Go Back   MBWorld.org Forums > Mercedes-Benz SUVs, Trucks, Vans, Diesels, Other > GL Class (X164)
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


GL Class (X164) 2007-Present: GL320CDI, GL420CDI, GL450, GL550

Welcome to MBWorld.org!
Welcome to MBWorld,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 01-26-2012, 10:36 PM   #26
Newbie
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 6
Drives: Mercedes 350 GL
I have a 2011 GL350 and it's not always starting, usually when it's been sitting overnight or for a while. Got a new battery 3 days ago and still the same problem.

Anyone have the miracle fix? I just had my first service inspection but I don't know if they updated the software. I had to charge the battery last week before I took it to the dealer and they confirmed the battery was at 75% charged. They also confirmed there was no battery drain so where's the missing 25%?
To remove this ad, register today or login if you already are registered!

Hugues is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2012, 09:15 AM   #27
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: McLean, VA
Posts: 93
Drives: 2010 GL350 BTec, 2011 Audi A4, 2011 Porsche GT3 RS, 2014 E63S Wagon
When you say it doesn't start what are your symptoms? On mine, it was a push on the start button that would not even attempt to start the engine. The starter was not engaging or turning over. This was corrected by the dealer with an ECU software update. If yours is something different, I would take it in and have the dealer diagnose it. Should still be under warranty.
ksalno is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2012, 09:28 AM   #28
Newbie
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 6
Drives: Mercedes 350 GL
Actually it basically does the same thing with the push button or the key. It hardly turns over 1/4 turn. I have to turn the key 5 or 6 times then it eventually turns the engine and starts. Other times I put a charger on it for a few hours and it fired up no problem. Great truck but this makes it unreliable! The truck is still under waranty but my dealer is 2 hrs away so I have to try and pin poInt the problem before driving down there.
Hugues is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2012, 11:50 AM   #29
alx
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 2,398
Check for lose battery terminals under the front passenger seat.
alx is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2012, 02:16 PM   #30
Newbie
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 6
Drives: Mercedes 350 GL
The battery was recently replaced at the dealer's and I have the same problem as before they replaced the battery.
Hugues is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2012, 02:36 PM   #31
Newbie
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 3
Drives: MB GL350 Bluetec
Starting problem/low battery

My 350 GL (2010) has just had the 3rd battery installed and it's already failing to start the car. Doubt it's loose terminals as the battery has been replaced so often and it's still ongoing - in fact seems to be getting worse. Had a software update done last June (2011) and has made no difference. On the Service sheet had under software istalled "025058 Operations: Battery Charger" - presume this is the software update mentioned in previous posts early in 2011?
Robyn Dawes is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2012, 10:49 AM   #32
Newbie
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 6
Drives: Mercedes 350 GL
Hi Robyn,
Sorry to hear your having all these problems, really sucks to invest in a nice car and get all these problems. So far the software upgrade has been great, my GL starts even in really cold temperatures. In the 2010 GL I herd there may have been a loose cable on the starter that may be the cause of your issues...you may have already checked this but just in case. Hope you find a remedy becquse they are great truck to drive.
Hugues is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2012, 05:35 PM   #33
Newbie
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 3
Drives: MB GL350 Bluetec
GL350 Starting Problems

Thanks for the note of sympathy! I'm taking it in on Monday so cross fingers. I had it in for a service last June and there was a software update which should have fixed the problem - perhaps the wrong version who knows, but hopefully the issue will be resolved. I'll let them know that similar issues have been successfully dealt with through upgrades. Otherwise thanks for the suggestion regarding the loose starter cable - will have that checked.
Robyn Dawes is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2012, 05:35 PM
 
 
 
Reply

Tags
350, audi, battery, dashboard, dead, freezing, gl, light, mercedes, pop, problem, s5, sitting, start, starting, temps, truck



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT -4. The time now is 08:52 PM.


Copyright 2001-2012 InternetBrands, Inc. / MBWorld.org. All Rights Reserved.
Everyone's Personal Details