2009 ML320 Bluetec dead this morning - MBWorld.org Forums

Notices
M-Class (W164) 2006-2011: ML280CDI, ML320CDI, ML420CDI, ML350, ML500, ML550

2009 ML320 Bluetec dead this morning

Reply

 
 
Old 04-13-2013, 10:08 AM
  #1
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2009
Location: Easton, MD. / Ft Lauderdale, FL
Posts: 12
Thanked 0 Times in 0 Posts
2003 E 320, 2005 ML 350, 2009 ML 320 bluetec 2008 E350 Wagon
2009 ML320 Bluetec dead this morning

I have owned this vehicle for 2 months. No problems until today. I went to start the engine and when I turned the key to on, the instrument cluster started flashing and nothing else would happen. Engine will not crank. When I turn it back off and take the key out, there is a "flashing" noise and the 4 way flasher red triangle pulses. Door will not lock, tail gate will not open.

I had to go to work this morning so I got in another car and left it. It was still making the noise when I left, although it was not as loud.

When I pulled in my garage shut the car off last evening I noticed a similar pulsing sound that the car was making after I shut it off. I also noticed a "hot" smell in the garage.

Any ideas on what's up?
seaeric is offline  
Reply With Quote
Old 04-13-2013, 11:07 AM
  #2
Member
 
vegeta's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: South Louisiana
Posts: 110
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
06 SLK55
Not sure what the problem could be, but I would at least disconnect the battery because at least that should help stop whatever is running. Then, after a few minutes, reconnect the battery. I'm not saying this will fix the problem, but hopefully it'll prevent possibly something else from going wrong.
vegeta is offline  
Reply With Quote
Old 04-13-2013, 05:22 PM
  #3
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2009
Location: Easton, MD. / Ft Lauderdale, FL
Posts: 12
Thanked 0 Times in 0 Posts
2003 E 320, 2005 ML 350, 2009 ML 320 bluetec 2008 E350 Wagon
I'd like to push the car out of my garage. With electronic shift, how the heck do I get it into neutral to make it roll? I guess I need to read the manual....
seaeric is offline  
Reply With Quote
Old 04-14-2013, 09:44 AM
  #4
Super Member
 
iankayem's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Australia
Posts: 621
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
GLE500e 2017, ML350 BlueTec 2012(sold), A200 2013, ML350CDI 2009(sold), Aston Martin DB7 2003
Simple start the engine and select N.

PS: There's a hole in the bucket....
iankayem is offline  
Reply With Quote
Old 04-14-2013, 03:02 PM
  #5
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 93
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2009 ML550
Originally Posted by iankayem View Post
Simple start the engine and select N.

PS: There's a hole in the bucket....
didn't he say the engine does not start? the point of the entire post...
medic is offline  
Reply With Quote
Old 04-15-2013, 08:43 AM
  #6
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2009
Location: Easton, MD. / Ft Lauderdale, FL
Posts: 12
Thanked 0 Times in 0 Posts
2003 E 320, 2005 ML 350, 2009 ML 320 bluetec 2008 E350 Wagon
I called MB Roadside Assistance. They have had the car towed to the dealer where I assume it will get sorted out. FYI they had to hook a hot box to the battery to get it to go into neutral.
seaeric is offline  
Reply With Quote
Old 04-15-2013, 12:59 PM
  #7
Junior Member
 
meaculpa's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Las Vegas, NV
Posts: 36
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2007 ML350 (hers) 2001 JAGUAR VDP (his)
How old is the battery? Does it hold the charge?
meaculpa is offline  
Reply With Quote
Old 04-15-2013, 08:14 PM
  #8
Member
 
HiTach's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 202
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
ML320 '99, ML500 '02, S550V4 '08
Originally Posted by iankayem View Post
Simple start the engine and select N.

PS: There's a hole in the bucket....
Originally Posted by medic View Post
didn't he say the engine does not start? the point of the entire post...
This should explain...

HiTach is offline  
Reply With Quote
Old 04-15-2013, 09:30 PM
  #9
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2009
Location: Easton, MD. / Ft Lauderdale, FL
Posts: 12
Thanked 0 Times in 0 Posts
2003 E 320, 2005 ML 350, 2009 ML 320 bluetec 2008 E350 Wagon
I have owned this particular vehicle for only 2 months. Until Saturday AM, there has been absolutely no issues with starting or battery. I do not know the battery age. It may perhaps be the original. I'm awaiting the diagnosis from the dealer's shop.

