Notices
M275 V12 Bi-Turbo Platform Technical discussion relating to models sharing the M275 V12 Bi-Turbo (V12 TT). Including SL600, SL65 AMG, CL600, CL65 AMG, S600, S65 AMG.
Sponsored by:
Sponsored by:

transmission problem - CEL

 
Old 10-29-2017, 05:26 AM
  #1  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 96
Thanked 7 Times in 7 Posts
-
transmission problem - CEL

Hi,

today, a very weird thing happened to me. I was cruising at a speed of 50 km/h when the CEL came on on the car (W221 S65) stopped accelerating. It took some time before the transmission allowed me to select a gear again and continue driving.
I returned back home and checked for errors with Xentry. Of course there was one fault code for the transmission control unit.
Translated in english the error said: "improper transmission gear ratio", which I find very weird. The transmission is completely stock and I never had any problem before.
Does anyone have an idea what possible reason there might be for this fault code?

Last edited by black-series; 10-29-2017 at 06:07 AM.
black-series is offline  
 

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: