PO141 Sensor Heater Circuit Malfunction Bank (1) Sensor (2) - MBWorld.org Forums



CLK-Class (W208) 1998-2002: CLK 200, CLK 230K, CLK 320, CLK 430 [Coupes & Cabriolets]

PO141 Sensor Heater Circuit Malfunction Bank (1) Sensor (2)

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Rate Thread
Old 04-16-2012, 08:17 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
PO141 Sensor Heater Circuit Malfunction Bank (1) Sensor (2)

Hey all,

I have a '00 CLK 430 and have had my Check Engine light on. It's been fluctuating on and off lately. I had my mechanic run a diagnostic and the error message was "PO141 Sensor Heater Circuit Malfunction Bank (1) Sensor (2)"

I'm wondering if this is something I can do myself, and what part(s) I would need. Any information would be extremely helpful.

Thanks!
Saif Akhtar is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2012, 08:36 PM   #2
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by Saif Akhtar View Post
Hey all,

I have a '00 CLK 430 and have had my Check Engine light on. It's been fluctuating on and off lately. I had my mechanic run a diagnostic and the error message was "PO141 Sensor Heater Circuit Malfunction Bank (1) Sensor (2)"

I'm wondering if this is something I can do myself, and what part(s) I would need. Any information would be extremely helpful.

Thanks!
Figured out that Bank (1) Sensor (2) means Passenger Side Rear sensor. Bosch Part Number 15092 (dealer charges $290; Amazon has it for $<90 - gotta love online shopping!)

I'm guessing I might be able to replace it myself. Any advice or DIY instructions would be appreciated!
Saif Akhtar is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2012, 10:57 PM   #3
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: May 2007
Location: Nebraska
Posts: 1,433
Drives: 99CLK320,
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Pretty straight forward. unplug the old and turn it our with a wrench. reverse.
dlbehrns is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2012, 11:15 PM   #4
Super Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: springfield,mass
Posts: 667
Drives: 2001 clk 320
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Did any other codes show.I know when mine showed that code.my egr valve code showed too.so I decided to tackle the cleanong of the egr valve and viola no more check engine light.
jbenz2001 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ML320 2009 BlueTec coolant leak and short circuit dmitry_sorokin Mercedes Tech Talk 5 09-14-2016 10:19 PM
DIY Oil Catch Can for TBs w/o vacuum inlet port rawdvm W211 AMG 8 06-15-2016 07:34 PM
Airmatic problem, car leaning to one side rbengry GL Class (X164) 2 06-02-2016 12:47 PM
Check engine light B82 alroumi W211 AMG 1 12-29-2015 02:06 PM
2008-ML350 does not shift gear above 40 Mile/hour lordofthering M-Class (W164) 1 10-02-2015 11:24 PM


Tags
141, 2001, 2002, 430, bank, benz, circuit, clk, diagnostics, heater, malfunction, mercedes, po, po141, sensor


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:57 AM.


Copyright 2001-2012 InternetBrands, Inc. / MBWorld.org. All Rights Reserved.