Oil change gone bad??? - MBWorld.org Forums

Notices
M113 V8 Kompressor Platform Technical discussion relating to models sharing the M113 V8 5.5L Kompressor. Including SL55 AMG, CL55 AMG, S55 AMG, E55 AMG, CLS55 AMG, G55 AMG, SLR (M155).
Sponsored by:
Sponsored by:

Oil change gone bad???

 
Old 09-21-2012, 12:15 AM
  #1  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
2006 E55
Oil change gone bad???

Can anyone give me any direction? I have a 2006 E55, this is my second 55, my first was stock, I bought this one already modifed.. big mistake Im thinking.. the car has 98,xxx miles, I recently changed the oil. upon start up, the car smoked profusely (oil) and had a knocking that sounds like its from the upper end. Anyone ever hear of this? The car did not smoke or knock when I pulled it in my shop, I put 8.5 quarts of mobil 1 5w40 in it, and a new filter. I drained oild from both sumps.. Please help!
2006E55 is offline  
The Following User Says Thank You to 2006E55 For This Useful Post:
silverc4s (07-08-2018)
Old 09-21-2012, 10:29 PM
  #2  
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Jul 2010
Location: Colorado
Posts: 1,477
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
07' SL65, 04' E55, 03' Evo8, 08' GSXR, DSM's...
I would've guessed you put too much oil in it. Sure someone didn't accidentally start it before putting oil back in it? Does the "knocking" go away once everything cycles through or engine warms up? Good luck figuring it out.

Aaron
WHTEVO is offline  
Old 09-22-2012, 01:48 PM
  #3  
MBWorld Fanatic!
 
desired_speeds's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Bay Area, CA
Posts: 2,370
Thanks: 0
Thanked 24 Times in 18 Posts
02 E55 & 07 SL55
did you check the oil level?
desired_speeds is offline  
Old 04-25-2013, 12:45 PM
  #4  
Member
 
Join Date: Jun 2004
Location: Carmichael, CA
Posts: 205
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2003 E55
did you do any other work along with the oil change? sometimes when doing sparkplugs oil will drip into the cylinders and upon your first startup the car will puff some smoke. this should only happen once, on the first start after the spark plug change.

is the noise there all the time now?
Lawrence1 is offline  
Old 12-28-2013, 05:46 PM
  #5  
Junior Member
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Dodge Ram
Did you ever figure this problem out. I just changed oil in my 2010 550 and had the same thing happen.
Msksoccer is offline  
Old 07-10-2014, 11:01 AM
  #6  
PLATINUM SPONSOR
 
Exotic-metal55's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Texas
Posts: 3,435
Thanked 8 Times in 8 Posts
2003 CL55
make sure oil level is correct or you can get vqalve train noise form low oil or a rod clunking noise down low from overfill. The 55 vavle train can be noisy at times and even clack for a while until oil circulates.
__________________



E63 Biturbo, UPD Cold Air induction kit, UPD performance crank pulley and UPD adjustable rear suspension with ride height adjustment.

CL55 UPD Cold Air Boost kit, UPD 3000 stall converter, UPD 77mm SC clutched pulley and beltwrap kit, Custom long tubes, UPD crank pulley , UPD suspension kit, UPD SC pulley, Aux. HE, Trunk tank w/rule 2000 pump, Mezeire pump, UPD 5pc idler set, Aluminum rotor hats.

www.ultimatepd.com
instagram ultimate_pd
facebook.com/ultimatepd
Exotic-metal55 is offline  
 

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Quick Reply: Oil change gone bad???


Contact Us About Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: