cornering...and the tire was losing air due to the crack in the rim..

In the mean time I'm waiting for the rim repair specialist to arrive to fix the wheel.
sonosuke is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2011, 01:15 PM   #7
MBWorld Fanatic!
 
bigigg's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Bergen Co,NJ
Posts: 1,692
Drives: 14' CLS550
hard cornering and under inflated tires?
__________________
Current
14' CLS 550, 14' ML350

Gone
12' E350 sport, 12' C300 sport, 08' C300 sport
bigigg is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2011, 02:21 PM   #8
Junior Member
 
sonosuke's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Fort Bragg, NC
Posts: 69
Drives: 2008 C300
They didn't clarify and they stated that its very common with michelin tires to have those defects.. the shop is charging me 280 per tire and michelin credit of 113. Im still contemplating if I will replace with another set of pilots..
sonosuke is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2011, 02:32 PM   #9
MBWorld Fanatic!
 
Carsy's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: 4 hours drive north of Sydney Australia
Posts: 2,736
Drives: W204 Classic C Class 220 CDI Australia Rear folding seats sump stone guard,1980 Peugeot 504 Sedan.
You say one rim was cracked , what about the other tyre was it under inflated too? . How often do you check your tyre pressure ?
Carsy is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2011, 09:49 AM   #10
Junior Member
 
sonosuke's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Fort Bragg, NC
Posts: 69
Drives: 2008 C300
Other tire had a valve stem leak.. and I usually fill it with air when the alert on my dash comes on..
sonosuke is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2011, 09:49 AM
 
 
 
Reply

Tags
alignment, alinment, bad, batch, c300, chunks, class, losing, mbworld, mecidas, michelin, pilot, sport, tires, tread



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT -4. The time now is 07:00 PM.


Copyright 2001-2012 InternetBrands, Inc. / MBWorld.org. All Rights Reserved.
Everyone's Personal Details

SEO by vBSEO 3.5.2