Aftermarket HID Conversion Kits & required setting XENON=PRESENT thread - Page 73 - MBWorld.org Forums

Log In 


C-Class (W203) 2001-2007, C160, C180, C200, C220, C230, C240, C270, C280, C300, C320, C230K, C350, Coupe

Aftermarket HID Conversion Kits & required setting XENON=PRESENT thread

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 64 votes, 5.00 average.
Old 02-06-2010, 02:12 PM   #1801
Super Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 560
Drives: C63
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Alright guys. I had HIDs installed and had the blinking problem. I bought the error eliminators and got the guys who installed my lights to fix them. They don't blink at all anymore, BUT they also don't turn on when I have the light setting on Auto. They only work when I have the lights turned manually on. Has anyone experienced this before and do you know why it's happening. I'm gonna take it back to them again, but I was hoping to have an idea of how to fix it before giving it back to them. Thanks.
SheryarYO is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2010, 02:31 PM   #1802
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Des Moines, Iowa
Posts: 162
Drives: 07 C230 Sedan / 01 Mazda 626
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by SheryarYO View Post
Alright guys. I had HIDs installed and had the blinking problem. I bought the error eliminators and got the guys who installed my lights to fix them. They don't blink at all anymore, BUT they also don't turn on when I have the light setting on Auto. They only work when I have the lights turned manually on. Has anyone experienced this before and do you know why it's happening. I'm gonna take it back to them again, but I was hoping to have an idea of how to fix it before giving it back to them. Thanks.
Where did you order the HID's from?
mynameiseldin is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2010, 06:32 PM   #1803
Super Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 560
Drives: C63
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by mynameiseldin View Post
Where did you order the HID's from?
i just went to a shop where they mod cars and asked them to install HIDs for me. i believe they used the Phillips Kit if that helps at all...
SheryarYO is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2010, 11:59 PM   #1804
Member
 
londonbenzkid's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 102
Drives: 2002 C240, 2006 ML350, 2011 X3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Man... i have my 55w DDM slim digital kit installed...
I have xenon setting set, but sometimes when i start the car... only the passenger side comes on.. the drivers side flickers on and dies almost instantly...

To get the drivers side back on... I have to play around the settings mutiple times.. turning off all of the lights... switching from auto to full power etc... then finally I will get both lights to turn on... and it will stay like that.. WTF

I always get an error for Lowbeam LEFT (drivers side) not right side..... So confused..
londonbenzkid is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2010, 08:29 AM   #1805
Banned
 
Join Date: Apr 2008
Location: In Kush Land So cal
Posts: 911
Drives: 02 C320 Sedan
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
These will solve any issues.. Mine flickered badly but got a set of these and they work perfect.. No i didn't have to go to the dealer and set any crazy xenon on b/s.. Everyone makes our cars seem like there a spaceship and only nasa can work on them.. hehe

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/HID-K...Q5fAccessories
krisv420 is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2010, 10:42 AM   #1806
Member
 
londonbenzkid's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 102
Drives: 2002 C240, 2006 ML350, 2011 X3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
i had a set of those error cancellers installed as well.
it didn't do anything, so i took them out as the connnectors were not very tight and kept slipping out.
londonbenzkid is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2010, 06:51 PM   #1807
MBWorld Fanatic!
 
W203E35's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 5,524
Drives: 2006 C350 Sport
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
The Xenon=Present isn't BS. There are many member here even with error cancelers have had flickering issues. When they set Xenon to Present it took care of the problem.
W203E35 is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2010, 11:30 AM   #1808
Member
 
GuidosGottaBenz's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Columbus, OH
Posts: 75
Drives: 05 C-230 Kompressor
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Can anyone tell me if theres a HOW TO for a benz tech to follow on how to change the XENON=Present mode?
GuidosGottaBenz is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2010, 01:47 PM   #1809
MBWorld Fanatic!
 
maverik259's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Ventura Co, CA
Posts: 3,149
Drives: 05 C230K SS (sold), 06 C55, 08 Yamaha R1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
STFF...its under the DIY section
maverik259 is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2010, 02:25 PM   #1810
Member
 
GuidosGottaBenz's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Columbus, OH
Posts: 75
Drives: 05 C-230 Kompressor
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I did and couldnt find it....thanks dude for all your help!!!!!
GuidosGottaBenz is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2010, 03:18 PM   #1811
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 6,451
Drives: 2014 C350 Sport Sedan & 2015 Kia Optima Hybrid EX
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Lookie what I found.. IN THIS THREAD:

http://www.mbworld.org/forums/2271523-post1096.html
LILBENZ230 is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2010, 08:20 PM   #1812
Junior Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: SOUTHERN CALIFORNIA
Posts: 49
Drives: 2012 Class Coupe C250
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Xenon = Present? anyone with the instructions to show the dealer?
HMMMxxx is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2010, 08:39 PM   #1813
MBWorld Fanatic!
 
W203E35's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 5,524
Drives: 2006 C350 Sport
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Quote:
Originally Posted by HMMMxxx View Post
Xenon = Present? anyone with the instructions to show the dealer?
http://www.mbworld.org/forums/2271523-post1096.html

1 EIS- Electronic ignition switch
2 Control Unit adaptations
3 Read coding and change if necassary
4 All Codes
5 Xenon Headlamp - Change to present.

The member above your post get's the credit
W203E35 is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2010, 08:46 PM   #1814
Senior Member
 
chkoo's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: vancouver, bc
Posts: 305
Drives: c230
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
just had this done, working fine
before i had it i had to turn the headlight on manually for it to work
chkoo is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2010, 09:44 PM   #1815
Newbie
 
Join Date: Nov 2008
Location: Canada
Posts: 11
Drives: '05 C230 kompressor
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hi everyone!
Just installed HID and I get flickering only on the passenger side light. Also get the left low beam is out when setting on auto. I think if I turn the car on at full power no errors. Anyone know why I only have 1 light flicker or has had it happen to you too?? will the dealer xenon=present solve this issue. Thanks everyone in advance for replies
sexyklammy is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2010, 04:39 AM   #1816
MBWorld Fanatic!
 
W203E35's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 5,524
Drives: 2006 C350 Sport
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Quote:
Originally Posted by sexyklammy View Post
Hi everyone!
Just installed HID and I get flickering only on the passenger side light. Also get the left low beam is out when setting on auto. I think if I turn the car on at full power no errors. Anyone know why I only have 1 light flicker or has had it happen to you too?? will the dealer xenon=present solve this issue. Thanks everyone in advance for replies
Get the Xenon=Present enabled and I'm pretty sure it will take care of it. A member here named Rollnnn had flickering issues and when I enabled his Xenon=Present he said the problem went away.
W203E35 is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2010, 07:36 AM   #1817
Super Moderator
 
Glyn M Ruck's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Llandudno, Cape Town, South Africa
Posts: 19,762
Drives: late 2009 CLK 350 Coupe Elegance, '65 Jaguar S Type wires
Thanked 27 Times in 23 Posts
Quote:
Originally Posted by sexyklammy View Post
Hi everyone!
Just installed HID and I get flickering only on the passenger side light. Also get the left low beam is out when setting on auto. I think if I turn the car on at full power no errors. Anyone know why I only have 1 light flicker or has had it happen to you too?? will the dealer xenon=present solve this issue. Thanks everyone in advance for replies
Xenon=present will solve your flickering problem. Different behavior left to right can be caused by different power consumption lamps fitted L/R, different age lamps where one is battling to strike (an arc) or one lazy ballast. This all presumes your wiring is correct.

Strongly recommend fitting new Bix lamps of same make and max 6000 Kelvin.
Glyn M Ruck is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2010, 02:44 PM   #1818
pcy
Super Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: MA
Posts: 982
Drives: '07 C280, '06 530i, '98 ML320
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quick question on the HID conversion kits - will the power connector on the car fit directly to these HID kts? or do we need to cut-off/customize the connection?

Thanks in advance :-)
pcy is online now   Reply With Quote
Old 07-08-2010, 03:36 PM   #1819
MBWorld Fanatic!
 
jcnash's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Toronto, Canada
Posts: 1,098
Drives: 2002 Mercedes Benz C230 Coupe
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by pcy View Post
Quick question on the HID conversion kits - will the power connector on the car fit directly to these HID kts? or do we need to cut-off/customize the connection?

Thanks in advance :-)
Depends on which HID kit you get but its a direct fit for most of them like DMM, VVME, etc.
jcnash is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2010, 06:12 PM   #1820
Newbie
 
Join Date: Nov 2008
Location: Canada
Posts: 11
Drives: '05 C230 kompressor
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thanks for the tips. Does anyone know an independent shop or a dealer that will switch the xenon to present in the Greater Toronto area? I'm out in the city from time to time. I asked my dealer in my area but they don't seem to want to do it for me. Thanks!
sexyklammy is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2011, 04:45 PM   #1821
Member
 
c240DUDE's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Central Valley
Posts: 101
Drives: 2002 C240 (SOLD), 2006 E350
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
For everyone who is having the blinking problem all you need is a resistor aka relay. Got mine installed for $20.
c240DUDE is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2011, 09:20 AM   #1822
Super Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Jakarta, Indonesia
Posts: 546
Drives: C240
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
But wouldn't adding the resistor prevent you from having the bi-xenon functioning properly?
Silver C is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2011, 04:05 PM   #1823
Member
 
c240DUDE's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Central Valley
Posts: 101
Drives: 2002 C240 (SOLD), 2006 E350
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by Silver C View Post
But wouldn't adding the resistor prevent you from having the bi-xenon functioning properly?
The resistors help regulates the power output that our car produces. It ultimately depends on what setup you have. For example, OEM or aftermarket. I have a Xentec HID kit installed on my car. I bought it on ebay for a really good deal and installed them myself. Click here for the Ebay link
c240DUDE is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2011, 12:51 AM   #1824
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 23
Drives: 2007 C280 4Matic
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
can i set the xenon=present option prior to installing my new headlights? Will the regular halogen lights still work fine?
purplecones is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2011, 01:18 AM   #1825
Super Member
 
giannidy's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: WR, GA
Posts: 558
Drives: 2001 C320
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by purplecones View Post
can i set the xenon=present option prior to installing my new headlights? Will the regular halogen lights still work fine?
Yes you can and yes they still will work.
giannidy is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Increase resale value with adding retrofits/mods? Tuner C-Class (W203) 17 09-21-2016 06:47 PM
C204 Eibach Pro Kit, where? Lowflyer C-Class Coupe (C204) 8 03-01-2016 08:12 PM
Nebraska C63 TEAShea C43 AMG, C63 AMG, C63S AMG (W205) 17 12-24-2015 08:30 AM
Help!!! Xenon low beam wont turn on KjartanP CLK-Class (W208) 3 09-29-2015 08:20 PM
Fog Light Install help-C300 4Matic 2009 alexfirth91 C-Class (W204) 5 09-03-2015 04:50 PM


Tags
2003, 2006, 600rr, adjust, adjustment, aftermarket, angeles, c230, c240, cbr, compared, depo, forum, headlight, headlights, hella, hid, install, installing, kit, lights, los, mercedes, mirror, part, screw, stock, technology, vertical, work, xenon


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:10 PM.


Copyright 2001-2012 InternetBrands, Inc. / MBWorld.org. All Rights Reserved.
You Rated this Thread: 5