Go Back  MBWorld.org Forums > Mercedes-Benz AMG Vehicles > C63 AMG (W204)
Need help with HK speakers >

Need help with HK speakers

Notices
C63 AMG (W204)
Sponsored by:
Sponsored by:

Need help with HK speakers

 
Old 01-08-2018, 01:38 AM
  #1  
Senior Member
Thread Starter
 
myn8m3is8ndy's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Location: Bay Area, CA
Posts: 286
Received 13 Likes on 13 Posts
2013 P31 C63 Coupe
Need help with HK speakers

I have a 2013 C63 with the HK system. I believe I have a blown speaker, but i don't know which one or maybe something is loose? I'm not sure. I had a c350 with HK and music was very very clear throughout the entire volume range. Not the case with the c63. You can clearly hear an echo when the music is at a decent listening volume. When i mean decent, 1 being mute and 10 being blasting, i mean like a 4. I have tried turning off the surround sound, messing with the settings. still no luck. What is the best way to diagnose it??
myn8m3is8ndy is offline  
Old 01-08-2018, 03:06 AM
  #2  
MBWorld Fanatic!
 
G_Money's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: 'Merica
Posts: 1,352
Received 54 Likes on 52 Posts
'04 E55 (Gone but not forgotten), '13 C63 P31 (RIP), another '13 C63 PP
Does it doe it consistently no matter the media? CD, AM/FM/SAT radio, Bluetooth, etc?
G_Money is offline  
Old 01-08-2018, 07:57 AM
  #3  
MBWorld Fanatic!
 
roadkillrob's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 1,217
Received 166 Likes on 140 Posts
2014 C63 507 with LSD Polar White
For trouble shooting I would use the fader balance and see if you can isolate the corner of the car that the issue is worst and then you could unplug that speaker and see if it goes away to isolate. Mine had a blown one on the parcel shelf and a few others have had bad ones I have read on the parcel shelf also and those are easy to unplug and see if the issue goes away compared to the ones in the doors.
roadkillrob is offline  
Old 01-08-2018, 12:50 PM
  #4  
Senior Member
Thread Starter
 
myn8m3is8ndy's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Location: Bay Area, CA
Posts: 286
Received 13 Likes on 13 Posts
2013 P31 C63 Coupe
Originally Posted by G_Money View Post
Does it doe it consistently no matter the media? CD, AM/FM/SAT radio, Bluetooth, etc?
yeah, everything. pretty damn annoying. first noticed it with bluetooth and then started noticing it on radio etc.

Originally Posted by roadkillrob View Post
For trouble shooting I would use the fader balance and see if you can isolate the corner of the car that the issue is worst and then you could unplug that speaker and see if it goes away to isolate. Mine had a blown one on the parcel shelf and a few others have had bad ones I have read on the parcel shelf also and those are easy to unplug and see if the issue goes away compared to the ones in the doors.
thanks man, iíll try that! hopefully i can find it 🙏
myn8m3is8ndy is offline  
Old 01-12-2018, 07:25 PM
  #5  
Senior Member
Thread Starter
 
myn8m3is8ndy's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Location: Bay Area, CA
Posts: 286
Received 13 Likes on 13 Posts
2013 P31 C63 Coupe
Originally Posted by roadkillrob View Post
For trouble shooting I would use the fader balance and see if you can isolate the corner of the car that the issue is worst and then you could unplug that speaker and see if it goes away to isolate. Mine had a blown one on the parcel shelf and a few others have had bad ones I have read on the parcel shelf also and those are easy to unplug and see if the issue goes away compared to the ones in the doors.
I tried it out and it seems that every speaker is affected. Still hear that super annoying echo like sound. Maybe there's a loose wire or bad connection. Any other possible things to check for before tearing up the dash?
myn8m3is8ndy is offline  
Old 01-12-2018, 07:37 PM
  #6  
MBWorld Fanatic!
 
G_Money's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: 'Merica
Posts: 1,352
Received 54 Likes on 52 Posts
'04 E55 (Gone but not forgotten), '13 C63 P31 (RIP), another '13 C63 PP
Make sure all the connections are good in the fiber optic loop. Could possibly be the amp. Im not an A/V guy to start with, and the A/V systems in these cars are so far beyond "standard" types of cars lol
G_Money is offline  
Old 01-12-2018, 08:30 PM
  #7  
Senior Member
Thread Starter
 
myn8m3is8ndy's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Location: Bay Area, CA
Posts: 286
Received 13 Likes on 13 Posts
2013 P31 C63 Coupe
Originally Posted by G_Money View Post
Make sure all the connections are good in the fiber optic loop. Could possibly be the amp. Im not an A/V guy to start with, and the A/V systems in these cars are so far beyond "standard" types of cars lol
I am a complete noob when it comes to sound systems so sorry for asking lol where is the amp located, what are fiber optic loops, how many of them are there and how do i check these?

Last edited by myn8m3is8ndy; 01-12-2018 at 08:33 PM.
myn8m3is8ndy is offline  
 

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Quick Reply: Need help with HK speakers


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: