Go Back   MBWorld.org Forums > Mercedes-Benz Sedans > S-Class (W220)
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


S-Class (W220) 1999-2006: S 320 CDI, S 320, S430, S 500, S 600

Sponsored by : My Mercedes Parts
Click Here

Welcome to MBWorld.org!
Welcome to MBWorld,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 10-17-2007, 09:21 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1
Drives: 2001 S 500
Problem with 01 s500 CD CHANGER

New to this so please forgive me for mistakes.
i recently bought a 01 S 500, and started havign trouble with my CD Changer,
first it would say no magazine, then some times it wouldn't read disks which were already in the magazine. The magazine got stuck in the changer, i took it apart, got a magazine out but now I have no sound, it says that there is no CD Changer in the car, there is no telephone in the car. I read some blogs and came to a conclusion that since the CD Changer is bad my volume is out, but i dont understand why aren't phone and volume working. I would appreciate it, if someone could guide me as to how to get this problem resolved.
To remove this ad, register today or login if you already are registered!


Last edited by exit521; 10-18-2007 at 01:49 AM.
exit521 is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2007, 02:46 PM   #2
Newbie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3
Drives: S500
Similar Problem CD CHANGER- 01 S500

Hi there - I also just bought an s500 01, and am coming across a problem with teh CD Changer. I hopped in my car and it wouldnt play the disk. So i turned it off and on with no luck. It would just sit on CD1 and track 1 and not play. it would not allow me to change CDs either. it would let me look at the other cd's but when i clicked on another nothing would happen. i switched out cds even removed disc one. still the same problem but with disc 2 not playing. i would push FWD and it would stick like that. eventually i kept pushing buttons and it went all black and and reset playing the music like nothing happened. Can anyone please advise me on this?

Thanks,

nathan
nathan.nice is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2007, 05:58 PM   #3
Almost a Member!
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 35
Drives: mercedes s500 w220
Quote:
Originally Posted by nathan.nice View Post
Hi there - I also just bought an s500 01, and am coming across a problem with teh CD Changer. I hopped in my car and it wouldnt play the disk. So i turned it off and on with no luck. It would just sit on CD1 and track 1 and not play. it would not allow me to change CDs either. it would let me look at the other cd's but when i clicked on another nothing would happen. i switched out cds even removed disc one. still the same problem but with disc 2 not playing. i would push FWD and it would stick like that. eventually i kept pushing buttons and it went all black and and reset playing the music like nothing happened. Can anyone please advise me on this?

Thanks,

nathan
I have a 2000 s500 and my cd changer is giving the same problems it will start playing one disc but wont let me change through the tracks and its so sensitive to bumps anybody know what it might be thanks in advance
jyalda6 is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2010, 10:33 PM   #4
Newbie
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 6
Drives: 2000 S500 1997 E420/320
ok seems like thers no reply for a fix on this issue, I also have NO CD CHANGER on my command unit, and no phone but the radio works fine? what gives?
ZeeMee is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2010, 12:08 AM   #5
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 2,259
Drives: Mercedes
Quote:
Originally Posted by ZeeMee View Post
ok seems like thers no reply for a fix on this issue, I also have NO CD CHANGER on my command unit, and no phone but the radio works fine? what gives?
I have this issue too... it says I have no CD Changer and Cant read NAV disc, but the Tape and Radio work just fine.

Is there a reset procedure somewhere? Anyone know?
tusabes is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2010, 12:14 AM   #6
Newbie
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 6
Drives: 2000 S500 1997 E420/320
Ha, dude seems like everyone on this thread since '07 has the same problem but no FIX?
ZeeMee is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2010, 05:20 AM   #7
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 25
Drives: w220 s600
yep, my CD player also occasionally comes up with no disk. its particuarly bad on home burnt CD's. I found that i had to eject the cartridge and put it back in again.

in the end i just hooked up my Ipod
stevescoots is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2010, 03:49 PM   #8
Newbie
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 6
Drives: 2000 S500 1997 E420/320
Mine just says No CD changer, what's the fix
ZeeMee is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2010, 07:40 PM   #9
Super Member
 
trudawg's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 539
Drives: 01' S430, 08' C300,99 CLK 320 cab, 04' Q56
You have to take the thing out and apart and literally FIX it! There's a tutorial floating around here or on benzworld that shows you how. Personally I thought it was just too much work and not worth the effort, plus I use my iPod and don't bother with CD's anyhow
__________________


01 S430 [sold]
99 CLK 320 Cab
05 E500
04 Q56
08 C300 [sold]
trudawg is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2010, 12:32 AM   #10
Newbie
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 14
Drives: 2001 Mercedes s500 amg sport
Exit 521:

I'm sorry to hear about you recent misfortunes. It sounds as if your faulty CD Player has broken the continuity of your fiber optics communication loop. Hence all equipment that
requires an unbroken loop is reporting a failure (tel., radio, etc.). Similar problems have
been solved by disconnecting the power to the CD player (via the trunk), and bypassing
it using fiber optic cables. There was a detailed thread explaining this procedure circulating about one year ago. Perhaps Skylaw, could shed more light on this problem and its solution.
A good Non-Dealer shop could resolve the problem in about 15 minutes at a price of approximatedly 50.00

Good Luck
ejack is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2010, 08:46 AM   #11
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 2,259
Drives: Mercedes
anyone have a shop recommendation in san francisco area? I would love to get my CD and NAV working for $50
tusabes is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2010, 08:01 PM   #12
Banned
 
Join Date: Dec 2008
Location: Baltimore MD
Posts: 142
Drives: clk,s-500
Mine did the same thing, unhook the battery, wait 30 mins then hook back up. If that doesnt work,do it for 2 mins, then disconnect the big plug on the amp and re hook it, check the fuses too...

Mine got wet and i had no sound but after i dried it off and did all that,it works, check the battery voltage..a low battery will mess alot of **** up..i know from experience
suggashane410 is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2010, 02:35 AM   #13
Newbie
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 14
Drives: 2001 Mercedes s500 amg sport
Quote:
Originally Posted by tusabes View Post
anyone have a shop recommendation in san francisco area? I would love to get my CD and NAV working for $50
You might want to try calling Keith Valentine, an MB telephony specialist in the California area . He sells MB telephony components on ebay as "Cellguy85" His posted cell phone number is 714-746-5930.
Please tell him that you were referred by autoseeker2eighty6 (ebay handle) from Brooklyn, N.Y.

The 50.00 quote price was from mbdoctor.com from Brooklyn, N.Y.

Last edited by ejack; 03-20-2010 at 02:39 AM.
ejack is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2010, 11:37 AM   #14
MBWorld Fanatic!
 
Skylaw's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Tampa, FL
Posts: 3,023
Drives: 2005 S500 4-Matic, 1978 450SL
The Audio Problems section of the new post at http://www.mbworld.org/forums/s-clas...tart-here.html may help you - and it has the repair blog that was "floating around." It also has a possible substitute for the OE unit if you need to replace it.
__________________
Warren

2005 S500 4-Matic with
Gateway 500 iPod integration

1978 450SL restoration project

Formerly: 2000 S500 with
Ice>Link Plus iPod integration,
MikBox, and Upgraded voice control

Last edited by Skylaw; 03-20-2010 at 11:46 AM.
Skylaw is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2010, 11:37 AM
 
 
 
Reply

Tags
01, 02, 2001, 500, cd, changer, compact, disc, mercedes, player, remove, s430, s500, volume, wont, work, working



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT -4. The time now is 11:33 AM.


Copyright 2001-2012 InternetBrands, Inc. / MBWorld.org. All Rights Reserved.
Everyone's Personal Details