I'm really disappointed by the childish behavior on this thread. I had mistakenly assumed that this was a serious forum, with mature constructive participation. Sad to see the infiltration of internet ******* that have nothing better to do, and nothing substantive to contribute. Perhaps the selection of available animations and smiley faces should have been a clue as to the culture.
seaeric is offline  
Reply With Quote
Old 04-16-2013, 09:57 AM
  #10
Junior Member
 
meaculpa's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Las Vegas, NV
Posts: 36
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2007 ML350 (hers) 2001 JAGUAR VDP (his)
Originally Posted by seaeric View Post
I'm awaiting the diagnosis from the dealer's shop.
Keep us posted and do not be disappointed. Most of the people on this site are good apples

Last edited by meaculpa; 04-16-2013 at 11:12 AM.
meaculpa is offline  
Reply With Quote
Old 04-16-2013, 11:41 AM
  #11
Super Member
 
iankayem's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Australia
Posts: 621
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
GLE500e 2017, ML350 BlueTec 2012(sold), A200 2013, ML350CDI 2009(sold), Aston Martin DB7 2003
I am sorry that I popped in a joke to you seaeric, I should have noted you are a new poster. We do try and give a serious answer when we can.

As it so happens, this same question about selecting neutral has been posed before with the only recommendation that I have seen previouslyis to remove the tailshafts. And I understand that is not an easy thing to do.

But I am glad to see there is another method as used by the tow truck.
iankayem is offline  
Reply With Quote
Old 04-20-2013, 10:44 AM
  #12
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2009
Location: Easton, MD. / Ft Lauderdale, FL
Posts: 12
Thanked 0 Times in 0 Posts
2003 E 320, 2005 ML 350, 2009 ML 320 bluetec 2008 E350 Wagon
The problem was caused by a shorted out battery. New battery installed and good to go. Car is still under the original warranty so there was no cost to me.
seaeric is offline  
Reply With Quote
Old 04-20-2013, 11:16 AM
  #13
Junior Member
 
meaculpa's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Las Vegas, NV
Posts: 36
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2007 ML350 (hers) 2001 JAGUAR VDP (his)
Originally Posted by seaeric View Post
The problem was caused by a shorted out battery. New battery installed and good to go. Car is still under the original warranty so there was no cost to me.
All's well that ends well !!!
meaculpa is offline  
Reply With Quote
Old 10-27-2013, 05:03 AM
  #14
Newbie
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
ML320
2009 ML320 Battery Locations

Is there more than one battery in a 2009 ML320 BlueTec. I know one is under the passenger seat. Where would the other one be
SHOMP_DOMP is offline  
Reply With Quote
Old 10-28-2013, 09:43 AM
  #15
Super Member
 
iankayem's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Australia
Posts: 621
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
GLE500e 2017, ML350 BlueTec 2012(sold), A200 2013, ML350CDI 2009(sold), Aston Martin DB7 2003
There is a little auxillary, located next to the main battery, under the seat.
iankayem is offline  
Reply With Quote
Old 07-05-2015, 09:15 PM
  #16
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2009
Location: Easton, MD. / Ft Lauderdale, FL
Posts: 12
Thanked 0 Times in 0 Posts
2003 E 320, 2005 ML 350, 2009 ML 320 bluetec 2008 E350 Wagon
So here I am again - 26 months later. Same problem. Upon attempted start, dash flashes and then all dead. I popped the hood and attached a charger to the jump start terminals. After a few hours charging at 10 amps it started normally. So now what? Why would a 2 yr old battery fail suddenly? There was no clue that this was coming at all. Car is still under a CPO so I guess I call the dealer in the morning, or call Mercedes Roadside and have them check/replace the 2 yr old battery under warranty?
seaeric is offline  
Reply With Quote
Old 07-06-2015, 10:27 PM
  #17
Member
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 103
Thanked 0 Times in 0 Posts
ML 320 CDI
searic - tell us if you replaced the smaller auxilliary battery.
20swrt is offline  
Reply With Quote
 
 
 

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Rayner
M-Class (W163)
5
01-16-2016 11:45 PM
LarryS
SL-Class (R230)
3
09-20-2015 12:53 PM
thoevelk
California
1
09-12-2015 09:21 PM
AudioCityUsa
CL-Class (W216)
0
09-10-2015 08:10 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 1 votes, 1.00 average.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:58 AM.


Copyright 2001-2012 InternetBrands, Inc. / MBWorld.org. All Rights Reserved.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: