Go Back  MBWorld.org Forums > Mercedes-Benz Sedans > C-Class (W204)
Windshield wipers don't work >

Windshield wipers don't work

Notices
C-Class (W204) 2008 - 2014: C180K, C200K, C230, C280, C300, C350, C200CDI, C220CDI, C320CDI

Windshield wipers don't work

 
Old 08-04-2009, 08:22 PM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 45
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
2008 W204 C300. 2015 X166 GL550
Windshield wipers don't work

Hello, the wipers on my 08 C300 don't work. They just wont turn on. I checked both fuses associated with windshield #10 and #13, they were fine, I did replaced them anyway with new ones just to be sure, but still no luck. I turn the ignition to 2nd position, everything seem to work on the stalk but wipers! Starts to drive me nuts.

Anyone can help out? Will be much appreciated.

Last edited by Der Panzer; 08-04-2009 at 08:50 PM.
Der Panzer is offline  
Old 08-04-2009, 08:35 PM
  #2  
Member
 
nukefixer's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Forest, Va.
Posts: 139
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2012 US Edition C300 Luxury 4-Matic
I'm afraid it sounds like a trip to the dealer would be in order to repair your problem?
nukefixer is offline  
Old 08-04-2009, 08:43 PM
  #3  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 45
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
2008 W204 C300. 2015 X166 GL550
Originally Posted by nukefixer View Post
I'm afraid it sounds like a trip to the dealer would be in order to repair your problem?
That would not be good.
Der Panzer is offline  
Old 08-04-2009, 09:27 PM
  #4  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 45
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
2008 W204 C300. 2015 X166 GL550
I figured it out, boy do I feel stupid (first benz so give me a break.) You have to have the hood closed to the point where the switch near the left headlight clicks. So it was nothing wrong with the wipers.
Der Panzer is offline  
Old 08-04-2009, 10:44 PM
  #5  
Super Member
 
peabers's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Toronto, ON
Posts: 811
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
2011 E350 4Matic Wagon, 2013 C350 4Matic Sedan
Fail-safe mechanism ... Nice!
peabers is offline  
Old 08-04-2009, 10:59 PM
  #6  
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 1,396
Likes: 0
Received 3 Likes on 3 Posts
Good data point.

Several times, leaving the wipers in AUTO, I went to a full service gas station and when the attendant went to wash the windshield, the blades engaged and knocked the squeegee out of his hand.
nyca is offline  
Old 08-05-2009, 12:55 AM
  #7  
RLE
MBWorld Fanatic!
 
RLE's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: SEATTLE WASHINGTON USA
Posts: 3,986
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
'08 C300 Lux Barolo Red Beige Leather P2 MM 18" wheels '84 944
Panic

Originally Posted by Der Panzer View Post
I figured it out, boy do I feel stupid (first benz so give me a break.) You have to have the hood closed to the point where the switch near the left headlight clicks. So it was nothing wrong with the wipers.
Yes, we knew that . And the driver's door must also be closed.
RLE is offline  
Old 08-05-2009, 05:48 PM
  #8  
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: San Antonio, TX
Posts: 65
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
C300 Luxury w/sport grille
Originally Posted by nyca View Post
Good data point.

Several times, leaving the wipers in AUTO, I went to a full service gas station and when the attendant went to wash the windshield, the blades engaged and knocked the squeegee out of his hand.
That has happened to me a thousand times! haha specially when I'm crossing over from Mexico... the people at the international bridge will try to wash my windshield and they'll get a surprise... I end up having to apologize and tip em either way
RafaHim is offline  
Old 07-01-2013, 09:11 AM
  #9  
Senior Member
 
romeo291's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 343
Received 12 Likes on 8 Posts
W204
Whoa, thanx for this post! It was driving me nuts until I found this thread. It seems like Mercedes wants you to slam the sh*t out of your hood everytime you close it :/
romeo291 is offline  
Old 03-29-2014, 09:32 AM
  #10  
Newbie
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 4
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
c220
Slam that hood. (bonnet in the UK) and the wiper work

Originally Posted by Der Panzer View Post
I figured it out, boy do I feel stupid (first benz so give me a break.) You have to have the hood closed to the point where the switch near the left headlight clicks. So it was nothing wrong with the wipers.

Don't feel stupid, I'l do that for you.... I just filled my water container and had the same trouble. If you hadn't left the answer here I probably would have had the dash in bits by now checking out the multi switch. You ain't no fool your a life saver....
Mr Beige is offline  
Old 03-29-2014, 09:33 AM
  #11  
Newbie
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 4
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
c220
Slam that hood. (bonnet in the UK) and the wash & wipers now work

Originally Posted by Der Panzer View Post
I figured it out, boy do I feel stupid (first benz so give me a break.) You have to have the hood closed to the point where the switch near the left headlight clicks. So it was nothing wrong with the wipers.

Don't feel stupid, I'l do that for you.... I just filled my water container and had the same trouble. If you hadn't left the answer here I probably would have had the dash in bits by now checking out the multi switch. You ain't no fool your a life saver....
Mr Beige is offline  
Old 03-29-2014, 09:37 AM
  #12  
MBWorld Fanatic!
 
xXHotelCrazyXx's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: five oh two
Posts: 1,882
Received 3 Likes on 3 Posts
2008 W204 Sport
Got to love logic gates

xXHotelCrazyXx is offline  
Old 07-23-2014, 05:35 PM
  #13  
Newbie
 
hand's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 12
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
04 C230 Kompressor
My hood is completely closed and wipers don't work (intermittent, 1, 2 speed). Fuse 46 drive engine compartment was fine. One caveat, the wipers do swipe 3 times in wash function and fluid sprays. Bizarre. Besides panzers simple hood latch fix, anyone else have this issue and how was it fixed by you or the dealer? Thanks!

Last edited by hand; 07-23-2014 at 05:50 PM. Reason: I was confused and had the wrong reply, revised to better question. Thanks.
hand is offline  
Old 08-02-2014, 04:28 AM
  #14  
Newbie
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 4
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
c220
Hand. Just double checked if your fault was the same as ours. On my 2009 c220 with the hood open washers and wipers don't operate in any switch position. The interlock switch is hidden in the hood lock so you cant see it. :-( Mr Beige.
Mr Beige is offline  
Old 08-17-2014, 12:48 AM
  #15  
Newbie
 
hand's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 12
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
04 C230 Kompressor
Thanks for the great thread. See diagnostics for my car below. Also see my video below on how to replace the combination switch on a 2004 C230 W203.

Diagnostics: Fuse 46 fine. Wipers do Not work on intermittent, I or II speed. Wipers Do swipe for wash cycle (pushing combo switch in once). Assume on/off relay is probably fine because there is some functionality. Hood latch sensor issue ruled out because wipers did not work while driving over 5kmh. By process of elimination I assumed combo switch is faulty.

Video:
hand is offline  
 

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Quick Reply: Windshield wipers don't work


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: