1991 SL500 ASR/ABS Light problem - MBWorld.org Forums



SL-Class (R129) 1990-2002: SL 280, SL 300, SL 320, SL 500, SL 600, SL 60 AMG

1991 SL500 ASR/ABS Light problem

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread
Old 11-13-2012, 06:03 AM   #1
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 11
Drives: 1991 Mercedes Benz 500SL
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
1991 SL500 ASR/ABS Light problem

My car has just returned from a service and these lights will come on 5 secs after the vehicle starts moving.After reading several possible causes on the forum on this problem I carried out an inspection on the following as advised:
Checked the sensors on the front wheels and cleaned them.
The brake lights come on when peddal depressed so I don't think it is the brake switch .
My speed control works.
I have tried the turning of the steering left and right trick.
I have charged the battery.
I have disconnected the battery hoping the fault will reset itself.
I don't have a code reader to check code faults.
Are there any other possible causes for this problem.
With the lights on everything seems to work.
Any assistance would be greatly appreciated
vivijiv is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2012, 02:26 AM   #2
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 11
Drives: 1991 Mercedes Benz 500SL
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by vivijiv View Post
My car has just returned from a service and these lights will come on 5 secs after the vehicle starts moving.After reading several possible causes on the forum on this problem I carried out an inspection on the following as advised:
Checked the sensors on the front wheels and cleaned them.
The brake lights come on when peddal depressed so I don't think it is the brake switch .
My speed control works.
I have tried the turning of the steering left and right trick.
I have charged the battery.
I have disconnected the battery hoping the fault will reset itself.
I don't have a code reader to check code faults.
Are there any other possible causes for this problem.
With the lights on everything seems to work.
Any assistance would be greatly appreciated
I have a further developement on the above problem.All of a sudden the lights for no reason do not come on when driving as before,but now my brakes are behaving strange in that when NORMALLY applying they shudder as if the ABS is coming in when not required.
Is there a reason for this .can anybody offer some guidance it would be greatly appreciated
vivijiv is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hello jaworks3d New Members Check In! 6 10-16-2015 12:46 PM
Help!!! Xenon low beam wont turn on KjartanP CLK-Class (W208) 3 09-29-2015 09:20 PM
ABC System damage due to impact ELLAV8 S-Class (W220) 3 09-06-2015 04:09 PM
Trans won't shift into DRIVE BLKROKT C63 AMG (W204) 8 09-04-2015 11:33 AM
Fog Light Install help-C300 4Matic 2009 alexfirth91 C-Class (W204) 5 09-03-2015 05:50 PM


Tags
1991, 500, 500sl, 91, abs, asr, light, mercedes, problems, r129, recall, sl, sl500, speed, top


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:21 PM.


Copyright 2001-2012 InternetBrands, Inc. / MBWorld.org. All Rights Reserved.