Go Back  MBWorld.org Forums > Mercedes-Benz Sedans > E-Class (W212)
Uh oH, Im stuck in 2nd gear.. >

Uh oH, Im stuck in 2nd gear..

Notices
E-Class (W212) 2010 - 2016: E 350, E 550

Uh oH, Im stuck in 2nd gear..

 
Old 10-27-2017, 06:40 PM
  #1  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 2
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
W211 E55 AMG
Uh oH, Im stuck in 2nd gear..

So I've been doing some research and looking at different possibilities. From what I've read online, is that I could need to replace my shifter module due to spilled liquids that fried the module... But I'm certain I did not spill any fluids near my shifter... but, my car starts and shifts but once I'm moving, I'm stuck in 2nd (LIMP).... shifts are hard when going into neutral, reverse, and when I go back into drive. My car has been parked since the issue and checked batteries to make sure voltage was good. One thing I do know I messed up on was using push start and accidentally going into drive before my car fully turned over and started ( was in a rush and on the phone). Any ideas on what my issue could be?
AMG_Ikaika is offline  
The following users liked this post:
jylee (11-24-2017)
Old 10-28-2017, 10:10 AM
  #2  
Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: Outside Philadelphia
Posts: 170
Received 18 Likes on 17 Posts
2011 E-350
I really have no idea what the issue is, but I would disconnect the battery, let it sit for a while, then reconnect it. It doesn't cost anything to try.
Good luck!
Youngd is offline  
Old 10-28-2017, 05:50 PM
  #3  
MBWorld Fanatic!
 
thefisch's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: West Central Florida
Posts: 3,082
Received 312 Likes on 271 Posts
2011 E550 P2 4M Sedan
If you disconnect battery, you should disconnect auxiliary battery too.

I would try the ECM reset. Copied instructions posted elsewhere:

1. Get in car and close the door.
2. Turn key to position 2 (or press the start button twice) with feet off the pedals, i.e. do NOT start the engine.
3. Floor the gas pedal and keep it down waiting 10 seconds when you will turn the key to position 1 (or press the start button once) still keeping the gas pedal down.
4. After key in position 1 lift you foot from the gas pedal and wait about two minutes. In my car the cluster goes black after about 20 seconds but then pops up again after about two minutes. Anyhow, wait two minutes no matter what happens.
5. Turn key off.
6. Go test drive it.
thefisch is offline  
The following users liked this post:
ecmexchange (11-07-2017)
Old 10-30-2017, 03:34 PM
  #4  
MBWorld Fanatic!
 
rediesel's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 1,318
Received 32 Likes on 28 Posts
2006 E320 CDI 2014 C63 507 Coupe 2012 E550 4M 2016 E63s Wagon
Sounds like the theme sound to Friends
rediesel is offline  
The following users liked this post:
fosterelli (10-31-2017)
Old 10-31-2017, 01:25 PM
  #5  
Member
 
Join Date: Nov 2015
Location: Southern
Posts: 206
Received 33 Likes on 18 Posts
2014 E-350
I'd also try reset. And disconnect all batteries if the reset doesn't work. Sounds like something is tripped. Did the push start error happen right before the problem arose?
fosterelli is offline  
 

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: