Go Back   MBWorld.org Forums > Mercedes-Benz Sedans > E-Class (W211)
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


E-Class (W211) 2003-2009

Sponsored by : Autohaus AZ
Click Here

Welcome to MBWorld.org!
Welcome to MBWorld,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 12-14-2011, 03:44 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 9
Drives: 2007 mercedes E550 4 matic
Bluetoth problem

Hi.I have 2007 mercedes E550 with latest bluetoth puck.My phone is HTC EVO 4G from sprint.I can pair my phone without any problems,but i canot transfer my contacts.I spend over 20 hours in my car and other 20 hours on computer but nobody help me.Some people said you dont need do nothing.Just sit to your car and phonebook start downloaded automaticaly.Not happend to me.Happend to my friend when he pair his Iphone with my car and after few second all his contacts jump to my car.Somebody said you must downloaded bluetoth file transfer from market on your phone and send your contacts thru bluetoth.I can do this but after i send my contacts to my car i have message on my phone Object Push Profile" (OBEX OPP) error.After 2 months what i try get my contacts in my car i want quit,but few days ago i drive and i see on my display some names and numbers without touching any button.I was able see my receive calls and my dialed calls.But after five minutes all this names and numbers disappear and never show up again.Please if you have any experience with this problem let me know.THANK YOU.
To remove this ad, register today or login if you already are registered!


Last edited by romangirota; 12-14-2011 at 03:46 PM.
romangirota is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2011, 05:20 PM   #2
Newbie
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 9
Drives: 2007 mercedes E550 4 matic
Bluetoth

Looks like im the only one person on the planet with E class mercedes and HTC EVO phone.
romangirota is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2011, 08:45 AM   #3
Member
 
mkhurley's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Clermont, FL
Posts: 177
Drives: 2007 E550 4-Matic, 2004 SL600
Some phones work with no problem, some don't. My HTC Thunderbolt works fine with it. Perhaps a setting on the Bluetooth for the EVO or it's just one of the ones that doesn't work well with it.
__________________
mkhurley is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2011, 12:56 AM   #4
Junior Member
 
Still_Waters_43's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Chicago
Posts: 59
Drives: E350 Sedan Sport
Well I have an 2006 E350 and I use the HTC evo 4G with no issues. My contacts all downloaded automatically.

What version of Android is running on your Evo (Ver 2.1 had Bluetooth issues)?.
Still_Waters_43 is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2011, 10:46 AM   #5
Newbie
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 9
Drives: 2007 mercedes E550 4 matic
bluetoth

HI.Thanks for help.I have HTC EVO 4G vith 2.3.3 android version.What model bluetoth cradle you using in your E350?
romangirota is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2012, 12:41 AM   #6
Junior Member
 
JlredMB's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 62
Drives: 06 E55, 10 Silverado LTZ 4x4
Quote:
Originally Posted by romangirota View Post
HI.Thanks for help.I have HTC EVO 4G vith 2.3.3 android version.What model bluetoth cradle you using in your E350?
I too would like to know this answer...I keep hearing that the newest Puck, is the same as that last Gen, except that it is smaller...but it seems like the last one (2nd Gen) may work differently??

I love how well the OEM phone works in my 06 E55...I just hate that there are SO MANY. Complaints with the phonebook and Android

This is just
__________________
01 Z06 (gone), 02 Z06 (gone),03 C4S (gone-not enough grunt!),02 TT (gone-miss this one!),06 Z06 (gone-Radical & RAW),08 Z06 (gone-Best Z I had), 97 E420 (gone-great Daily Driver)

10 Silverado LTZ 4x4 - My mountain ride
06 E55 Thrust Monster...Love it so far!
JlredMB is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2012, 10:28 AM   #7
Junior Member
 
LiquidJay's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: LA/OC
Posts: 51
Drives: W211 (Gone), ///CLS55
my last 2 phones were unable to pair the contacts as well. Worked well with my htc incredible but not on my droid x and droid bionic.
LiquidJay is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2012, 01:08 AM   #8
Junior Member
 
JlredMB's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 62
Drives: 06 E55, 10 Silverado LTZ 4x4
Quote:
Originally Posted by LiquidJay View Post
my last 2 phones were unable to pair the contacts as well. Worked well with my htc incredible but not on my droid x and droid bionic.
Well this pissed me off so much that I dumped my HTC EVO3D/Sprint...and went with ATT, and Samsung Note (big friggin phone...but cool imho)...IT WORKS PERFECTLY!

So it's either a HCT issue, (or sprint issue)...but my guess is HTC.

I figured that since all iphones worked...that maybe it was an ATT thing...either way...I have all my contacts (500) in my car...FINALLY!
__________________
01 Z06 (gone), 02 Z06 (gone),03 C4S (gone-not enough grunt!),02 TT (gone-miss this one!),06 Z06 (gone-Radical & RAW),08 Z06 (gone-Best Z I had), 97 E420 (gone-great Daily Driver)

10 Silverado LTZ 4x4 - My mountain ride
06 E55 Thrust Monster...Love it so far!
JlredMB is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2012, 04:15 PM   #9
Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 190
Drives: w211
Quote:
Originally Posted by Still_Waters_43 View Post
Well I have an 2006 E350 and I use the HTC evo 4G with no issues. My contacts all downloaded automatically.

What version of Android is running on your Evo (Ver 2.1 had Bluetooth issues)?.


Which puck do you have... the black and silver long one (looks like the hood of an SLR), or the all black smaller (newest) one?
irondad is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2012, 01:22 AM   #10
Member
 
mschamberger's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Columbia, MO
Posts: 90
Drives: 2008 CLS 550
Quote:
Originally Posted by Still_Waters_43 View Post
Well I have an 2006 E350 and I use the HTC evo 4G with no issues. My contacts all downloaded automatically.

What version of Android is running on your Evo (Ver 2.1 had Bluetooth issues)?.
What model # puck are you using?
mschamberger is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2012, 12:52 PM   #11
Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 190
Drives: w211
I have the Evo4G, Android 2.3.5 and the newest all-black puck and I've tried everything (including Bluetooth file transfer, with same erro) and no luck. The two people on this board who claim to have synced their contacts haven't replied to follow-up posts.

My next move is to try the Viseo MB-4 puck which they claim will work... we'll see...
irondad is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2012, 04:04 PM   #12
Member
 
mschamberger's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Columbia, MO
Posts: 90
Drives: 2008 CLS 550
Quote:
Originally Posted by irondad View Post
I have the Evo4G, Android 2.3.5 and the newest all-black puck and I've tried everything (including Bluetooth file transfer, with same erro) and no luck. The two people on this board who claim to have synced their contacts haven't replied to follow-up posts.

My next move is to try the Viseo MB-4 puck which they claim will work... we'll see...
Please keep us posted. I'm in the same boat. I love my EVO so I'll go without in car contacts before I give up my phone.

Several people say there's a Receive Business Card option in the COMAND's TEL screen. I don't have this. Is this a function of COMAND or dependent on the version of puck you use? (I have the, apparently, original B6 787 5839).

Oh, this is all in my 2008 CLS 550 (just picked it up this weekend).
mschamberger is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2012, 12:13 PM   #13
Newbie
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 4
Drives: 2007 GL 450
2007 GL450

I have the Evo4G, Android 2.3.5 and the newest all-black puck and I've tried everything (including Bluetooth file transfer) and no luck. Any help would be greatly appreciated.

2007 GL450
NDP2007 is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2012, 10:50 AM   #14
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 2,685
Drives: 2007 W211 E350 4Matic / 2008 X164 GL320 CDI
Bumping an old thread for help.

I need a new phone to work with my 07 E350.
I have the black and silver puck.
I don't care if it is automatic or if I have to do a manual download.

I have tried the Medieval Software Bluetooth transfer program with my Vz Droid 2 as a test and have not been successful.

Any help would be appreciated.
N_Jay is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2012, 01:27 PM   #15
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: North of Boston
Posts: 49
Drives: 2007 E350 4matic
This is a hardware issue with the device (phones), OS (Android) and what bluetooth software the phone uses. It happens with certain models of HTC and Motorola Android phones. I've experienced it with the Atrix 4G.

Nothing to with the carrier (Sprint vs AT&T vs VZW).

As far as I know there is no solution other using a different device. iPhones seem to work as expected, not sure about others. Non smart phone may work fine also.
eatcake is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2012, 10:32 PM   #16
Newbie
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 8
Drives: bmw
My HTC Thunderbolt works fine with it
__________________
marcgaugha is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2012, 10:34 PM   #17
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 2,685
Drives: 2007 W211 E350 4Matic / 2008 X164 GL320 CDI
The problem is the VZ store does not have active phones to play with.

I keep borrowing phones from friends to try to find a model that works.

Not the Droid 2, not the Samsung Nexus.

Someone post a model they have made work, and how. PLEASE > > > >
N_Jay is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2012, 08:32 PM   #18
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 2,685
Drives: 2007 W211 E350 4Matic / 2008 X164 GL320 CDI
Played with a friend's Moto Droid Razr, and it worked.

Just a few extra steps saying yes a few times to the phone book
N_Jay is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2012, 10:37 AM   #19
Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 190
Drives: w211
Quote:
Originally Posted by N_Jay View Post
The problem is the VZ store does not have active phones to play with.

I keep borrowing phones from friends to try to find a model that works.

Not the Droid 2, not the Samsung Nexus.

Someone post a model they have made work, and how. PLEASE > > > >
iPhone 4s (tried my daughter's)
Samsung Galaxy SIII (borrowed a live one from the Sprint store)
irondad is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2012, 01:06 PM   #20
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 2,685
Drives: 2007 W211 E350 4Matic / 2008 X164 GL320 CDI
Seems that maybe ICS fixes some of the Android problems.

Dot here a Droid 4 (based on the fact t it is the "same" as the RAZR),
Well at first it did not work, but then did the ICS update and now it works.
N_Jay is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2012, 01:06 PM
 
 
 
Reply

Tags
2007, 4g, bluetooth, car, contacts, eclass, evo, geo, htc, iphone, mercedes, object, pairing, profile, push, sync



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT -4. The time now is 06:53 PM.


Copyright 2001-2012 InternetBrands, Inc. / MBWorld.org. All Rights Reserved.
Everyone's Personal Details