Go Back   MBWorld.org Forums > Mercedes-Benz Sedans > E-Class (W212)
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


E-Class (W212) 2010-present: E 350, E 550

Welcome to MBWorld.org!
Welcome to MBWorld,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 08-01-2012, 10:55 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Hong Kong
Posts: 19
Drives: 2011 E250 AV / Palladium Silver / AMG sport package
josephchotakleung@hotmail.com
Bluetooth pairing problem - Samsung Galaxy S3

Anybody able to pair Samsung Galaxy S3 with the MB Bluetooth
To remove this ad, register today or login if you already are registered!

__________________
joseph1980 is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2012, 04:20 AM   #2
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Dec 2011
Location: Paradise
Posts: 2,187
Drives: w212 E550
what kind of problem do you have? i could pair mine right away w/o any issue. make sure your contact list is shown by phone, not by sim. hope this helps .
BM2BZ is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2012, 06:16 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Hong Kong
Posts: 19
Drives: 2011 E250 AV / Palladium Silver / AMG sport package
josephchotakleung@hotmail.com
Quote:
Originally Posted by BM2BZ View Post
what kind of problem do you have? i could pair mine right away w/o any issue. make sure your contact list is shown by phone, not by sim. hope this helps .
Thanks BM2BZ. COMMAND wasn't able to detect the S3 at all, could it be because it is currently paired with my iPhone? Although I thought COMMAND supports multiple pairing.
__________________
joseph1980 is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2012, 09:38 AM   #4
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Jan 2011
Location: Central Pennsylvania
Posts: 1,757
Drives: 2012 S350 Bluetec 4Matic, Diamond White, P2
Quote:
Originally Posted by joseph1980 View Post
Thanks BM2BZ. COMMAND wasn't able to detect the S3 at all, could it be because it is currently paired with my iPhone? Although I thought COMMAND supports multiple pairing.
It does support multiple pairings, but, only one can be active at a time. Just how Bluetooth works. Turn off your iPhone until you have paired the Samsung.
__________________
___________________________________
2012 S350 Bluetec 4Matic, Diamond White, P2, Flux Capacitor, Mr. Fusion, and one jar Gray Poupon.
ImInPA is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2012, 10:19 AM   #5
MBWorld Fanatic!
 
listerone's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Connecticut
Posts: 1,004
Drives: 2014 BMW 328d
Quote:
Originally Posted by joseph1980 View Post
Thanks BM2BZ. COMMAND wasn't able to detect the S3 at all, could it be because it is currently paired with my iPhone? Although I thought COMMAND supports multiple pairing.
It depends on what you mean by "pairing".Comand can be set up to recognize several phones (can't recall the exact number) but only one of them can be "active" at a time.To accomplish *initial* pairing it would be wise not to have any other phones nearby while doing it.The process of initial pairing is so easy even *I* can do it.I recently solved an annoying problem with my Samsung Droid thanks to a post on this forum (can't recall whose).I think the problen applies to all Samsung droids so if you continue to have problems PM me and I'll walk you through it.
__________________
Currently: 2014 BMW 328d/Nav
Formerly: 2011 E350 Bluetec / Palladium Silver / P1 / Distronic / Parktronic
Formerly: 2009 BMW 335 diesel / Nav /iDrive / Sirius / HD radio


listerone is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2012, 10:27 AM   #6
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 44
Drives: 2012 E350 4Matic
Quote:
Originally Posted by joseph1980 View Post
Anybody able to pair Samsung Galaxy S3 with the MB Bluetooth
Having this problem also, but only recently. Purchased my S3 last week, and it paired immediately with the COMMAND. Then starting Tuesday, it wasn't connecting. I try and pair them, and it sees the phone, and tries to connect, but then fails. The same exact thing is happening with my other car, a 2013 smart, as well. It was paired, but now won't connect.

I am wondering if some software recently got pushed to the S3 that is causing this, but I am unable to connect mine to either of my cars, when it was connected to both of them just two days ago..

Todd
toddwess is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2012, 11:09 AM   #7
Super Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Saskatchewan
Posts: 802
Drives: 2003 S55AMG, 2013 GLK350, 1969 280S
Quote:
Originally Posted by toddwess View Post
Having this problem also, but only recently. Purchased my S3 last week, and it paired immediately with the COMMAND. Then starting Tuesday, it wasn't connecting. I try and pair them, and it sees the phone, and tries to connect, but then fails. The same exact thing is happening with my other car, a 2013 smart, as well. It was paired, but now won't connect.

I am wondering if some software recently got pushed to the S3 that is causing this, but I am unable to connect mine to either of my cars, when it was connected to both of them just two days ago..

Todd
Is it asking your phone every time it wants to connect to it? Check how you have your permissions set on your phone.
__________________

My Family's Current MBs: 2013 GLK350, 2013 GL350, 2012 ML350, 2012 C63AMG, 2005 SL55AMG, 2003 S55AMG, 1997 E320, 1969 280S
Busta Riles is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2012, 11:14 AM   #8
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 44
Drives: 2012 E350 4Matic
Quote:
Originally Posted by Busta Riles View Post
Is it asking your phone every time it wants to connect to it? Check how you have your permissions set on your phone.
No, it is not asking at all. It is not even connecting. That is what drew my attention to it. It was working perfectly earlier this week. Took calls on the COMMAND just fine. Then my phone rang from the passenger seat, and I noticed it had not connected. I don't turn Bluetooth off on the phone and had made no changes at all.

Apparently this is a problem with the S3 as forums are lit up like crazy about it. I have Verizon, but Sprint released this bulletin yesterday:

http://support.sprint.com/support/ar...0120621-161044

Todd
toddwess is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2012, 11:55 AM   #9
MBWorld Fanatic!
 
listerone's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Connecticut
Posts: 1,004
Drives: 2014 BMW 328d
Quote:
Originally Posted by toddwess View Post
No, it is not asking at all. It is not even connecting. That is what drew my attention to it. It was working perfectly earlier this week.
I had an almost identical problem with my Samsung Droid that I just recently resolved as noted above.If yours is the same problem as mine (seems likely to me) what's happening is that the phone is asking for permission to send data to the car...and that request happens very quickly.What *I* did to resolve it was completely uncouple the phone and the car...that is,erase all traces from both...and then I re-paired.As I was doing so I watched for the warning on the phone that I read about and when it appeared (quickly) I clicked where it said something like "don't ask again".From that point on everything's been perfect...phone works perfectly,address book downloads perfectly (which wasn't the case before),music streaming works perfectly,etc,etc.
__________________
Currently: 2014 BMW 328d/Nav
Formerly: 2011 E350 Bluetec / Palladium Silver / P1 / Distronic / Parktronic
Formerly: 2009 BMW 335 diesel / Nav /iDrive / Sirius / HD radio



Last edited by listerone; 08-02-2012 at 11:58 AM.
listerone is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2012, 12:07 PM   #10
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 44
Drives: 2012 E350 4Matic
Quote:
Originally Posted by listerone View Post
I had an almost identical problem with my Samsung Droid that I just recently resolved as noted above.If yours is the same problem as mine (seems likely to me) what's happening is that the phone is asking for permission to send data to the car...and that request happens very quickly.What *I* did to resolve it was completely uncouple the phone and the car...that is,erase all traces from both...and then I re-paired.As I was doing so I watched for the warning on the phone that I read about and when it appeared (quickly) I clicked where it said something like "don't ask again".From that point on everything's been perfect...phone works perfectly,address book downloads perfectly (which wasn't the case before),music streaming works perfectly,etc,etc.
Thanks for the input . . . will try this evening!
toddwess is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2012, 04:41 PM   #11
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Dec 2011
Location: Paradise
Posts: 2,187
Drives: w212 E550
Quote:
Originally Posted by joseph1980 View Post
Thanks BM2BZ. COMMAND wasn't able to detect the S3 at all, could it be because it is currently paired with my iPhone? Although I thought COMMAND supports multiple pairing.
i don't think it's your iphone problem unless you enter your car w/both phones on. follow other fellow members' instructions and you should be good.
BM2BZ is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2012, 11:37 PM   #12
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Hong Kong
Posts: 19
Drives: 2011 E250 AV / Palladium Silver / AMG sport package
josephchotakleung@hotmail.com
Thanks all!! I'll try it tonight when I get the car back after my first scheduled service. I must say the knowledge level in this forum far exceeds the service reps at the dealerships.
__________________
joseph1980 is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2012, 08:15 AM   #13
MBWorld Fanatic!
 
listerone's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Connecticut
Posts: 1,004
Drives: 2014 BMW 328d
Quote:
Originally Posted by joseph1980 View Post
I must say the knowledge level in this forum far exceeds the service reps at the dealerships.
Very true.I told both my local Mercedes dealer *and* my cell phone carrier about my problem.The cell phone carrier said "ask Mercedes".And I'll bet that you can guess what the Mercedes dealer said....that's right,"ask your cell phone carrier".
__________________
Currently: 2014 BMW 328d/Nav
Formerly: 2011 E350 Bluetec / Palladium Silver / P1 / Distronic / Parktronic
Formerly: 2009 BMW 335 diesel / Nav /iDrive / Sirius / HD radio


listerone is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2012, 02:39 PM   #14
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 44
Drives: 2012 E350 4Matic
Quote:
Originally Posted by listerone View Post
I had an almost identical problem with my Samsung Droid that I just recently resolved as noted above.If yours is the same problem as mine (seems likely to me) what's happening is that the phone is asking for permission to send data to the car...and that request happens very quickly.What *I* did to resolve it was completely uncouple the phone and the car...that is,erase all traces from both...and then I re-paired.As I was doing so I watched for the warning on the phone that I read about and when it appeared (quickly) I clicked where it said something like "don't ask again".From that point on everything's been perfect...phone works perfectly,address book downloads perfectly (which wasn't the case before),music streaming works perfectly,etc,etc.
Paired the phone this morning after removing it from the COMMAND and restarting the phone. No issues . . . . . . . . . so far.
toddwess is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2012, 02:06 PM   #15
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1,573
Drives: E550 4Matic
Somewhat unrelated but has anyone had issues with syncing a large address book on the phone with the car? If you have 1500+ contacts, do they all sync? If you make a change to a phone number on the phone, does the change get updated in Command?
WEBSRFR is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2012, 02:25 PM   #16
MBWorld Fanatic!
 
listerone's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Connecticut
Posts: 1,004
Drives: 2014 BMW 328d
Quote:
Originally Posted by WEBSRFR View Post
Somewhat unrelated but has anyone had issues with syncing a large address book on the phone with the car? If you have 1500+ contacts, do they all sync?
1500 Contacts? Yikes,you must be pretty popular! No idea of the answer.Perhaps you should just try downloading them,if you see the "A"s as well as the last letter in your address book then chances are you've got them all.

Quote:
Originally Posted by WEBSRFR View Post
If you make a change to a phone number on the phone, does the change get updated in Command?
It's only within the last week or so that I fixed *my* address book issues but IIRC there's an option to download entries in two ways...one is to "add" (add a new entry,I assume) and the other is to "overwrite" (most likely meaning update everything).I don't think anything gets updated *automatically*,but I'm not sure.
__________________
Currently: 2014 BMW 328d/Nav
Formerly: 2011 E350 Bluetec / Palladium Silver / P1 / Distronic / Parktronic
Formerly: 2009 BMW 335 diesel / Nav /iDrive / Sirius / HD radio


listerone is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2012, 09:46 PM   #17
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Hong Kong
Posts: 19
Drives: 2011 E250 AV / Palladium Silver / AMG sport package
josephchotakleung@hotmail.com
Quote:
Originally Posted by WEBSRFR View Post
Somewhat unrelated but has anyone had issues with syncing a large address book on the phone with the car? If you have 1500+ contacts, do they all sync? If you make a change to a phone number on the phone, does the change get updated in Command?
I have the same problem but I'm not nearly as popular...my address book has around 200 contacts. But the missing contacts are random, so I was wondering whether it may in fact be the iPhone problem (some contacts stored on the SIM card and some stored on the phone). I have learnt to just live with it and search for the contacts on my iPhone directly which is much quicker anyway IMO. But would still be interested to find out the root of the problem without having to RTFM...
__________________
joseph1980 is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2012, 06:11 AM   #18
Newbie
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 2
Drives: Mercedes Class A
Hi all,

I bought a Samsung Galaxy S3 and I'm experiencing the same problem in pairing it with my BT module HFS B67875877. With the same BT module I was able to connect an HTC Legend and a Nokia E55. I wrote to Samsung Support and I'm waiting for the answer but I don't feel confident...

Do you have any idea to solve this problem?

Thanks

Gabriele
Rismico is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2012, 07:46 AM   #19
Senior Member
 
alanme123's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Southern California, Orange County
Posts: 453
Drives: 2012 E350
I know this is stupid, but it happened to me on my Galaxy s2.

I had the s2 and upgraded to ICS recently, so the bluetooth menu was different. There is a button that says Hide from other devices and the box was unchecked. I thought that this meant if the box is unchecked, then other devices can see my s2. So I tried pairing my phone with the car for over 2 days and even had friends ask me if BT was turned on and not in "hiding mode". I almost yelled at them for asking such a stupid question. Turns out I needed to check the box and command immediately found my phone. Man.. that was embarrassing. Make sure BT is not in Hiding mode when you pair it with the car.
alanme123 is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2012, 05:33 PM   #20
Newbie
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 2
Drives: Mercedes Class A
Thank you alanme123.

Today I got the answer from Samsung: "we can't guarantee compatibility with other brands devices.". As I supposed.

I tried to connect my S3 setting the "hiding mode" either ON and OFF: it doesn't work.

Just to know, what is the brand and the model of your BT car module?

Thanks

Gabriele
Rismico is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2012, 11:09 PM   #21
Newbie
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 2
Drives: c250 cdi coupe
galaxy sIII

@ listerone,

i am considering a galaxy sIII as my current iphone 4 does not allow me to utilize the sms and web browsing functionality in command online (i think my c250 cdi coupe is running this version but i may be wrong).

based on your final comment below, "everything works etc etc" does this include reading out sms and web browsing?

If so this would get me over the line to buy the sIII, as i recently enquired with apple regarding iphone 5 PAN/APN capabilities and the answer was more or less no - cockily saying dont expect apple to change, if anything MB should alter command to suit to iphone.

thanks.


Quote:
Originally Posted by listerone View Post
I had an almost identical problem with my Samsung Droid that I just recently resolved as noted above.If yours is the same problem as mine (seems likely to me) what's happening is that the phone is asking for permission to send data to the car...and that request happens very quickly.What *I* did to resolve it was completely uncouple the phone and the car...that is,erase all traces from both...and then I re-paired.As I was doing so I watched for the warning on the phone that I read about and when it appeared (quickly) I clicked where it said something like "don't ask again".From that point on everything's been perfect...phone works perfectly,address book downloads perfectly (which wasn't the case before),music streaming works perfectly,etc,etc.
nauman is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2012, 09:56 AM   #22
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 44
Drives: 2012 E350 4Matic
Quote:
Originally Posted by nauman View Post
@ listerone,

i am considering a galaxy sIII as my current iphone 4 does not allow me to utilize the sms and web browsing functionality in command online (i think my c250 cdi coupe is running this version but i may be wrong).

based on your final comment below, "everything works etc etc" does this include reading out sms and web browsing?

If so this would get me over the line to buy the sIII, as i recently enquired with apple regarding iphone 5 PAN/APN capabilities and the answer was more or less no - cockily saying dont expect apple to change, if anything MB should alter command to suit to iphone.

thanks.
My Galaxy SIII is working perfectly now. All COMAND Online browsing functionality works perfectly.

T
toddwess is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2012, 10:24 AM   #23
MBWorld Fanatic!
 
listerone's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Connecticut
Posts: 1,004
Drives: 2014 BMW 328d
Quote:
Originally Posted by nauman View Post
@ listerone,

based on your final comment below, "everything works etc etc" does this include reading out sms and web browsing?
I don't do sms or web browsing on my phone or in my car.I'm not even sure my Bluetec is *capable* of that...although I know I can surf the web on my phone (and I don't even know what "sms" means).Yes,I'm old and a technology dunce.However,eveything *I* do with my bluetooth setup (make and receive calls,phone book,call history,stream music) now works perfectly.

Sorry I can't help you.
__________________
Currently: 2014 BMW 328d/Nav
Formerly: 2011 E350 Bluetec / Palladium Silver / P1 / Distronic / Parktronic
Formerly: 2009 BMW 335 diesel / Nav /iDrive / Sirius / HD radio


listerone is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2012, 11:17 AM   #24
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Lower Hudson Valley, NY
Posts: 16
Drives: 2010 E350 (W212)
The problem I'm having with my Galaxy SIII is not connectivity, it is with the cell phone contacts. With my old not so "smart phone" I was able to download my contacts into Command at will. Now Command will no longer "overwrite" the listed contacts. When I contacted the dealer he advised that I should individually enter the new contacts (or changes to exiting contacts).
How is anyone supposed to know the contacts they may have added or edited since they last undated the phone!?
xpdchief is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2012, 01:31 PM   #25
MBWorld Fanatic!
 
listerone's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Connecticut
Posts: 1,004
Drives: 2014 BMW 328d
Quote:
Originally Posted by xpdchief View Post
The problem I'm having with my Galaxy SIII is not connectivity, it is with the cell phone contacts. With my old not so "smart phone" I was able to download my contacts into Command at will. Now Command will no longer "overwrite" the listed contacts. When I contacted the dealer he advised that I should individually enter the new contacts (or changes to exiting contacts).
How is anyone supposed to know the contacts they may have added or edited since they last undated the phone!?
Your problem sounds very similar to mine.Given that my phone's a Samsung Android,as is yours,try following my recomendations in my earlier post in this thread (#9),give that a try and see what happens.The worst that can happen is you've wasted 10 minutes of your time.If you try it watch carefully for the request I mention...it comes quickly and is easy to miss.If you see it,click "don't ask again" and,if you're lucky,you'll be fine as was I.
__________________
Currently: 2014 BMW 328d/Nav
Formerly: 2011 E350 Bluetec / Palladium Silver / P1 / Distronic / Parktronic
Formerly: 2009 BMW 335 diesel / Nav /iDrive / Sirius / HD radio


listerone is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2012, 01:31 PM
 
 
 
Reply

Tags
benz, bluethooth, bluetooth, connecting, connection, detection, galaxy, issues, mercedes, pair, pairing, problems, removing, s3, samsung



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT -4. The time now is 03:51 PM.


Copyright 2001-2012 InternetBrands, Inc. / MBWorld.org. All Rights Reserved.
Everyone's Personal Details