Notices
Mercedes Tech Talk Discuss general technical questions and issues about your Mercedes-Benz. Moderated by a certified MB Tech.
Sponsored by:
Sponsored by:

320 CDI intake manifold

 
Old 05-27-2012, 04:44 AM
  #1  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: May 2012
Posts: 3
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
CLS 320CDI
320 CDI intake manifold

320 CDI intake manifold..
Hey guys,

I have problem with my 320 CDI. First the car went to the limp mode an the error code was: "P2015 Intake Manifold Runner Position Sensor/Switch Circuit Range/Performance". I bought a new inlet port shut off motor and replaced it yesterday. Btw replacing it was a hell of a job! Well I didn't take the turbo off so that was maybe the reason it was so difficult.

But then the story continues..Now when everything should be ok, I got new one: "P2008- Intake Manifold Runner Control Circuit/Open, Location: Bank 1a"

The car is not in limp mode anymore, but there's still no power. Escpecially there's no torgue. So can anybody help me say what to do, or what to replace next?

Thanks for the advise!
mattifor is offline  
Old 06-07-2012, 10:51 PM
  #2  
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: IL
Posts: 146
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
07 E63, 04 discovery
might have carbonned up intake flaps. Did you happen to check that the linkages for the flaps move freely when you were in there?
j21importer is offline  
Old 06-08-2012, 11:53 PM
  #3  
SPONSOR
 
PelicanParts.com's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Harbor City, CA
Posts: 4,874
Received 62 Likes on 61 Posts
Mercedes-Benz, Porsche, BMW, MINI and more!
Agree

Originally Posted by j21importer View Post
might have carbonned up intake flaps. Did you happen to check that the linkages for the flaps move freely when you were in there?
If the linkage is stuck or broken, that would explain your issue.

What year is this car?

[email protected]


.
PelicanParts.com is offline  
Old 07-07-2018, 03:10 AM
  #4  
Newbie
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Mercedes E320 CDI
Turbo Actuator is the main Culprit needs Soldering will fix all your power problems.

Originally Posted by mattifor View Post
320 CDI intake manifold..
Hey guys,

I have problem with my 320 CDI. First the car went to the limp mode an the error code was: "P2015 Intake Manifold Runner Position Sensor/Switch Circuit Range/Performance". I bought a new inlet port shut off motor and replaced it yesterday. Btw replacing it was a hell of a job! Well I didn't take the turbo off so that was maybe the reason it was so difficult.

But then the story continues..Now when everything should be ok, I got new one: "P2008- Intake Manifold Runner Control Circuit/Open, Location: Bank 1a"

The car is not in limp mode anymore, but there's still no power. Escpecially there's no torgue. So can anybody help me say what to do, or what to replace next?

Thanks for the advise!
jalal uddin is offline  
 

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Quick Reply: 320 CDI intake manifold


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: