Go Back  MBWorld.org Forums > Mercedes-Benz Sedans > C-Class (W204)
Problem with install LED tail light W204 >

Problem with install LED tail light W204

Notices
C-Class (W204) 2008 - 2014: C180K, C200K, C230, C280, C300, C350, C200CDI, C220CDI, C320CDI

Problem with install LED tail light W204

 
Old 06-15-2010, 11:15 AM
  #1  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2010
Location: Tehran
Posts: 11
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
W204
Problem with install LED tail light W204

today i buy from eBay a new LED tail light for my W204, but i install it easy and when i turn on the light the up lights doesn't turn on!!!!!but other light it work, i call to supplier and he said you must reset you computer and then it is turn on, i go to Benz work shop and they are reset my computer, but this isn't work?!?!?please somebody help to fix this problem.
Attached Thumbnails Problem with install LED tail light W204-benz-w204-amg-led.jpg  

Last edited by shemirani; 06-15-2010 at 11:20 AM.
shemirani is offline  
Old 06-15-2010, 11:59 AM
  #2  
Super Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 771
Likes: 0
Received 6 Likes on 5 Posts
2017 C43
idk but i like those lights.. ??
blue00r6 is offline  
Old 06-15-2010, 01:59 PM
  #3  
MBWorld Fanatic!
 
jctevere's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Dix Hills, New York
Posts: 2,108
Likes: 0
Received 3 Likes on 3 Posts
2012 C250 Coupe
Check your fuses? The diagram I believe is in the trunk near the spare?

Edit:
Also, it could be different lighting pattern from OEM and only turn on when the brake is applied?
jctevere is offline  
Old 06-15-2010, 08:11 PM
  #4  
RLE
MBWorld Fanatic!
 
RLE's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: SEATTLE WASHINGTON USA
Posts: 3,986
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
'08 C300 Lux Barolo Red Beige Leather P2 MM 18" wheels '84 944
No work

Originally Posted by shemirani View Post
today i buy from eBay a new LED tail light for my W204, but i install it easy and when i turn on the light the up lights doesn't turn on!!!!!but other light it work, i call to supplier and he said you must reset you computer and then it is turn on, i go to Benz work shop and they are reset my computer, but this isn't work?!?!?please somebody help to fix this problem.
There is no software reset for LED rear lights so that advice is wrong. Substituting LEDs for a conventional bulb in the taillight position probably triggered the lamp out module to turn on an alternate bulb since the low current flow of the LEDs looks like a failed bulb to it.
RLE is offline  
Old 06-15-2010, 10:20 PM
  #5  
Junior Member
 
ISPEEDM3's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 46
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
E46 M3 & C300 MB
i had no idea there was an aftermarket led tail light?
ISPEEDM3 is offline  
Old 06-15-2010, 10:43 PM
  #6  
MBWorld Fanatic!
 
Sportstick's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Southeast Michigan
Posts: 4,975
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
2015 228i
Originally Posted by ISPEEDM3 View Post
i had no idea there was an aftermarket led tail light?

http://www.google.com/products?q=eba...ed=0CC8QrQQwAA
Sportstick is offline  
Old 06-16-2010, 01:07 AM
  #7  
Senior Member
 
AntsE63S's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: N.Y.
Posts: 421
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2018 E63s
it could just be that the bottom light light up when you hit the brakes. Turn your fog lights on n pull the switch all the way out. go to the back of the car and see if the light is turned on. that could be the rear fog light.
AntsE63S is offline  
Old 06-16-2010, 01:50 AM
  #8  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2010
Location: Tehran
Posts: 11
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
W204
Originally Posted by RLE View Post
There is no software reset for LED rear lights so that advice is wrong. Substituting LEDs for a conventional bulb in the taillight position probably triggered the lamp out module to turn on an alternate bulb since the low current flow of the LEDs looks like a failed bulb to it.

but why other lights is work? the barke and all of them is work just up light is not work?

Last edited by shemirani; 06-16-2010 at 02:12 AM.
shemirani is offline  
Old 06-16-2010, 01:52 AM
  #9  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2010
Location: Tehran
Posts: 11
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
W204
Originally Posted by Ants09c-class View Post
it could just be that the bottom light light up when you hit the brakes. Turn your fog lights on n pull the switch all the way out. go to the back of the car and see if the light is turned on. that could be the rear fog light.

Trying this but not work ,just the right light up is turn on!!!

Last edited by shemirani; 06-16-2010 at 02:15 AM.
shemirani is offline  
Old 06-16-2010, 04:29 AM
  #10  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2010
Location: Tehran
Posts: 11
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
W204
when I remove the LED Socket from lamp supporter and install the original lamp it is work and it mean the electricity is flow, but when put back it to LED socket this in not turn on(just on up light)
shemirani is offline  
Old 06-16-2010, 09:07 AM
  #11  
MBWorld Fanatic!
 
jctevere's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Dix Hills, New York
Posts: 2,108
Likes: 0
Received 3 Likes on 3 Posts
2012 C250 Coupe
contact the ebay seller and let him now. The solder point in the LED circuit board must have been bad on that light. Ask to replace it, or you can fix it yourself if you have a solder. Its not the car if the right one works.
jctevere is offline  
Old 06-16-2010, 11:45 AM
  #12  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2010
Location: Tehran
Posts: 11
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
W204
Originally Posted by jctevere View Post
contact the ebay seller and let him now. The solder point in the LED circuit board must have been bad on that light. Ask to replace it, or you can fix it yourself if you have a solder. Its not the car if the right one works.
L+R of tail lights is not turn on, yes you are right if one side is not turn on maybe the solder point , but when 2 sides the problem is different, today I give the direct electricity to Up LED socked and this is not work!!!!and when check the electricity of socket it is flow , oh god when it is work

shemirani is offline  
Old 06-16-2010, 11:58 AM
  #13  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2010
Location: Tehran
Posts: 11
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
W204
and i forgot, the message in car computer is: REAR RIGHT SIDE MARKER LAMP, maybe this is help for find problem
shemirani is offline  
Old 06-16-2010, 03:05 PM
  #14  
MBWorld Fanatic!
 
Krytech's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Phoenix, AZ
Posts: 1,423
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2014 Ghibli S Q4 & 2008 C350
Originally Posted by shemirani View Post
and i forgot, the message in car computer is: REAR RIGHT SIDE MARKER LAMP, maybe this is help for find problem
Just shooting in the dark here, but maybe you need to install a resistor? If I recall correctly, you need something like a 6ohm 50W load resistor to make the error message go away and maybe then the computer will behave differently?

Just so we can understand your exact problem, it's the upper parking lights that are the problem? Do the lower brake lights work ok? Do the turn signals work ok?
Krytech is offline  
Old 06-16-2010, 03:47 PM
  #15  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2010
Location: Tehran
Posts: 11
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
W204
Originally Posted by Krytech View Post
Just shooting in the dark here, but maybe you need to install a resistor? If I recall correctly, you need something like a 6ohm 50W load resistor to make the error message go away and maybe then the computer will behave differently?

Just so we can understand your exact problem, it's the upper parking lights that are the problem? Do the lower brake lights work ok? Do the turn signals work ok?
yes I think this is work,check the pic:

please lock at pic maybe help to find problem
Problem with install LED tail light W204-img_4483.jpg

Problem with install LED tail light W204-img_4484.jpg
when brake:
Problem with install LED tail light W204-img_4485.jpg

see all of the lights is ok but the up light is off,oh god

Last edited by shemirani; 06-16-2010 at 03:52 PM.
shemirani is offline  
Old 06-17-2010, 02:50 AM
  #16  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2010
Location: Tehran
Posts: 11
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
W204
today the supplier said is :
THE LIGHTS IS DESING LIKE W221,and the up light is for fog lamp.................
yes he is right, when rear fog lamps is turn on, 1 side is turn on(Up light)"this is right"
but I Thought it must like original lamp, I mean up+Dowm is turn on, and now the design of light like S class and it mean the LED tail light is work true

Last edited by shemirani; 06-17-2010 at 05:01 AM.
shemirani is offline  
Old 06-17-2010, 05:26 AM
  #17  
Newbie
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 8
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
c350
ive heard benz and LED's dont make good company
ballin_benz is offline  
Old 06-17-2010, 01:15 PM
  #18  
Super Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 771
Likes: 0
Received 6 Likes on 5 Posts
2017 C43
so.. how do you make the upper ones come on? by turning on fog lights?
blue00r6 is offline  
Old 06-18-2010, 07:34 AM
  #19  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2010
Location: Tehran
Posts: 11
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
W204
yes, up lights just for fog lights(in LED Tail light), LEFT up for fog and right up side is off for always, the rear fog lights is only 1 side
shemirani is offline  
Old 06-18-2010, 04:51 PM
  #20  
Super Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 771
Likes: 0
Received 6 Likes on 5 Posts
2017 C43
overall are you happy with these lights? Were these an ebay purchase? I like em, do you have a link?
blue00r6 is offline  
Old 06-18-2010, 05:33 PM
  #21  
Senior Member
 
SCguy08's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Columbia, SC
Posts: 258
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2009 C350-Sold. Now, M3 Vert
I have full LED tail's as well. Check out my thread on them. Mine don't have the upper part LED..which I like. And NO error messages.
SCguy08 is offline  
Old 06-19-2010, 02:13 AM
  #22  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2010
Location: Tehran
Posts: 11
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
W204
Originally Posted by blue00r6 View Post
overall are you happy with these lights? Were these an ebay purchase? I like em, do you have a link?

yes this is very nice and different and very good quality, follow this link on Ebay:
http://motors.shop.ebay.com/i.html?_...=&_trksid=m270
on ALIEXPRESS:
http://www.aliexpress.com/wholesale?...ht+led&CatId=0

Last edited by shemirani; 06-19-2010 at 10:12 AM.
shemirani is offline  
Old 06-20-2010, 10:51 AM
  #23  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2010
Location: Tehran
Posts: 11
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
W204
ABOUT THE COMPUTER ERROR MESSAGE(REAR RIGHT SIDE MARKER LAMP)on LED tail light:
Today I install the resistor for right tail light and the error message is clear
shemirani is offline  
Old 09-29-2010, 07:18 AM
  #24  
Junior Member
 
iceman300's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Padova/Venice ITALY
Posts: 16
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Ml 320 cdi SPORT W164 / C W204 / Mini cooper
also the rear fog lights are leds???
iceman300 is offline  
Old 02-22-2011, 09:48 AM
  #25  
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 24
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
w204 c250 cdi
PROBLEM WITH LED TAILS W204

HELLO I HAVE THE SAME PROBLEM OF SHEMIRANI.
I INSTALLED THE LED TAILS ON MY W204 AND THE LIGHT UP DOESN'T WORK.
HAVE YOU FIND A SOLUTION TO IT?
step749 is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Quick Reply: Problem with install LED tail light W204


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: