Go Back   MBWorld.org Forums > Mercedes-Benz SUVs, Trucks, Vans, Diesels, Other > R-Class (W251)
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


R-Class (W251) 2006-Present: R320CDI, R350, R420CDI, R500

Welcome to MBWorld.org!
Welcome to MBWorld,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 06-20-2013, 03:37 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 29
Drives: R-500 2006
Misfire cylinder 1

Hi,

Dear R-class owners, I really need your help. My car is R500 '06 with 150 000 km. For the last 4 months I have CEL coming after heavy acceleration, it happens when I come over 5000 RPM. After that it seems like cylinder 1 is disengaged, and if I switch off the engine and turn it on again, it is working fine, although the CEL is still on.

My indy is a very knowledgeable guy, but he's fighting it with no avail so far. All possible repairs were done already, including change of the spark plugs, ignition coils, cables, gas pump, engine mounts, EGR valve, cats, pressure check in cylinders, etc. Everything's good but the problem is still there. I use premium gas so it shouldn't be an issue. It seems we're stuck :-(

Any advice is really appreciated!

Thanx a lot in advance :-)
To remove this ad, register today or login if you already are registered!

vorozhbyt is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2013, 09:47 PM   #2
Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 84
Drives: 2007 R320 4matic / Airmatic
Has anyone actually tried clearing the code from the system? Regardless of the repairs made, the code might remain until cleared.
PeteInLongBeach is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2013, 11:45 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 29
Drives: R-500 2006
Quote:
Originally Posted by PeteInLongBeach View Post
Has anyone actually tried clearing the code from the system? Regardless of the repairs made, the code might remain until cleared.
Yes, my indy clears the code, but it comes back again after the acceleration and cylinder 1 disengagement, that you can feel very clearly, as the engine is shaking untill it is restarted.
vorozhbyt is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2013, 11:45 PM
 
 
 
Reply

Tags
06mbz, 08, cylinder, misfire, r350, stall



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT -4. The time now is 05:05 AM.


Copyright 2001-2012 InternetBrands, Inc. / MBWorld.org. All Rights Reserved.
Everyone's Personal Details