Passenger WINDOW Does Not Operate - MBWorld.org Forums

Log In 


S-Class (W220) 1999-2006: S 320 CDI, S 320, S430, S 500, S 600

Passenger WINDOW Does Not Operate

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread
Old 11-15-2007, 10:51 PM   #1
MBWorld Fanatic!
Thread Starter
 
StephenK's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Tallahassee, Florida
Posts: 1,873
Drives: 2006 SL600, 2001 S500, 1996 SL320
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Passenger WINDOW Does Not Operate

My front passenger window stopped operating today, any ideas what this could be? (LUCKILY THE WINDOW IS UP)
StephenK is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2007, 09:59 AM   #2
Almost a Member!
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I have the same problem, but my pass seat is also not working. I checked fuses and they were good.
DRAGRACR is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2007, 11:33 AM   #3
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,578
Drives: 04 S430 (sold),05 X5 4.4i, 02 325i, 87 560SL, 85 Alfa Romeo
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by StephenK View Post
My front passenger window stopped operating today, any ideas what this could be? (LUCKILY THE WINDOW IS UP)
Could be the switch OR the DCM OR the window motor.. hard to tell off the bat. IF it doesn't work from either switch, then that rule that part out I guess.
my06clk is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2007, 11:52 AM   #4
MBWorld Fanatic!
Thread Starter
 
StephenK's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Tallahassee, Florida
Posts: 1,873
Drives: 2006 SL600, 2001 S500, 1996 SL320
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
It does not work

It does not work from either switch.
StephenK is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2007, 02:18 PM   #5
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,578
Drives: 04 S430 (sold),05 X5 4.4i, 02 325i, 87 560SL, 85 Alfa Romeo
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by StephenK View Post
It does not work from either switch.
So it must be either an issue with the DCM, or there is something physically wrong with the window motor. I don't think there is a separate fuse for each window I'll have to check when I get around to reloading my WIS DVD.
If you are planning on taking it in soon You may find out before I get the info on the fuse.

BTW..

What a nice SL.. Nice videos...
This is going to be my next car for sure....after I pay off my S.

Last edited by my06clk; 11-16-2007 at 02:25 PM.
my06clk is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2007, 02:24 PM   #6
MBWorld Fanatic!
 
whoover's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: San Jose area
Posts: 2,886
Drives: '13 C63 P31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
It still could be a switch, but the control module is a more likely candidate. Aren't W220 electrics fun? The gremlins are chewing away right on schedule. Your next one could be a seat controller or mirror controller or (God forbid) the dreaded rear SAM.
whoover is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2007, 02:29 PM   #7
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,578
Drives: 04 S430 (sold),05 X5 4.4i, 02 325i, 87 560SL, 85 Alfa Romeo
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by whoover View Post
It still could be a switch, but the control module is a more likely candidate. Aren't W220 electrics fun? The gremlins are chewing away right on schedule. Your next one could be a seat controller or mirror controller or (God forbid) the dreaded rear SAM.
Interesting point.. I guess I should expect to be replacing the DCM's for my 04 sometime in the future. It seems like they only last 5 or 6 years. is that a good estimate?
I'm actually pretty impressed considering all of the electronics that these cars have, 6 years is a good wear period...Not to many brands have that testimony..
my06clk is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2007, 02:37 PM   #8
MBWorld Fanatic!
 
whoover's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: San Jose area
Posts: 2,886
Drives: '13 C63 P31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by my06clk View Post
Interesting point.. I guess I should expect to be replacing the DCM's for my 04 sometime in the future. It seems like they only last 5 or 6 years. is that a good estimate?
I'm actually pretty impressed considering all of the electronics that these cars have, 6 years is a good wear period...Not to many brands have that testimony..
I'm hoping that a lot of the electrical problems with early W220s were fixed later on. Certainly the 2004s and later seem to be more reliable. I went through all of the problems with my 2001 S55 (controllers, accelerator pedal module, SAM and more) but my 2006 has been totally solid. Time will tell if it's age or early design problems.
whoover is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2007, 02:49 PM   #9
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,578
Drives: 04 S430 (sold),05 X5 4.4i, 02 325i, 87 560SL, 85 Alfa Romeo
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by whoover View Post
I'm hoping that a lot of the electrical problems with early W220s were fixed later on. Certainly the 2004s and later seem to be more reliable. I went through all of the problems with my 2001 S55 (controllers, accelerator pedal module, SAM and more) but my 2006 has been totally solid. Time will tell if it's age or early design problems.
Well so far I've been very happy. I did get a new acelerator pedal, but it was the result f a complaint that I had not a real failure.. My SA suggested swapping it and I did and it fixed what I was complaining about. Otherwise, I've been pretty okay.

Does your 06 have TPMS? That is one quirky system. I've found that replacing all of the sensors with A/M Beru sensors I got from Tire Rack made it function almost flawlessly. I had a lot of sensor related issues before that.
my06clk is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2007, 08:19 PM   #10
MBWorld Fanatic!
 
whoover's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: San Jose area
Posts: 2,886
Drives: '13 C63 P31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by my06clk View Post
Well so far I've been very happy. I did get a new acelerator pedal, but it was the result f a complaint that I had not a real failure.. My SA suggested swapping it and I did and it fixed what I was complaining about. Otherwise, I've been pretty okay.

Does your 06 have TPMS? That is one quirky system. I've found that replacing all of the sensors with A/M Beru sensors I got from Tire Rack made it function almost flawlessly. I had a lot of sensor related issues before that.
My TPMS has worked great so far. It's amazing to see a pound or two higher pressure on the sunny side of the car, or changes with hard cornering. I leave that display on the cluster a lot.
whoover is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2007, 09:41 PM   #11
MBWorld Fanatic!
 
Skylaw's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Tampa, FL
Posts: 3,051
Drives: 2005 S500 4-Matic, 1978 450SL
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
Quote:
Originally Posted by my06clk View Post
Does your 06 have TPMS? That is one quirky system. I've found that replacing all of the sensors with A/M Beru sensors I got from Tire Rack made it function almost flawlessly. I had a lot of sensor related issues before that.
Thanks for the TPMS tip on Beru, MY. I have OE in my '05 and it's pretty good - I also see the difference reported by whoover because of sun, at least when the tires are cold. I also note that when starting at the recommended inflation of 29 front and 32 rear, and the tires warmed up , all the pressures balance out at 33 - and they tend to stay balanced (though at higher pressures) at prolonged highway speeds.

No problems with my OE sensors so far.

Last edited by Skylaw; 11-16-2007 at 09:44 PM.
Skylaw is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2007, 12:04 AM   #12
MBWorld Fanatic!
Thread Starter
 
StephenK's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Tallahassee, Florida
Posts: 1,873
Drives: 2006 SL600, 2001 S500, 1996 SL320
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Replacement

Is this a repair that could be done on my own or one better left to the dealer. A service advisor I spoke to suspects it is the motor. Anyone ever do this before???
StephenK is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2007, 12:21 AM   #13
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Dec 2006
Location: Chicopee Ma
Posts: 1,843
Drives: White S63 AMG W/Designo Interior
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
did your mirror and power seat stop working too or just your window?
S500 Man is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2007, 12:22 AM   #14
MBWorld Fanatic!
Thread Starter
 
StephenK's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Tallahassee, Florida
Posts: 1,873
Drives: 2006 SL600, 2001 S500, 1996 SL320
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Just

Just the window.
StephenK is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2007, 03:13 AM   #15
MBWorld Fanatic!
 
whoover's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: San Jose area
Posts: 2,886
Drives: '13 C63 P31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by StephenK View Post
Just the window.
The controller would affect more functions, so it very well could be the regulator motor. I changed one years ago in my W126, and it wasn't too bad, but I have no idea what's involved in a 220. I wouldn't try it without the CD unless someone here could post details. And I wouldn't buy any expensive parts until I had everything exposed and could verify the motor is getting power but not actuating.
whoover is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2007, 09:09 AM   #16
Almost a Member!
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by S500 Man View Post
did your mirror and power seat stop working too or just your window?
Yes my mirror and pass seat does not work.
DRAGRACR is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2007, 04:23 PM   #17
Newbie
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 2
Drives: mercedes 2000 s430
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
darrell

can you please tell me where i can find the fuse for the right window that whole side of the car is not working i move the seat forward now nothing works i know where the radio fuses are I've taken every fuse out tested it and replace it now I'm stuck
daretus is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2007, 07:22 PM   #18
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Dec 2006
Location: Chicopee Ma
Posts: 1,843
Drives: White S63 AMG W/Designo Interior
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by DRAGRACR View Post
Yes my mirror and pass seat does not work.
its Your DOOR CONTROL MODULE~!
S500 Man is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2007, 11:54 PM   #19
MBWorld Fanatic!
Thread Starter
 
StephenK's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Tallahassee, Florida
Posts: 1,873
Drives: 2006 SL600, 2001 S500, 1996 SL320
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Window WORKS AGAIN

Well for no reason that I can figure out, yesterday a friend of mine walked up to the passenger side of my car, I pressed the down button on the passenger window and it went down, hasn't gone down in months, went up down up down and up and down again today. Go FIGURE!!!!!

If I take it to the dealer I suspect I will get the dreaded

"CANNOT DUPLICATE CUSTOMER COMPLAINT" on my service ticket....

What do you think of the sudden working of the window again.

I was surpised about it going down, but even more surprised about it going up.....
StephenK is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2007, 12:00 AM   #20
Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Mid-Atlantic
Posts: 134
Drives: '04 S600
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I hate it when that happens!!
OBXTucker is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2007, 12:24 AM   #21
MBWorld Fanatic!
Thread Starter
 
StephenK's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Tallahassee, Florida
Posts: 1,873
Drives: 2006 SL600, 2001 S500, 1996 SL320
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Me too

Hate to put it down, no confidence that it wil go up again....
StephenK is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2013, 03:14 PM   #22
Newbie
 
Jose luis torre's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 1
Drives: S500 and cls550
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Power window

Quote:
Originally Posted by my06clk View Post
Could be the switch OR the DCM OR the window motor.. hard to tell off the bat. IF it doesn't work from either switch, then that rule that part out I guess.
power windows dont work only the front passenge side
Jose luis torre is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
collision assist inoperative djokodallas C Class (W205) 38 05-26-2016 05:59 PM
Clk 430 Windows johnnr CLK-Class (W208) 12 04-04-2016 11:00 PM
clk 430 2003 roll bar and top problems? JackRobinson CLK-Class (W208) 10 10-19-2015 04:34 PM
Some ideas for minor improvements syswei New S-Class (W222) 35 10-16-2015 05:32 PM
Rear window regulator Wayne Starnes W210 AMG 1 09-08-2015 12:13 AM


Tags
1996, 2000, 2001, benz, front, mercedes, mirror, passenger, s430, s500, seat, sl600, window, work, working


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 10:41 PM.


Copyright 2001-2012 InternetBrands, Inc. / MBWorld.org. All Rights Reserved.