Go Back   MBWorld.org Forums > Mercedes-Benz SUVs, Trucks, Vans, Diesels, Other > M-Class (W164)
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


M-Class (W164) 2006-2011: ML280CDI, ML320CDI, ML420CDI, ML350, ML500, ML550

Welcome to MBWorld.org!
Welcome to MBWorld,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 12-17-2007, 10:37 PM   #1
Senior Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 487
Drives: 2007 ML 500
cold start ups... do you have loud ticking and rattling noises from

the engine? my engine has gotten progressively louder on cold starts.

dealer tells me its normal as the car has dual overhead cams and oil hasn't reached the top yet.

makes sense, but i've never had it this loud before.
To remove this ad, register today or login if you already are registered!

vinceching is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2007, 06:02 PM   #2
Senior Member
 
red00lght's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: South Florida
Posts: 429
Drives: 2006 ML500
I let mine sit for 3 weeks in storage and when I started it up, it sounded like crap for the first few seconds as the oil got around. Funny thing is, I stored my Ford Lightning pickup truck for the same amount of time alot more frequently and never had any unusual noises starting it up.

I've noticed ALL the mercedes I've owned seem to sound more and more rough as they age....even the AMG's.
__________________
2006 ML500
2004 Ford SVT Lightning--Blue Beast with a bed!
2003 CL600/S55/CL500/04 E55--Gone but not forgotten
Click on the link for more pics!!
http://public.fotki.com/WWalker482/
red00lght is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2007, 02:51 AM   #3
Newbie
 
Join Date: Sep 2007
Location: Rockville, MD
Posts: 1
Drives: 2007 ML350
I have a 2007 ML350 and actually heard the same noise two days ago. I actually stopped the car to take a look under the hood. I've also been noticing that the engine makes a wining noise on normal acceleration at low speeds.

I'm guessing it's a mix of the cold temperature and the fuel management system (i.e. fuel consumption control). I can't remember if the engine sounded the same when I first bought it. Currently have 18k miles.

If it gets worse, I'll be sure to post. For now, rest assured that others hear the same noise.
veekto is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2007, 07:34 PM   #4
Newbie
 
Join Date: Apr 2007
Location: Kentucky
Posts: 13
Drives: 2007 ML350
Lightbulb

I too have heard my ML350 knocking at start-up when cold. 8K miles. thought about taking in to the dealer, but reading this tread makes me think it is a by-product of this model/design.
Sebastian3249 is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2007, 07:34 PM
 
 
 
Reply

Tags
cl500, cold, engine, lightning, loud, ml500, motor, noises, rattling, rough, sound, start, svt, ticking, ups, veekto



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT -4. The time now is 10:42 PM.


Copyright 2001-2012 InternetBrands, Inc. / MBWorld.org. All Rights Reserved.
Everyone's Personal Details