Go Back  MBWorld.org Forums > Mercedes-Benz Sedans > E-Class (W210)
E320 fuel trim bank 1 and 2 troubleshooting >

E320 fuel trim bank 1 and 2 troubleshooting

Notices
E-Class (W210) 1995-2002: E 200, E 220D, E 240, E 290TD, E 300TD, E 200, E 240, E 280, E 320, E 420, E 430 (Wagon, Touring, 4Matic)

E320 fuel trim bank 1 and 2 troubleshooting

 
Old 05-25-2015, 10:01 PM
  #1  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: May 2015
Posts: 3
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2001 e320
E320 fuel trim bank 1 and 2 troubleshooting

Hi, im a first time poster, but have viewed the forum for a few months now. I have a few questions pertaining to fuel trim, and one random but important question.

I took the maf hoses off to do my spark plugs and valve cover gasket on left, and after I assembled the maf hoses and such, After a few miles of driving I got this code: P0170 and P0173. Fuel trim banks one and two.
This ruining my fuel economy and I cant pass inspection. So I need a little help. I learned from this forum that it is maf related. So im gonna replace the whole hose, the gaskets and the maf sensor.

question 1:
When I put the gasket seals on (from throttle to elbow and hose to maf)
do I need to use gasket sealant?

question two:
I noticed that this hose is missing in the picture below. The hose is 140. What does it do and where can I get it?

Thanks for shedding an light on this subject. All facts and opinions are welcome, Especially for hose 140.
Attached Thumbnails E320 fuel trim bank 1 and 2 troubleshooting-m112_ventilation_hoses.jpg  
e320revival is offline  
Old 05-26-2015, 07:23 AM
  #2  
Out Of Control!!
 
Join Date: Feb 2011
Location: Tampa
Posts: 11,906
Received 589 Likes on 572 Posts
1999 E300TD
Question 1----No

Question two---do you think that #140 was missing before you started putzing around? Yes it is a dealer part used buy the emissions system---do not buy a MAF before replacing #140 and retesting and double checking your work!!
Plutoe is offline  
Old 05-26-2015, 05:25 PM
  #3  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: May 2015
Posts: 3
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2001 e320
part 140 was missing before I replaced the maf. Like it was missing before I bought the car. I think it was causing an emission code (p0442). was it causing that code?
e320revival is offline  
Old 05-26-2015, 06:51 PM
  #4  
Out Of Control!!
 
Join Date: Feb 2011
Location: Tampa
Posts: 11,906
Received 589 Likes on 572 Posts
1999 E300TD
Who knows,but what happened to the fault if the hose was not attached--this is just going in circles, double check your work, make sure everything is attached and don't buy a MAF!!
Plutoe is offline  
 

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Quick Reply: E320 fuel trim bank 1 and 2 troubleshooting


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: