Notices
M113 V8 Kompressor Platform Technical discussion relating to models sharing the M113 V8 5.5L Kompressor. Including SL55 AMG, CL55 AMG, S55 AMG, E55 AMG, CLS55 AMG, G55 AMG, SLR (M155).
Sponsored by:
Sponsored by:

omg. help. blown tranny?

 
Old 02-21-2013, 09:34 PM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 51
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
2006 E55 AMG - Stock
omg. help. blown tranny?

So, car is stuck. It stalled during 1st burst. Stalled and now stuck on side of the road. Hope this isn't the end.

So, it starts but when in reverse or any drive mode, it just revs. No movement at all.

I will keep looking online but any ideas are most appreciated. Very bummed right now.


Arghhh.
cobra101 is offline  
Old 02-21-2013, 11:37 PM
  #2  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 51
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
2006 E55 AMG - Stock
Car just revs in gear still. Will not move. Rpm drops when put in d or r.

But will not minus shift into first gear or any gear number. In M mode it goes to number 2. Will not let ne minus or paddle to number one.

Think I'm screwed. Tried to unhook batteries, aux and main for minutes. I did the main batt disconnect for an hour but then realized I should do the aux batt too?

Thanks for any help
cobra101 is offline  
Old 02-27-2013, 07:33 PM
  #3  
Super Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 870
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
Pinto
yOUR CAR FREAK OUT PROBABLY WENT INTO Limp mode...Possible tran fluid got so hot...

Let the car cool down, reset TCM...

DIsconnecting small battery front engine area and back trunk main battery..

Sometime you need the scanner in order to do a hard reset.
Viet_Amg408 is offline  
Old 05-28-2013, 08:08 PM
  #4  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 51
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
2006 E55 AMG - Stock
Updated: Just thought I would update from the past.... I did hear a light metal rattling noise when put into D or R gears. But of course, engine revved but nothing in Gear. Took it to a reputable Indy Mercedes Shop and they said it needed a rebuild, for sure.

They inspected and scanned with Star, hoping they knew all tricks to try and get it working.

Then I took it to a tranny shop and they confirmed again, needed rebuild. I figure with it making new noises internally (resets shouldn't put parts back in place), and two shops confirming, this should be a legit fix. It was fixed and working well since. Of course, I will always wonder but.....

guess it's in the past now...Live and Learn.

Last edited by cobra101; 05-28-2013 at 08:16 PM.
cobra101 is offline  
 

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:

Quick Reply: omg. help. blown tranny?


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: