Go Back   MBWorld.org Forums > Mercedes-Benz Sedans > S-Class (W220)
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


S-Class (W220) 1999-2006: S 320 CDI, S 320, S430, S 500, S 600

Sponsored by : My Mercedes Parts
Click Here

Welcome to MBWorld.org!
Welcome to MBWorld,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 11-01-2008, 07:22 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 4
Drives: S430
2001 S430 Front Suspension High

We recently started driving our '01 S430 (has been in the garage for most of the summer) and noticed that the car's front suspension seems to be stuck in the "high" mode. When I press the suspension button on the console, the front end makes a noise but the car does not do anything - it used to raise the car. The car has about 110k on it. Anything I should check or just bring it to the stealer?
To remove this ad, register today or login if you already are registered!

njcycleguy is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2008, 12:37 PM   #2
MBWorld Fanatic!
 
Skylaw's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Tampa, FL
Posts: 3,025
Drives: 2005 S500 4-Matic, 1978 450SL
The problem you describe is inconsistent - on the one hand it sounds like a leak - the noise you hear is likely the Airmatic pump pressurizing the system. However, if a leak were the problem, the front end would probably sit low, not high. Is it possible the rear end is low?

It could be a ride height sensor problem. Best to let a dealer see it.
__________________
Warren

2005 S500 4-Matic with
Gateway 500 iPod integration

1978 450SL restoration project

Formerly: 2000 S500 with
Ice>Link Plus iPod integration,
MikBox, and Upgraded voice control
Skylaw is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2011, 01:15 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 17
Drives: 2001 S430
Hey guys, I'm seriously in need of my fellows BENZ owners & experienced Benz technicians in this forum. I havd 2001 S430, few weeks back I had suspension problems on the driver side which I bought Arnott suspension to replaced it, 3 wks after it was replaced, It went down again which I got a replacement from Arnott suspension, we installed that but that was damaged/leaking, So I returned it back to the company "Arnott" and got a replacement the next day delivery; by the way that's the third suspension. Now, after that was installed yesterday which I started my car and everything came up fine but I noticed few minutes later that both the driver side and the back on the driver side bent which basically means all my passenger side are OK/UP while the driver side and back side of the driver side bent to a side. I pushed the button on the dash it shows the vehicle is RISING and once I turn OFF the button the side went down again and my PUMP is working fine. No sign of leaking on the suspension that I replaced on the driver side. Meanwhile, If I pressed the rise button b4 I replaced the front driver side all other 3 will rised up except for the front driver side that was bad. Please, at this point am very fraustrated with this car, Is there any FUSEe that need to be checked since both front and back driver side bent one side?
Any suggestions will great appreciated pls.

Thanks you all.
MBS430GOLD is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2011, 06:49 PM   #4
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 2,332
Drives: Mercedes
I think its time to stop trying to repair it by yourself and use a real shop.

Sounds like the valve block is bad
tusabes is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2011, 08:34 AM   #5
Junior Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 17
Drives: 2001 S430
Hey TUSABES, Honestly, I never did all these by myself, I took the car to the workshop but not MB dealership workshop. I believed what you just mentioned "valve block" might just be the right thing causing my problem, like I said in my first posting, all the passenger side both front and back are up normally which makes me thing my pump is good and am not hearing any humimg/grinding noise from the pump, except for my driver side both front and back the bent over to the side and if I pressed the raising button in the car they all rise up but never rise up to the passenger side and once the button is turn off the went back down and bent to a side on driver side. I will call the mechanic ths morning and ask him to check the valve block. I will definitely keep you posted and if you think of anything else, pls. keep me inform cos I was thinking of going to tow my car to another workshop which a friend just refer me to last night but I don't want them to ask me to pay for another strut cos I just bought the replacement this week Tuesday.

Thank you.
MBS430GOLD is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2011, 08:39 AM   #6
Junior Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 17
Drives: 2001 S430
Pls. where is the v alve block located and what does it looks like incase I need to explain to the mechanic this morning.
MBS430GOLD is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2011, 08:47 AM   #7
MBWorld Fanatic!
 
Skylaw's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Tampa, FL
Posts: 3,025
Drives: 2005 S500 4-Matic, 1978 450SL
I agree that it sounds like a bad valve block. It is located directly above the pump. And you need a mechanic who knows and understands these systems.
__________________
Warren

2005 S500 4-Matic with
Gateway 500 iPod integration

1978 450SL restoration project

Formerly: 2000 S500 with
Ice>Link Plus iPod integration,
MikBox, and Upgraded voice control
Skylaw is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2011, 09:19 AM   #8
Junior Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 17
Drives: 2001 S430
Gentlemen, I thank you all for all your help and contribution. I'll go and tow it from that workshop and take it to a recommended MB workshop. Hopefully this is not going to cost me fortune cos I have spent a lot already but I need to get it fixed and get another car.
MBS430GOLD is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2011, 09:19 AM
 
 
 
Reply

Tags
2001, block, end, front, height, issue, kit, low, mercedes, noise, s430, sensor, shock, shocks, suspension, suspention, valve



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT -4. The time now is 10:21 PM.


Copyright 2001-2012 InternetBrands, Inc. / MBWorld.org. All Rights Reserved.
Everyone's Personal Details