Go Back  MBWorld.org Forums > Mercedes-Benz Sedans > S-Class (W220)
Any help with y66/1-104,08-no start, limp mode >

Any help with y66/1-104,08-no start, limp mode

Notices
S-Class (W220) 1999-2006: S 320 CDI, S 320, S430, S 500, S 600

Any help with y66/1-104,08-no start, limp mode

 
Old 05-07-2017, 06:31 PM
  #1  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 11
Received 0 Likes on 0 Posts
s430
Any help with y66/1-104,08-no start, limp mode

Hello everyone-I'm in need of help with this transmission code listed above. There is no start when I turn the key. Car can be started from fuse box and drive in limp mode. These codes were pulled from iCarsoft MBII. Thanks in advance!!
dluckie76 is offline  
Old 05-07-2017, 07:21 PM
  #2  
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 5,066
Likes: 0
Received 179 Likes on 174 Posts
Mercedes
Originally Posted by dluckie76 View Post
Hello everyone-I'm in need of help with this transmission code listed above. There is no start when I turn the key. Car can be started from fuse box and drive in limp mode. These codes were pulled from iCarsoft MBII. Thanks in advance!!
check the tcu located in the engine compartment fuse box for fluid leakage

if fluid is found , clean the tcu then replace the conductor plate and electrical connector on the transmission to prevent more fluid from leaking and damaging the tcu again

Any help with y66/1-104,08-no start, limp mode-a4877dae-32c8-4768-b7cc-d1faa49266f9.png
tusabes is offline  
The following users liked this post:
dluckie76 (05-07-2017)
Old 05-07-2017, 07:45 PM
  #3  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 11
Received 0 Likes on 0 Posts
s430
Thanks bro...did that. No trans residue. Did notice a lil bit of green residue like possible water. Pulled out TCU cleaned with electric cleaner; still a no go.
dluckie76 is offline  
Old 05-07-2017, 07:51 PM
  #4  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 11
Received 0 Likes on 0 Posts
s430
Is y66/1 lock solenoid located on the conductor plate or the actual shifter?
dluckie76 is offline  
Old 05-08-2017, 12:02 AM
  #5  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 11
Received 0 Likes on 0 Posts
s430
Any solutions to y66/1 solenoid trouble code?
dluckie76 is offline  
Old 05-16-2017, 11:05 AM
  #6  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 11
Received 0 Likes on 0 Posts
s430
In need of help

Where is the y66/1 r/p solenoid located? I'm getting DTC 104 and 008. Anything over 96 is a stored code; which leaves me 008 r/p lock solenoid. No start, can jump from relay box, limp mode. I have changed the conductor plate-no change.
dluckie76 is offline  
Old 05-18-2017, 09:09 AM
  #7  
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Dec 2012
Location: Acworth, GA (N of Atlanta)
Posts: 1,420
Received 92 Likes on 87 Posts
2003 S430
A 30-second search on Google shows that the Y66/1 solenoid is the one in the shifter that moves the shift lever locking arm.
wallyp is offline  
 

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Quick Reply: Any help with y66/1-104,08-no start, limp mode


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: