CLS55 Transmission problem - MBWorld.org Forums

Notices
M113 V8 Kompressor Platform Technical discussion relating to models sharing the M113 V8 5.5L Kompressor. Including SL55 AMG, CL55 AMG, S55 AMG, E55 AMG, CLS55 AMG, G55 AMG, SLR (M155).
Sponsored by:
Sponsored by:

CLS55 Transmission problem

 
Old 11-12-2016, 11:12 AM
  #1  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 11
Thanked 0 Times in 0 Posts
2006 CLS55 ///AMG
Unhappy CLS55 Transmission problem

hi, car goes normal in c/s and shifts normal, transmission feel ok when driving normal, whenever i accelerate (100%throttle) it changes gears normally but when slowing down after full throttle car immediately shakes very noticeable and it feel like car is hard braking for like 1 sec (probably it actually does) and then goes normal, what i noticed other than that is in manual mode car sometimes won't shift from 3rd gear, it's been scanned with STAR but it only shows some kind of slip in transmission not any problem related to part... it isn't even going in limp mode..
mishorar is offline  
Old 11-12-2016, 11:40 AM
  #2  
MBWorld Fanatic!
 
ItalianJoe1's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Miami, FL
Posts: 3,514
Thanked 666 Times in 558 Posts
2003 CL 600
Sounds like a mechanical issue inside the trans, one of the solenoids is unable to release a gear on a downshift, causing the excessive engine braking feeling and shaking.

You could try a conductor plate and trans service, as i've seen new fluid make dramatic changes on the 722.6, but if not you may need a trans rebuild to replace the damaged components.
ItalianJoe1 is offline  
The Following User Says Thank You to ItalianJoe1 For This Useful Post:
mishorar (11-12-2016)
Old 12-08-2016, 11:57 AM
  #3  
Senior Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: Sandy Eggo
Posts: 389
Thanked 25 Times in 24 Posts
2006 CLS55
Originally Posted by mishorar View Post
hi, car goes normal in c/s and shifts normal, transmission feel ok when driving normal, whenever i accelerate (100%throttle) it changes gears normally but when slowing down after full throttle car immediately shakes very noticeable and it feel like car is hard braking for like 1 sec (probably it actually does) and then goes normal, what i noticed other than that is in manual mode car sometimes won't shift from 3rd gear, it's been scanned with STAR but it only shows some kind of slip in transmission not any problem related to part... it isn't even going in limp mode..
Having a similar issue with the hard shifting after acceleration.
Taking the car in this afternoon. Will post up findings when i have them.
FunkTron is offline  
Old 01-04-2017, 04:15 PM
  #4  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 11
Thanked 0 Times in 0 Posts
2006 CLS55 ///AMG
Originally Posted by FunkTron View Post
Having a similar issue with the hard shifting after acceleration.
Taking the car in this afternoon. Will post up findings when i have them.
did u found what was causing it?
in my case, transmission feels better after fluid service, after acceleration it doesn't shift hard always, when it does nowhere as hard as it used to.
mishorar is offline  
 

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Contact Us About Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: