05 E320 CDI Battery - Visit Workshop - MBWorld.org Forums



E-Class (W211) 2003-2009

05 E320 CDI Battery - Visit Workshop

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread
Old 08-19-2008, 05:18 PM   #1
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2008
Location: tucson az
Posts: 11
Drives: 2004 SL600, 2005 E320CDI
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs down 05 E320 CDI Battery - Visit Workshop

after changing the battery i keep getting this message after we start the car.
after swapping in the battery, i needed to reset the panoramic roof, and the windows, but everything works well. except for the stupid message. got any ideas how to read a code or reset this?
I had to change a battery on my Sl600 and that was fine, change battery everything worked fine. so i am at somewhat of a loss.
I often remove the negative lead from the SL's battery to erase the adaptive shift and conservative fuel map when going to the track. never an issue.
can anyone recommend a code reader?
Thanks for any and all help
sl600_pilot is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2008, 01:07 PM   #2
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2008
Location: tucson az
Posts: 11
Drives: 2004 SL600, 2005 E320CDI
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
update

no codes are being set by system.
everything by code reader is a go.
i'm not impressed with the diagnostic at this point, ha
anyone have any ideals. car still runs fine. just have to reset the message after start and then once i put in drive. other then that thousands of miles and everything is ok.
sl600_pilot is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2008, 04:10 PM   #3
MBWorld Fanatic!
 
Diesel Benz's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Europe
Posts: 5,106
Drives: 222.132 & 221.122 & 212.025 & 906.633
Thanked 2 Times in 2 Posts
Which battery did you replace? Which code reader did you use? Star should give a good hint about the problem. It could be the front battery.
Diesel Benz is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2008, 04:32 PM   #4
Senior Member
 
MercFiveHundred's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: NY
Posts: 367
Drives: 2003 E500
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by sl600_pilot View Post
no codes are being set by system.
everything by code reader is a go.
i'm not impressed with the diagnostic at this point, ha
anyone have any ideals. car still runs fine. just have to reset the message after start and then once i put in drive. other then that thousands of miles and everything is ok.
SAME EXACT THING FOR ME!!! Ridiculous! I heard that it could be the relay, but as you said everything works fine and then after a bunch of miles (about 1000 as you said) code goes away. I guess sometimes its good to be stubborn.
MercFiveHundred is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2008, 04:49 PM   #5
MBWorld Fanatic!
 
MARK CUMMINS's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Jacksonville Florida
Posts: 3,858
Drives: 209/W210 Estate /W211 modded by MBENZNL
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Do a search on the battery control unit..next to the battery
Early w211s had problems with them
MARK CUMMINS is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2008, 08:01 PM   #6
Super Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Tampa, Florida
Posts: 860
Drives: 05' E320 CDI
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Go to the MB god, Konigstiger for this topic:

http://forums.mbworld.org/forums/sho...ght=sb+battery
TPAbnz is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2009, 08:38 PM   #7
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Mississippi
Posts: 29
Drives: 2002 E320 4matic & 2003 E320,
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hey SL600-pilot, I'm having the same trouble. I replaced the aux battery and the alarm is still present. How did you resolve this issue?
Thanks,
Jay
jay m is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2010, 08:53 AM   #8
Newbie
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1
Drives: 2003 e320 cdi
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
As a new forum member and proud owner of a previously enjoyed 2005 e320 I am curious if anyone has found a usable code reader. After being away for about 10 days I came home to 1 malfunction and the Battery sign visit workshop. I have always serviced my own cars but it certainly appears MB is way smarter than me. My code reader of couse shows no errors and the live data seems to function properly.
imkrn is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2010, 09:43 AM   #9
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Mississippi
Posts: 29
Drives: 2002 E320 4matic & 2003 E320,
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
imkern,
It has been a while since i tackeled the issue. If you do a search, you will find the thread on my repair. I do know that the light eventually cleared. I guess due to repeated cycles within the correct parameters.

jay
jay m is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2005 C55 - 32K Miles - $19,000 bmjdevelopment Mercedes Vehicles 5 09-13-2015 04:26 PM
Who wants original white faced Gauges for a CDI mikeangelov86 E-Class (W211) 4 09-09-2015 11:22 AM
Turn signals will not self cancel Ed Rouze E-Class (W211) 6 09-07-2015 07:11 AM
Need some help with airmatic suspension prob DQuickest W211 AMG 5 09-06-2015 11:02 AM
Workshop manual Medzhlumyan Mercedes Tech Talk 0 09-04-2015 04:31 AM


Tags
2004, 2005, 2006, 320, battery, cdi, change, code, drive, e320, mercedes, rear, removal, seat, visit, workshop


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:19 PM.


Copyright 2001-2012 InternetBrands, Inc. / MBWorld.org. All Rights Reserved.