Go Back   MBWorld.org Forums > Mercedes-Benz Sedans > C-Class (W204)
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


C-Class (W204) 2008-Present: C180K, C200K, C230, C280, C300, C350, C200CDI, C220CDI, C320CDI

Welcome to MBWorld.org!
Welcome to MBWorld,

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Old 11-21-2011, 12:06 AM   #101
Junior Member
 
Beancooker's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Rain City, Washington
Posts: 30
Drives: 2008 C300 Sport
Looks like I'll have to schedule an appointment with my local MB Dealer.

Awesome info, thanks guys.
To remove this ad, register today or login if you already are registered!

Beancooker is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2011, 04:10 AM   #102
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Sydney
Posts: 28
Drives: 2012 C250 CDI
Facebook

Hey guys

Got my command system updated last week. When I went into command online I noticed they now have a Facebook icon so you can now update your location directly into your Facebook profile.

It now operates like the upcoming 2012 B class interface. http://www.youtube.com/watch?v=6o6eM4RvV8k

Good to see that Mercedes is slowly improving their interface.
Now if only they update their internet connection to support wifi and PUN.
chad88 is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2011, 01:15 AM   #103
Junior Member
 
Beancooker's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Rain City, Washington
Posts: 30
Drives: 2008 C300 Sport
Scheduled an appt online last night. Received a call today, told them that there is a "volume issue, sound is really low, ad doesn't get louder, and is intermittent." They scheduled me for an appointment tomorrow to reflash the COMAND firmware.
Beancooker is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2011, 04:30 PM   #104
Junior Member
 
Beancooker's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Rain City, Washington
Posts: 30
Drives: 2008 C300 Sport
Updated. Awesome change. There are a lot more options than the original '08 firmware/software. He said he updated with three separate updates. One was the navigation, one was stereo and one was COMAND. So I am now given the upcoming exits, and the POI at those exits. I also like the "block area" feature. Very happy that this update was taken care of. What an awesome upgrade.

I did take in 2 dozen donuts... That might have something to do with the map update.
Beancooker is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2011, 09:33 AM   #105
Super Member
 
Pete7874's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Illinois
Posts: 703
Drives: '08 C300 4Matic Sport, '02 530i
Beancooker, thanks for the update. Now I'm really mad my dealer told me there is no update for mine.

Does yours look like the images posted here?
COMAND Software Update


I may have to go back and complain that my iPod volume is low...
Pete7874 is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2011, 10:56 AM   #106
Senior Member
 
morph860's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Hartford, CT USA
Posts: 253
Drives: 2013 C300 Sport 4Matic
@Morph860 Morph80
I have my car at the dealer today for another repair. I've been having issues with my speech button. When I'm in Nav mode, I push the button to enter a destination and it kept getting stuck on LOADING SPEECH DATA. My S.A. said they found the issue and that they'll be updating the firmware for me. I think I already had the latest version, but not sure.
__________________
2013 C300 Sport 4MATIC
morph860 is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2011, 10:58 AM   #107
Junior Member
 
Beancooker's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Rain City, Washington
Posts: 30
Drives: 2008 C300 Sport
Quote:
Originally Posted by Pete7874 View Post
Beancooker, thanks for the update. Now I'm really mad my dealer told me there is no update for mine.

Does yours look like the images posted here?
COMAND Software Update


I may have to go back and complain that my iPod volume is low...
Yes, it looks just like that. I told them that the volume was intermittent and that a lot of the time I would start the car and the volume would be low, and wouldn't want to adjust. I said that I can have it turned up to a nice level, and when I get back in it is low. I also said that it happens with CD's and the music register. But since it is intermittent, I can't replicate the problem on demand.
Beancooker is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2011, 07:14 PM   #108
Super Member
 
dremorg's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: N.Y.
Posts: 723
Drives: 2015 Jaguar F-Type R Coupe' '99' Audi A4 Avant Quattro 2.8 DD
Why do all the dealers in my area not know anything about this update? They keep thinking it's the nav update & are trying to charge me!
__________________
2008 C63AMG (sold)
2015 Jaguar F-Type R Coupe
dremorg is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2011, 12:11 AM   #109
Junior Member
 
Beancooker's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Rain City, Washington
Posts: 30
Drives: 2008 C300 Sport
Because you say software and explain that you don't want a map update?

Tell them the COMAND firmware.

Or, you can say what I said: I told them that the volume was intermittent and that a lot of the time I would start the car and the volume would be low, and wouldn't want to adjust. I said that I can have it turned up to a nice level, and when I get back in it is low. I also said that it happens with CD's and the music register. But since it is intermittent, I can't replicate the problem on demand.
Beancooker is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2011, 06:18 PM   #110
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: UK
Posts: 46
Drives: C320CDI Sport
Quote:
Originally Posted by chad88 View Post
Hey guys

Got my command system updated last week. When I went into command online I noticed they now have a Facebook icon so you can now update your location directly into your Facebook profile.

It now operates like the upcoming 2012 B class interface. http://www.youtube.com/watch?v=6o6eM4RvV8k

Good to see that Mercedes is slowly improving their interface.
Now if only they update their internet connection to support wifi and PUN.
Chad could you possibly post some pics showing the comand online menu with facebook and show the version number of your software.
Tebs is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2012, 05:34 AM   #111
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Sydney
Posts: 28
Drives: 2012 C250 CDI
Quote:
Originally Posted by Tebs View Post
Chad could you possibly post some pics showing the comand online menu with facebook and show the version number of your software.
Hey Tebs

Sorry about the late reply here are a few photos of the Facebook app on the COMAND online.
Attached Thumbnails
COMAND Software Update-facebook-app.jpg   COMAND Software Update-main-screen.jpg   COMAND Software Update-location.jpg  
chad88 is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2012, 05:16 PM   #112
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: UK
Posts: 46
Drives: C320CDI Sport
Quote:
Originally Posted by chad88 View Post
Hey Tebs

Sorry about the late reply here are a few photos of the Facebook app on the COMAND online.
No probs Chad. Thanks for posting the pics. Just realised you have a 2012 car with the fixed screen. I dont think this update will be available for my 2008 model which I guess will be using an older comand HW.
Tebs is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2012, 10:36 AM   #113
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: London, U.K.
Posts: 135
Drives: MB C220 Sport W204, 18" AMGs, Grey lthr, xenons, p'ktronic, HKardon, Comand nav.
Navigation update

I updated my Comand NTS V8 Europe navigation with V9 (not an official copy!) and now it won't eject disc1 when the request to insert disc 2 comes up on screen. Any ideas on how to remove manually? Dealer's going to charge me the earth probably - is there another way?
NewtwoMB is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2012, 06:33 PM   #114
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: UK
Posts: 46
Drives: C320CDI Sport
Quote:
Originally Posted by NewtwoMB View Post
I updated my Comand NTS V8 Europe navigation with V9 (not an official copy!) and now it won't eject disc1 when the request to insert disc 2 comes up on screen. Any ideas on how to remove manually? Dealer's going to charge me the earth probably - is there another way?
I had a similiar problem with mine about 6 months ago. I remember having to remove the key from the ignition shutting the comand system down then reinserting the key and switching on the ignition. I cant remember if it allowed the unloading of disc 1 or loading of the second disc into an empty slot. Either way I managed to get the second disc in and the updating sequence complete.
Tebs is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2012, 11:08 PM   #115
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Sydney
Posts: 28
Drives: 2012 C250 CDI
Smile Mercedes apps!

Got my system updated again last week and noticed that they have changed the layout for the comand online menu.

Its been renamed Mercedes-Benz Apps. All the options now appear in a list, with coloured icons.

Looks like we may be apple to download apps in the near future!
Attached Thumbnails
COMAND Software Update-img_0048_800x600.shkl.jpg  
chad88 is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2012, 09:40 AM   #116
Super Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 896
Drives: 2008 Mercedes Benz S550, 2011 E350, 2013 SLK350
Was the update free or did you have to pay? How did you get the dealer to upload the telematics? I have a very late build 2011 E class with COMAND Online capabilities as I have NTG4.5 and Sirius Weather connectivity
__________________
Vehicles I Drive: 2008 S550 (My favorite!), 2011 E350, 2013 SLK350, 2013 Subaru BRZ, 2014 S550 (Hopefully!)
amaycg is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2012, 11:48 AM   #117
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: London, U.K.
Posts: 135
Drives: MB C220 Sport W204, 18" AMGs, Grey lthr, xenons, p'ktronic, HKardon, Comand nav.
Quote:
Originally Posted by Tebs View Post
I had a similiar problem with mine about 6 months ago. I remember having to remove the key from the ignition shutting the comand system down then reinserting the key and switching on the ignition. I cant remember if it allowed the unloading of disc 1 or loading of the second disc into an empty slot. Either way I managed to get the second disc in and the updating sequence complete.
Teb, Thanks. Finally got it sorted by hitting the #6 key (this was the position of the DVD disc #1). It thought about it and then ejected it, so I was able to put DVD 2 in and complete the install. Now I have to persuade my dealer to add the Comand firmware update (which they deny all knowledge of).
NewtwoMB is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2012, 05:45 AM   #118
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: UK
Posts: 46
Drives: C320CDI Sport
Quote:
Originally Posted by NewtwoMB View Post
Teb, Thanks. Finally got it sorted by hitting the #6 key (this was the position of the DVD disc #1). It thought about it and then ejected it, so I was able to put DVD 2 in and complete the install. Now I have to persuade my dealer to add the Comand firmware update (which they deny all knowledge of).
No probs. I had the same problem with my local dealer in Cambridge.I ended up taking it to Bedford in the end. The guys there were very helpful but might be a bit of trek for you. Be careful with the firmware update. My system crashed during the update and wouldnt load the new firmware. I dont know if this had anything to do with the nav update i did?? Had to do without the whole Comand system for 2 weeks while the dealer waited on a solution from Germany.
Tebs is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2012, 04:49 PM   #119
Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 137
Drives: 2013 C350 Coupe 4M
Quote:
Originally Posted by chad88 View Post
Got my system updated again last week and noticed that they have changed the layout for the comand online menu.

Its been renamed Mercedes-Benz Apps. All the options now appear in a list, with coloured icons.

Looks like we may be apple to download apps in the near future!

Very nice! Did you have this turned on by default? I went through the engineering menu and was only able to turn on the browser (though with an iPhone4 it doesn't do anything). I don't see any weather, Facebook or Google Local Search option on mine at all...
Jubair Ahmed is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2012, 09:47 PM   #120
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Sydney
Posts: 28
Drives: 2012 C250 CDI
I have never activated anything.

The iPhone is not compatible with the comand online, maybe that is the issue.
I also use an iPhone for music and phone, but when I want to use the internet I have an old Nokia living in the centre console that I use to connect to internet.


Quote:
Originally Posted by Jubair Ahmed View Post
Very nice! Did you have this turned on by default? I went through the engineering menu and was only able to turn on the browser (though with an iPhone4 it doesn't do anything). I don't see any weather, Facebook or Google Local Search option on mine at all...
chad88 is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2012, 04:05 AM   #121
Newbie
 
Drtmpkns's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Reno, NV
Posts: 1
Drives: 2013 E350 Sport 4Matic
Thumbs up 2009 C350 Sport - COMAND Firmware Update + NAVTEQ 2012.2 v.10

Folks,

I thought I'd add a few photos and relay details of my recent dealership visit in which I had the COMAND firmware updated in my 2009 C350 Sport W204 with the MELCO/NTG4 HU (version 11.02.00 which does not indicate year since it was factory-installed in my 2009). I also update the NAVTEQ maps to the latest 2012.2 v.10 edition. My vehicle has 2,000 miles remaining on the factory warranty.

Having read this thread, I scheduled regular service and also mentioned that I'd like to have warranty service completed regarding the HU COMAND firmware updates. Per recommendations, I mentioned I was experiencing problems with the AUX low volume from the factory-installed iPod integration (which I never use, I have all my music on an SD Card), and that I occasionally have to "reboot" the system when it gets stuck on "Loading Speech Data." This was sufficient justification for the dealer. I also spoke to the Service Manager and showed him photos of the screens UCFBETA92 posted to prove I was missing the "boost" function which "fixes" the iPod volume issue. As an additional precaution, I also took a photo of the MOST error log found in the Engineering Menu as it listed a number of Fan/CD/Etc error codes. I figured at least I could prove there was something odd going on before service clears out the error logs. There's actually a lot of interesting information in the Engineering Menu sub-items for those that are curious.

One note: It did take a few conversations with the original Service Advisor to get them to understand the difference between the NAVTEQ DVD maps updates and the COMAND firmware updates. The latter isn't something the average Service Advisor or customer requests very often if at all, so I'm not surprised some folks on this thread are having difficulty getting a straight answer from their dealerships.

Ok...

I now have all the same updates as UCFBETA92. I didn't notice any "new" startup warning messages or MB STAR enhancements, but here are the new changes I noticed post-update:

* I have the "skyline stars" effect in Bird's Eye view in Navigation.
* I have the time showing in the upper left corner of the Navigation screen at all times now.
* I have the analog clock under System|Time settings.
* I have the AUX sound "boost" option.
* I have an "Information" section now when listening to the radio, with stations that support HD FM (I guess) relaying over-the-air info like song information, DJ, etc. Not all stations support the information, but for those that do, it gives you a pop-up screen instead of just scrolling some of the info above the radio station.
* I have an additional NAV menu selection called "Map Version" that lists the current NAVTEQ maps installed.
* I have at least half a dozen new sub-menus/options in the Engineering Menu mostly related to hardware settings and diagnostics - also includes an "END" option which I didn't have previously (in order to "exit" the menu previous to the update I simply turned the HU off and back on again).
* To exit NAV Full Screen, I used to be able to press the CLR button, but now I must press down on the COMAND joystick/****.

On the dealer invoice, I have the following data which may (or may not) help when you go in to talk to your Service Advisor:

-----
Op Code: 829905 Software Update - Radio/COMAND, Perform 1333 W8
Op Code: 024762 STAR Diagnosis System (SDS), Connect & Disconnect 1333 W8
Line: 48036 Customer request check for update and perform if available for the COMAND unit. Updates available. Performed update on the COMAND unit. Saved information to paperless files."
-----

Hope all this helps!

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.
__________________

2013 MBZ E350 4Matic Sport Sedan
Arctic White/Almond+Black; 18" AMG 5-Spoke Alloys
Premium 2 Package; Sport Package; Lane Tracking Package; 24% VLT Tint
DIY (Clear Side Markers)

Drtmpkns is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2012, 11:46 AM   #122
MBWorld Fanatic!
 
tanktube67's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: SFV CA
Posts: 4,426
Drives: 2008 Black Out C350 Saks Edition / 87 VW GTI
@Tank_67
Had my maps updated last Sunday, thanks to Mr. Whiskerz
__________________
.
Powerchip ECU tune
K&N Filters
Black Out window & trunk molding/ by JS Design Factory
Black Out side marker lamps
Black Out Grill
Tint tail lights "cherry red"
C63 OEM wheels on Pzero tires
35% window tint
H&R Spring
Euroteck CF front lip
DDM 6000K HID kit
Custom quad exhaust by Royal Mufflers

http://www.mbworld.org/forums/c-clas...quad-tips.html
tanktube67 is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2012, 01:51 PM   #123
Junior Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 60
Drives: 2012 C300 4Matic
Is there anyway we can enable this COMMAND Online or the APPS?
I'm in Canada with 2012 C300.
milan187 is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2012, 09:44 PM   #124
Senior Member
 
JaCe88's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 294
Drives: 2012 C250 CDI
1. Did COMAND Online become compatible with iPhones yet or do I still need to keep my damn Blackberry for the BT modem?

2. Tried to use a 2012 map disc in Australia but apparently it requires you to input some kind of licence key before it installs. Anyone heard of this?
JaCe88 is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2012, 10:00 PM   #125
MBWorld Fanatic!
 
Nuru's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,132
Drives: 2012 S350 BT 4MATIC
[QUOTE=xolinlevh;4813489]Que

Can you post the steps?
__________________
Nuru
2012 S350 BT 4MATIC
Nuru is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2012, 10:00 PM
 
 
 
Reply

Tags
aux, benz, bm, c300, c350, cd, command, low, mercedes, navagation, system, update, updates, volume, w204



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off




All times are GMT -4. The time now is 10:52 PM.


Copyright 2001-2012 InternetBrands, Inc. / MBWorld.org. All Rights Reserved.
Everyone's Personal Details