Go Back   MBWorld.org Forums > Mercedes-Benz Coupes & Cabriolets > CLK-Class (W208)
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


CLK-Class (W208) 1998-2002: CLK 200, CLK 230K, CLK 320, CLK 430 [Coupes & Cabriolets]

Welcome to MBWorld.org!
Welcome to MBWorld,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 03-28-2010, 12:59 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 10
Drives: CLK 430, Euro M3 EVO, Range Rover, Volvo V40 T4, VR6 Colour Concept, ZX Dakar, BMW 325i, Alfa 164
Help: CLK 430 ABS light on, car wont pass 4000RPM

Hi,

I'm new here, I just bought a CLK430 with 61.000km on it (32.000 miles), my car is not accelerating more than 4000rpm, the engine cut at this point. The ABS light is on, someone know where is located the ABS fuse? My box is in germany
Thank you,
Leco
To remove this ad, register today or login if you already are registered!

Leco_Diniz is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2010, 10:54 AM   #2
Junior Member
 
robfox14's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Saint Paul, MN
Posts: 28
Drives: CLK 430, SLK 230
Can't be sure what your problem is, but my SLK 230 once switched me into a "limp home" function that severely reduced the car's output because a serious problem was detected by the computer. I would think the CLK's have the same function. The "limp home" function only allows the car to be driven at about 15 mph, so the driver isn't stranded, but it won't allow the car to be driven at speeds, which if something went really wrong, could harm the driver or other drivers. The manufacturer expects that the car will be taken directly to an auto shop for repair. Perhaps the computer sensed your braking system wasn't working properly, so it switched the car into "limp home" mode. Pull the codes and see what errors have registered. That will be the best place to start if you want to try and fix the problem yourself.

Good luck!

Rob
__________________
1998 SLK 230 Kompressor
2000 CLK 430 w/ AMG Pkg
robfox14 is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2010, 10:47 AM   #3
Newbie
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 10
Drives: CLK 430, Euro M3 EVO, Range Rover, Volvo V40 T4, VR6 Colour Concept, ZX Dakar, BMW 325i, Alfa 164
Rob,


Thank you a lot. My car is going at normal speed, but won’t pass 4000rpm.
I went in a shop were the guy own the Mercedes diagnostic computer, he told me it’s a traction control module “communication with engine error”, also ABS communication error, and he could not reset this error, my traction control button is not working, I mean, when I push it it does not turn on or off. It’s off all the time, but the BAS and Traction control lights are both off in the panel, only ABS on.
Do you know where the ABS and Traction control fuses are located? The box instructions are in Germany language, I can’t understand.
Someone told me few modules just stop working when the car complete 10 years, then you should go to a dealer to reactivate the module, this is true?
Leco_Diniz is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2010, 06:53 PM   #4
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 15
Drives: 99 CLK430
I have a similar problem but mine is the opposite when I floor my gas my rpm goes up but my car doesn't accelerate... If I want to go fast I have to floor it half way
datboyvi is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2010, 01:11 AM   #5
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 15
Drives: CLK430 Cab
It sounds like the car is in limp mode. This usually happens on CLKs when a drink is spilled of it gets wet around the shifter/cup holder area. This exact problem happened to me and I had to replace the board under the shifter. It only comes with a new shifter and it is $400. It was also a pretty tough job.
tripleblk is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2010, 01:25 PM   #6
Newbie
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 10
Drives: CLK 430, Euro M3 EVO, Range Rover, Volvo V40 T4, VR6 Colour Concept, ZX Dakar, BMW 325i, Alfa 164
Gentlemen, it was something wrong inside the ABS module, a bad chip. The guy charged me 500 dollars to fix the module. I will pick up the car today, hope everything is working.

It's usual have problems with ABS module?
Leco_Diniz is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2010, 11:04 AM   #7
Newbie
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 10
Drives: CLK 430, Euro M3 EVO, Range Rover, Volvo V40 T4, VR6 Colour Concept, ZX Dakar, BMW 325i, Alfa 164
The car is amazing now.

Acctually it's pretty fast too, yesterday I went to a drive with a friend of mine who own a 2008 Subaru WRX hatch, with K&N filter and hi performance exhaust.

Rolling start from 40mph it was very close until 80mph, but after this, CLK just gone away from him, it was so much faster that was funny.

Amazing car indeed
Leco_Diniz is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2010, 12:32 PM   #8
Newbie
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 1
Drives: 02 mercedes clk 430
hopeing for help clk 430 in limp mode

Hi I have a 2002 clk 430 stuck in limp mode. All the information here has been helpful I changed the conductor plate and still am stuck. The fuses look good my mechanic reviewed everything that he can think of. But still no luck, there was a speed sensor code I belive (or revelution sensor) cant remember what he said. Can anyone help me please? I just had the transmission rebuilt and am still having the same problem
transgiant is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2010, 12:24 AM   #9
MBWorld Fanatic!
 
MarcusF's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: SCV SoCal
Posts: 3,369
Drives: 2002 CLK430
You'll have to dump the codes. Certain transmission codes, for example a P0715, require a STAR box to clear them.
MarcusF is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2010, 12:24 AM
 
 
 
Reply

Tags
2002, 320, 430, abs, accelerate, anti, bad, bas, car, clk, fuse, gas, light, lock, wont



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT -4. The time now is 10:20 PM.


Copyright © 2001-2012 InternetBrands, Inc. / MBWorld.org. All Rights Reserved.
Everyone's Personal Details