Go Back  MBWorld.org Forums > Mercedes-Benz Sedans > A-class (W168, W169,W176) > A-Class (W168, W169)
New Voltage regulator but still Battery/alternator light? >

New Voltage regulator but still Battery/alternator light?

Notices
A-Class (W168, W169) A140, A160, A160 CDI, A170 CDI, A190, A210 Evo, A180

New Voltage regulator but still Battery/alternator light?

 
Old 11-08-2016, 02:05 AM
  #1  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2012
Location: Pretoria
Posts: 3
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
2006 A180 cdi
New Voltage regulator but still Battery/alternator light?

Good day everyone.

I drive a 2006 W169 A180 CDI.

About 2 months back the battery/alternator light came on the first time, after about a week of charging through the night and driving the minimum i decided to open it up. Wow, not for the faint hearted, car in the air, protection plate off, disconnected the battery and then off with the AC pump and out with the alternator.

The brushes were too short, so i made a plan, i scrapped the plastic surrounding the hole where the nuts fasten the regulator to the alternator to shift the regulator closer to the shaft, got about 1.5mm extra, put everything back and it worked like a charm.

3 weeks back the poly belt snapped, i was able to get home on the battery but the car got a bit hot, but nothing too serious, i found a new regulator and poly belt, installed it this weekend together with an oil change and filter.

But, when i started the car, it still says alternator/battery take to workshop and the glow plug light also shows.

I went into the cars menu to check what voltage its running, when the car is off, 12.6v and when its running it is 14.1v so it is charging.

Its a Valeo alternator.

Does anyone have any tips for these problems i am having?
The car starts immediately as always.

Any help would be appreciated.

Thank you
gigs is offline  
Old 12-14-2016, 12:26 PM
  #2  
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Jun 2011
Location: Cape town
Posts: 1,066
Likes: 0
Liked 86 Times in 85 Posts
not a merc
Buy a genuine MB regulator! Your regulator is shorting the Lin bus so CDI cannot communicate with it . Glow relay is on the same Lin bus!
Russell Ormerod is offline  
Old 01-02-2019, 06:48 PM
  #3  
Newbie
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 2
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
w169 a180 cdi
Dear member

i have same problem on my a180cdi i added new regulator valeo but the new regulator was little different and now my batery/alternator visit workshop still active but my alternator works well and charge batery does anybody know how to fix
Anonimi is offline  
 

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:

Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: