Go Back  MBWorld.org Forums > Mercedes-Benz SUVs, Trucks, Vans, Diesels, Other > M-Class (W163)
ML-320 "Growling" when accelerating, especially going uphill >

ML-320 "Growling" when accelerating, especially going uphill

Notices
M-Class (W163) 1998-2005: ML 230, ML 320, ML 350, ML 400 CDI, ML 430, ML 500, ML 270 CDI

ML-320 "Growling" when accelerating, especially going uphill

 
Old 03-17-2019, 10:37 PM
  #1  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2019
Location: Boone, NC
Posts: 3
Received 0 Likes on 0 Posts
2009 ml 320 blutec 4matic
ML-320 "Growling" when accelerating, especially going uphill

I have a ML-320 BlueTEC 4matic which has started to "growl" and vibrate while accelerating. This happens especially while going up inclines. I'm not sure what to do but I use it to transport passengers and the noise is starting to get annoying. I don't have any idea what it is. Can anybody help me out? Thanks!
highlandlimo is offline  
Old 03-18-2019, 03:06 AM
  #2  
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Oct 2011
Location: Westchester, N.Y.
Posts: 4,142
Received 350 Likes on 337 Posts
2002 ML 320 & 2006 ML500



Please UPDATE YOUR PROFILE in USER CP to include the year of your ML and where you live.
Maj. Dundee is offline  
The following users liked this post:
highlandlimo (03-18-2019)
Old 03-18-2019, 10:17 AM
  #3  
Member
 
we47b1me's Avatar
 
Join Date: Sep 2018
Location: Los Angeles, CA
Posts: 188
Received 19 Likes on 19 Posts
2015 ML250 Bluetec, 2012 C250 Sport, 2002 ML500 Sport (sold)
Originally Posted by highlandlimo View Post
I have a ML-320 BlueTEC 4matic which has started to "growl" and vibrate while accelerating. This happens especially while going up inclines. I'm not sure what to do but I use it to transport passengers and the noise is starting to get annoying. I don't have any idea what it is. Can anybody help me out? Thanks!
You're in wrong forum. Need to go to w164 page.
we47b1me is offline  
The following users liked this post:
highlandlimo (03-18-2019)
Old 04-25-2019, 08:43 PM
  #4  
Junior Member
 
Talal Al Hadidi's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Location: Iraq - Mosul
Posts: 19
Received 0 Likes on 0 Posts
ML350 bluetec 2010. W164
Change transmission gear hydraulic

I was have the same problem since last year till a technician advice me to change transmission gear hydraulic
When I change it every thing gone and became perfect
He said either the hydraulic or the gear turbine causing this
Talal Al Hadidi is offline  
 

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Quick Reply: ML-320 "Growling" when accelerating, especially going uphill


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: