Go Back  MBWorld.org Forums > Mercedes-Benz Sedans > S-Class (W221)
08 S550 4matic radio not working, no sound but NAV works >

08 S550 4matic radio not working, no sound but NAV works

Notices
S-Class (W221) 2007-2013: S 320 CDI, S 350, S 450, S 500, S 550, S 420 CDI, S 600

08 S550 4matic radio not working, no sound but NAV works

 
Old 05-15-2019, 12:48 AM
  #26  
Newbie
 
Join Date: May 2019
Posts: 6
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Mercedes Benz S550
Originally Posted by alexander nunez View Post
Hello my name is Alexander I work with this units, what exactly is the problem you have?
Hello Alexander,

My issue is, someone stole my amplifier in the truck while the vehicle was getting painted.

I bought another on $800 buck.

I hooked up , doesn't work, I tested the voltage, I noticed I only got constant and ground, no ignition. I believe ignition supposed to trigger the amplifier.

I checked all fuses I could find through internet.

Pls do you have the wiring diagram for the amplifier for s550 08. I will appreciate. I only want to know the ignition wire that goes to the amplifier.

Thank you.
azontodance is online now  
Old 05-15-2019, 05:52 AM
  #27  
Newbie
 
Join Date: May 2019
Posts: 7
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
S550
Originally Posted by azontodance View Post
Hello Alexander,

My issue is, someone stole my amplifier in the truck while the vehicle was getting painted.

I bought another on $800 buck.

I hooked up , doesn't work, I tested the voltage, I noticed I only got constant and ground, no ignition. I believe ignition supposed to trigger the amplifier.

I checked all fuses I could find through internet.

Pls do you have the wiring diagram for the amplifier for s550 08. I will appreciate. I only want to know the ignition wire that goes to the amplifier.

Thank you.
Hello azontodance,
I can get it but do you have 12 volt coming in? If you got the voltage this amp should be working if the amp is good. When you power up the radio what can you see? No station? No volume? Blank display? If you unplug the connector from the radio,is the optic cable blinking?
alexander nunez is offline  
Old 05-15-2019, 06:31 AM
  #28  
Newbie
 
Join Date: May 2019
Posts: 7
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
S550
Originally Posted by Levi Roldan View Post
hello mike my name is Levi i have 07 S550 w221 with most /audio problems is base model so i have only sat radio and tuner(amp) in the trunk. i have xentry/das scan tool with code for most gateway report open loop unknown position d100 i also have a by pass loop tried in all possible modules with no success no sound nav works cd changer loads and reads cds but no radio station numbers are display and obviously no sound, is it possible for the comand to go bad even tho still it appears to be fully functional i could see light on the fiber optics only when i reset the ring with scanner. any help would be much appreciated.
Hello my name is Alexander I do some work in amp and head units. Did you fix the problem?
alexander nunez is offline  
Old 05-16-2019, 03:08 AM
  #29  
Newbie
 
Join Date: May 2019
Posts: 7
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
S550
alexander nunez is offline  
Old 05-16-2019, 10:10 PM
  #30  
Newbie
 
Benzton's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Location: Boston
Posts: 6
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
S550
Check

Originally Posted by azontodance View Post
Hello Then043, how are you? please did you ever get this issue resolved? I'm having the same issue. My amp won't even have ignition trigger power..
I had the same problem it was the amp but I would take it 2 the dealer just to make sure because it could be a lot of different things The radio runs on a close circuit so if one of the chains doesn’t work nothing works You can get the amp fixed for $300 on eBay but you need to send it to Florida
Benzton is offline  
Old 05-16-2019, 10:15 PM
  #31  
Newbie
 
Join Date: May 2019
Posts: 7
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
S550
Originally Posted by Benzton View Post
I had the same problem it was the amp but I would take it 2 the dealer just to make sure because it could be a lot of different things The radio runs on a close circuit so if one of the chains doesn’t work nothing works You can get the amp fixed for $300 on eBay but you need to send it to Florida
Hello I can do the repair I being working in this type of units for years. If something I can help let me know.
alexander nunez is offline  
Old 05-21-2019, 11:40 AM
  #32  
Newbie
 
Benzton's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Location: Boston
Posts: 6
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
S550
Thanks

Thanks for answering the post but I all ready fix the problem
Benzton is offline  
Old 05-21-2019, 12:16 PM
  #33  
Newbie
 
Join Date: May 2019
Posts: 7
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
S550
Originally Posted by Benzton View Post
Thanks for answering the post but I all ready fix the problem
Ok no problem.
alexander nunez is offline  
Old 05-22-2019, 06:54 PM
  #34  
Newbie
 
Join Date: May 2019
Posts: 2
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2008 s550 4 matic
Originally Posted by Benzton View Post
Thanks for answering the post but I all ready fix the problem
What was the problem with your radio cutting on and off.
harvey mccoy is offline  
 

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Quick Reply: 08 S550 4matic radio not working, no sound but NAV works


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: