Go Back  MBWorld.org Forums > Mercedes-Benz Sedans > S-Class (W220)
Transmission issue detected >

Transmission issue detected

Notices
S-Class (W220) 1999-2006: S 320 CDI, S 320, S430, S 500, S 600

Transmission issue detected

 
Old 10-29-2017, 04:37 PM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2017
Location: Lebanon
Posts: 41
Received 0 Likes on 0 Posts
W220 S320 99
Transmission issue detected

Hello, my w220 S320 had an issue since I bought it from 1 year, while driving sometimes during drive and use brakes then accelerate the car shift down from 3 gear to 2 gear and I feel the car is shocking as like some body hit me I dont know how to explain this feeling, specially after cold start but not always else I Scan it but no codes detected and I did reset transmission it gone for while then get it back, but while driving as manual no issues at all.

I didnt try to change transmission oil since I called Mercedes exclusive dealer he told me if it is from long time that oil didn't change it may ruins the transmission at all and you will be responsible for that. So I will not do it at all.

Last edited by redaotrosh; 10-29-2017 at 04:39 PM.
redaotrosh is offline  
Old 10-30-2017, 06:59 AM
  #2  
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 5,066
Likes: 0
Received 179 Likes on 174 Posts
Mercedes
You need to change the fluid filter conductor plate and electrical connector

you can get the parts for about $65 in eBay
just look for w220 conductor plate
tusabes is offline  
The following users liked this post:
redaotrosh (10-30-2017)
Old 10-30-2017, 11:44 AM
  #3  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2017
Location: Lebanon
Posts: 41
Received 0 Likes on 0 Posts
W220 S320 99
Originally Posted by tusabes View Post
You need to change the fluid filter conductor plate and electrical connector

you can get the parts for about $65 in eBay
just look for w220 conductor plate
Thanks a lot and hope that will fix.
redaotrosh is offline  
Old 11-07-2017, 02:05 AM
  #4  
MBWorld Fanatic!
 
Das Geld 2's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 3,409
Received 66 Likes on 60 Posts
SL55, S500
Originally Posted by tusabes View Post
You need to change the fluid filter conductor plate and electrical connector

you can get the parts for about $65 in eBay
just look for w220 conductor plate
thats cheap, I got OEM from ECS for about $150 last year.
Das Geld 2 is offline  
The following users liked this post:
redaotrosh (11-07-2017)
Old 11-07-2017, 06:57 AM
  #5  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2017
Location: Lebanon
Posts: 41
Received 0 Likes on 0 Posts
W220 S320 99
Originally Posted by Das Geld 2 View Post
thats cheap, I got OEM from ECS for about $150 last year.
I found that there was a leak since spot of fluid on the ground may this related to low fluid while I get limp mode once per two months.
How much litres transmission need?
redaotrosh is offline  
 

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: