Go Back  MBWorld.org Forums > Mercedes-Benz Sedans > E-Class (W213)
Mercedes Me Connect - General User Questions and Tips Thread >

Mercedes Me Connect - General User Questions and Tips Thread

Notices
E-Class (W213) 2016 -

Mercedes Me Connect - General User Questions and Tips Thread

 
Old 01-24-2019, 07:59 PM
  #101  
MBWorld Fanatic!
Thread Starter
 
rbrylaw's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Tampa, FL
Posts: 3,325
Liked 268 Times in 223 Posts
2019 E450 4Matic & 2018 E400 4Matic
I shouldn't have updated the app today. It was working just fine till the update. It's not working at all right now. One would think when an app receives an update it would be more, not less stable. But this is Mercedes technology in all its glory!
rbrylaw is offline  
Old 01-24-2019, 08:57 PM
  #102  
MBWorld Fanatic!
 
2012 merc amg's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Venice Florida
Posts: 2,630
Liked 146 Times in 131 Posts
2019 E450 Cabriolet and 2019 E450 Wagon.
There should have been a warning with the update "if it ain't broke don't fix it" lol. Here's the message I get when trying to do anything remote with the Wagon.
2012 merc amg is offline  
Old 01-24-2019, 09:23 PM
  #103  
MBWorld Fanatic!
Thread Starter
 
rbrylaw's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Tampa, FL
Posts: 3,325
Liked 268 Times in 223 Posts
2019 E450 4Matic & 2018 E400 4Matic
All I get is a perpetual spinning circle, and then finally some advertising. It's not connecting to my car at all. But this morning, before the update (I'm so sorry I posted an update was available), it was working just fine. Waaaaaay to go Mercedes. Harumph!
rbrylaw is offline  
Old 01-24-2019, 10:39 PM
  #104  
Member
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 139
Liked 7 Times in 7 Posts
Infiniti M35x
Unfortunately my Mercedes Me Connect rarely connects when I need it We have had some freezing cold days below 20 this week and I really wanted to start my car in advance but unfortunately the damn app never works then.. However it always seems to be able to remind me when I didn't lock my car in my garage.
​​​​​
Courthaven is offline  
Old 01-24-2019, 10:45 PM
  #105  
MBWorld Fanatic!
Thread Starter
 
rbrylaw's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Tampa, FL
Posts: 3,325
Liked 268 Times in 223 Posts
2019 E450 4Matic & 2018 E400 4Matic
I just tried and it's working again. It's the perpetual on and off and on and off app.
rbrylaw is offline  
Old 01-25-2019, 12:00 AM
  #106  
MBWorld Fanatic!
 
2012 merc amg's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Venice Florida
Posts: 2,630
Liked 146 Times in 131 Posts
2019 E450 Cabriolet and 2019 E450 Wagon.
Originally Posted by rbrylaw View Post
I just tried and it's working again. It's the perpetual on and off and on and off app.
Great. I think they are doing work on the app today. It is still a work in progress.
2012 merc amg is offline  
Old 01-25-2019, 07:04 AM
  #107  
Junior Member
 
OW22's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: Dublin, Ireland
Posts: 18
Likes: 0
Liked 1 Time in 1 Post
2019 W213 E220d AMG Line
I got my car 2 weeks ago. New E220d, lovely car and the app and Mercedes Me worked straight away.

But the iPhone App yesterday had converted from KMS to miles and from L/100kms to MPG! I canít for the life of me change it. Iíve changed regions on my phones etc etc. Nothing.
OW22 is offline  
Old 01-25-2019, 07:23 AM
  #108  
Member
 
Join Date: Oct 2018
Location: UK
Posts: 151
Liked 17 Times in 15 Posts
E Class Estate S213
Originally Posted by OW22 View Post
I got my car 2 weeks ago. New E220d, lovely car and the app and Mercedes Me worked straight away.

But the iPhone App yesterday had converted from KMS to miles and from L/100kms to MPG! I canít for the life of me change it. Iíve changed regions on my phones etc etc. Nothing.
check settings in car under settings/units. You can change between metric and imperial
JDPEClassUK is offline  
Old 01-25-2019, 08:46 AM
  #109  
Junior Member
 
OW22's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: Dublin, Ireland
Posts: 18
Likes: 0
Liked 1 Time in 1 Post
2019 W213 E220d AMG Line
Originally Posted by JDPEClassUK View Post


check settings in car under settings/units. You can change between metric and imperial
Iím at a loss on that. Iíve literally looked into every menu and sub menu and cannot find any setting like that.
OW22 is offline  
Old 01-25-2019, 10:43 AM
  #110  
rox
Junior Member
 
rox's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: Croatia
Posts: 36
Liked 2 Times in 2 Posts
2018 E220d
Originally Posted by OW22 View Post


Iím at a loss on that. Iíve literally looked into every menu and sub menu and cannot find any setting like that.
You have to go to car settings, then from car setting scroll down to "Units" submenu and there you can change from imperial to metric units.
rox is offline  
Old 01-25-2019, 10:46 AM
  #111  
Junior Member
 
OW22's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: Dublin, Ireland
Posts: 18
Likes: 0
Liked 1 Time in 1 Post
2019 W213 E220d AMG Line
Originally Posted by rox View Post
You have to go to car settings, then from car setting scroll down to "Units" submenu and there you can change from imperial to metric units.
Its not the car read outs thatís the issue. Theyíre in KMS and the Mercedes Me website shows the info in metric as well. Itís only the iPhone app thatís in imperial. There seems to be no way to change the app settings.
OW22 is offline  
Old 01-25-2019, 10:47 AM
  #112  
Member
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 139
Liked 7 Times in 7 Posts
Infiniti M35x
By the way, I don't want to jinx anything here,, but my app has actually been working all day since I took the update last night 🤞
Courthaven is offline  
Old 01-25-2019, 11:18 AM
  #113  
rox
Junior Member
 
rox's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: Croatia
Posts: 36
Liked 2 Times in 2 Posts
2018 E220d
Originally Posted by OW22 View Post


Its not the car read outs thatís the issue. Theyíre in KMS and the Mercedes Me website shows the info in metric as well. Itís only the iPhone app thatís in imperial. There seems to be no way to change the app settings.
You can try to delete the car (only from portal on your computer) and add it from your app on your phone.
rox is offline  
Old 01-25-2019, 01:23 PM
  #114  
Junior Member
 
OW22's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: Dublin, Ireland
Posts: 18
Likes: 0
Liked 1 Time in 1 Post
2019 W213 E220d AMG Line
Originally Posted by rox View Post
You can try to delete the car (only from portal on your computer) and add it from your app on your phone.
To be honest, Iíll leave it. The app works fine, everything it works well and I can live with a minor thing like that. I donít fancy screwing it up by fiddling around with adding or deleting cars etc.
OW22 is offline  
Old 01-25-2019, 04:43 PM
  #115  
MBWorld Fanatic!
Thread Starter
 
rbrylaw's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Tampa, FL
Posts: 3,325
Liked 268 Times in 223 Posts
2019 E450 4Matic & 2018 E400 4Matic
Originally Posted by Courthaven View Post
By the way, I don't want to jinx anything here,, but my app has actually been working all day since I took the update last night 🤞
I know what you mean, but since it decided to wake up again, it's been stable. I hope two positives don't turn this into a negative!
rbrylaw is offline  
Old 01-25-2019, 08:41 PM
  #116  
rox
Junior Member
 
rox's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: Croatia
Posts: 36
Liked 2 Times in 2 Posts
2018 E220d
Originally Posted by OW22 View Post


To be honest, Iíll leave it. The app works fine, everything it works well and I can live with a minor thing like that. I donít fancy screwing it up by fiddling around with adding or deleting cars etc.
I had similar issues with app and after that process no problems so far. In my case it worked, but it's your car so it's up to you.
rox is offline  
Old 01-26-2019, 07:03 AM
  #117  
Junior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 67
Liked 9 Times in 6 Posts
‘19 E450 Wagon Lux.
I've been lucky with the app I guess, no really problems once I set it up properly thru the website.

Wish I could turn on heated seats with it.
jl199986 is offline  
Old 01-26-2019, 07:22 AM
  #118  
Member
 
Join Date: Jul 2018
Location: Jupiter, Fl
Posts: 215
Liked 21 Times in 20 Posts
2019 CLS 450
While I have not used the start feature, late last night I checked the system as I was approaching our car, the system asked me to confirm the new MB Me connect T's & C's (Terms and Conditions). Since we got our new 2019 CLS450, the app has worked well with no issues to report.
haibieb is offline  
Old 01-26-2019, 01:47 PM
  #119  
MBWorld Fanatic!
 
rustybear3's Avatar
 
Join Date: Jul 2018
Location: Greater Cleveland area
Posts: 1,088
Liked 90 Times in 81 Posts
2019 Dune Silver Metallic E-450 Mercedes Cabriolet
For me an auto top up or down including windows for my E450 CAB would be a great addition to the app.

Knock on wood, my app works just fine after the update....disappointed it didn't add new features; especially the pilot auto park.
rustybear3 is offline  
Old 01-26-2019, 05:29 PM
  #120  
Newbie
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 9
Liked 1 Time in 1 Post
GLE550e & E534A Cabriolet & SL500 & E320 Sedan & 300SL
It's been over a month now and the App for my E534A still does not work .... yesterday the sales representative called and told me that Mercedes Me Connect told him that I needed to bring the car in for a reset of the "ignition cycle" ? Anyone know what this is on a 2019 Mercedes ? Also, when I woke up this AM, all of the information on the app was deleted so the app has to be set up again ? Interesting .....
mgardner23665 is offline  
The following users liked this post: mgardner23665
MTrauman (01-27-2019)
Old 01-26-2019, 11:45 PM
  #121  
MBWorld Fanatic!
 
2012 merc amg's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Venice Florida
Posts: 2,630
Liked 146 Times in 131 Posts
2019 E450 Cabriolet and 2019 E450 Wagon.
Originally Posted by mgardner23665 View Post
It's been over a month now and the App for my E534A still does not work .... yesterday the sales representative called and told me that Mercedes Me Connect told him that I needed to bring the car in for a reset of the "ignition cycle" ? Anyone know what this is on a 2019 Mercedes ? Also, when I woke up this AM, all of the information on the app was deleted so the app has to be set up again ? Interesting .....
Ya, I'm thinking my car needs a reset at the dealer too. That must be when they start from scratch and enter in all the info. Did your app read data like tire pressure, doors open/closed, etc. Mine does that, it just will not remote start or remote unlock/lock doors. I've had a complaint into MB for a few days not as it has not worked in a month and sent them snapshots of the app on the phone but have yet to hear anything back from them, next stop is gonna be the dealer.
2012 merc amg is offline  
Old 01-28-2019, 11:14 AM
  #122  
MBWorld Fanatic!
 
Egonvdv's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: A Dutchy Living in Marseille, France
Posts: 1,231
Liked 106 Times in 86 Posts
W213 200CDI -Fascination
for a month now i've been mailing with mercedes, because you can no longer send POI's (addresses) from the website, to the the POI app in the car.
(ONLY directly from mobile app to GSP, but just one at the time)

their solution today was for me to re-install the app on the phoneÖ., but:
A) i was talking about a feature on the WEBSITE, (it was never possible with the app)
B) the problem is that the feature no longer exists. NOT that there was a bug in said featureÖ

Never would have thought that this whole connected thing would test my patience so much...
Egonvdv is offline  
Old 01-28-2019, 11:28 AM
  #123  
Member
 
mike82212's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Baltimore, MD
Posts: 173
Liked 2 Times in 2 Posts
2018 E300 Luxury w/P2
As you can read in my post, I canít use the app. The feature is not there. Went to the website thinking that would at least give me another option and noticed nothing there. So Iím stuck with a high end car that I cannot use all its features. Might just have to give up and use Apple Car Play
mike82212 is offline  
Old 01-29-2019, 12:11 AM
  #124  
MBWorld Fanatic!
 
2012 merc amg's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Venice Florida
Posts: 2,630
Liked 146 Times in 131 Posts
2019 E450 Cabriolet and 2019 E450 Wagon.
You look at the reviews of the app under the apple app site and the reviews are mostly horrible, lots of issues. I finally removed my Wagon from the app and re-entered the car which is going to require a trip to the dealer for them to re-verify the car. Gonna give that a try tomorrow afternoon. Still works ok on my Cabriolet although sometimes the app takes a long time to load, but I can unlock/lock and remote start that car. The wagon it's been going on a month now before the app last worked on it. I'll see what happens tomorrow. The Mercedes App people are not getting back to me even though I've called them a few times and they told me to send screen shots of what the app is doing (or not doing) and the wagon and no response.
2012 merc amg is offline  
Old 01-29-2019, 09:07 AM
  #125  
MBWorld Fanatic!
Thread Starter
 
rbrylaw's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Tampa, FL
Posts: 3,325
Liked 268 Times in 223 Posts
2019 E450 4Matic & 2018 E400 4Matic
2012, you're not doing it right. You need to call them daily and make yourself a nuisance. That's the only way I got all my Me Connect App connection issues resolved. I became an annoyance. Squeaky Wheel!
rbrylaw is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:

Quick Reply: Mercedes Me Connect - General User Questions and Tips Thread


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: