1985 300d cruise control stops working - MBWorld.org Forums

Log In 


E-Class (W123) 1976-1986: 240D, 280E, 300D, 300TD, 300CD

1985 300d cruise control stops working

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread
Old 10-01-2009, 02:32 AM   #1
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 14
Drives: 1985 300D
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
1985 300d cruise control stops working

Please help. The cruise control on my 1985 300d works most of the time but sometimes it won't work. Sometimes it will set and then precede to gain speed until I turn it off. Sometimes it will set then turn off by itself, then won't reset. And sometimes it works fine. Any ideas????
davebillings is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2010, 04:49 PM   #2
Newbie
 
Join Date: Feb 2010
Location: Indiana
Posts: 1
Drives: w123 1983 300D
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
The amp is probably acting up. You could remove the amp from the car and carefully remove the circuit board from the aluminum housing and resolder each solder joint. This may cure the problem
jtjollymon is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2010, 01:01 AM   #3
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 14
Drives: 1985 300D
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thanks, do you know where the amp is located?
davebillings is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2011, 10:13 PM   #4
Newbie
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 1
Drives: 300d
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
cruise control

Did you ever get the cruise control repaired, that is- figure out where and how to replace the amplifier....?



Quote:
Originally Posted by davebillings View Post
Please help. The cruise control on my 1985 300d works most of the time but sometimes it won't work. Sometimes it will set and then precede to gain speed until I turn it off. Sometimes it will set then turn off by itself, then won't reset. And sometimes it works fine. Any ideas????
tgy300d is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ML320 2009 BlueTec coolant leak and short circuit dmitry_sorokin Mercedes Tech Talk 4 07-09-2016 10:08 AM
Nebraska C63 TEAShea C43 AMG, C63 AMG, C63S AMG (W205) 17 12-24-2015 08:30 AM
Speedtuning quick review RedBull CLK-Class (W209) 6 09-23-2015 10:00 AM
S430 listing to one side ReInventingIT S-Class (W220) 12 09-11-2015 11:45 AM
FS: 2005 E320 4matic Estate marc hanna Mercedes Vehicles 0 09-02-2015 08:16 AM


Tags
1985, 300d, 85, amp, amplifier, control, cruise, doesn, forum, mercedes, solder, stops, w123, work, working


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 05:35 PM.


Copyright 2001-2012 InternetBrands, Inc. / MBWorld.org. All Rights Reserved.