Go Back  MBWorld.org Forums > Mercedes-Benz SLR & SL Roadsters > SL-Class (R230)
sl500 radio problem..wont turn on sometimes. >

sl500 radio problem..wont turn on sometimes.

Notices
SL-Class (R230) 2003 -- 2012: Discussion on the SL500, SL550, SL600

sl500 radio problem..wont turn on sometimes.

 
Old 01-08-2011, 05:26 PM
  #1  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 4
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
sl500
sl500 radio problem..wont turn on sometimes.

I have an 05 sl500. The radio sometimes does not come on. The only way to get it to come on is to turn the car off then back on again.

Also, some times all the preprogramed settings on the nav console get reset but this problem happens rarely.

Any body seen this or know what is the cause/fix?
rogerr22 is offline  
Old 01-09-2011, 06:34 PM
  #2  
Junior Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Fairfield County, CT
Posts: 45
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2005 SL500; 2008 S550
Same problem, same symptoms with my 2005 SL500 since the beginning. The dealer never found anything wrong with it but documented it in case it fails all together. It only happens 1-2 times a year so I just live with it. I'm pretty fussy but I can tolerate it.
globetrotter is offline  
Old 01-11-2011, 08:04 AM
  #3  
Senior Member
 
Scotsman's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Scotland
Posts: 367
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2004 SL500, 2007 R350 Sport
Originally Posted by rogerr22 View Post
The radio sometimes does not come on. The only way to get it to come on is to turn the car off then back on again.
It's happened maybe 6 times since I bought mine in 2004 luckily only on short runs so I wasn't that bothered. As it's intermittent I doubted the dealer would find anything so not worth the effort of taking it in.
Scotsman is offline  
Old 07-29-2011, 03:00 PM
  #4  
Newbie
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 3
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2007 mercedes cls 550 Brabus
I have a 2007 cls 550 and a week ago i was driving when all of a sudden the comand console shut down. it started back up a couple of seconds later by itself but i could control the radio using the steering wheel buttons and the navigation screen was frozen on the exact location of where it shut down. I tried turning the car off and waiting but the radio stayed on. So now the radio wont turn off when i turn my car off and the navigation is frozen. The driver's side dash console has 4 dashes under the options of Navi, Tele and Audio. I took it to the dealership and they told me that they could find what the problem was. Can anyone help???
dankcls550 is offline  
Old 07-29-2011, 07:36 PM
  #5  
gqa
Senior Member
 
gqa's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: N.Y.C.
Posts: 443
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
05' sl 500
Originally Posted by rogerr22 View Post
I have an 05 sl500. The radio sometimes does not come on. The only way to get it to come on is to turn the car off then back on again.

Also, some times all the preprogramed settings on the nav console get reset but this problem happens rarely.

Any body seen this or know what is the cause/fix?
I have had a similar problem. i can't get any sound at all not the radio, cd, or navigation. also sometimes the speaker sound comes in real "scratchy". it usually goes away when tuned off and on.

I hope this is not a bigger problem building up
gqa is offline  
Old 07-30-2011, 01:05 AM
  #6  
Member
 
garybc230's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Upper Marlboro, MD
Posts: 164
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
2006 SL500/2006 Porsche Cayenne S Titanium
All interesting issues with the MB Command system. I had my SL in for a problem with the ABC and to have the dealer see why my command system would shut down intermitantly. It would happen without warning and would shut off and then power itself back up. The dealer told me that he to noted it and could only say that it was heat related. When the unit got to hot, it shut down. I live in Washingon DC and it was quite warm yesterday and the navigation wouldn't operate, kept saying loading navigation. Radio and cd both worked along with Sirrius radio but no nav. Shut the car down to visit my mom and a couple of hours later, low and behold that everything was ok. I have an extended warranty on the car through Easy Care and they said they wouldn't do anything until the unit failed. I'm not looking to replace it, I just don't like the fact that it's happening more frequently. Anyone else having the same or similar problems with their command units?
garybc230 is offline  
Old 12-06-2018, 10:08 PM
  #7  
Newbie
 
Join Date: Dec 2018
Location: Quad Cities, USA
Posts: 4
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2003 SL55AMG
I have a 2003 SL55AMG that the radio will stop working and if you power the radio off and then back on it will work for a while. Sometimes it will take hours before it stops and other times quite soon after startup.
I have had it checked out at 2 different MB dealers but they were unable to find any issues.
One went in an ran a diagnostics of the optical loop but again did not find an issue.
I love the car, wish I could get rid of the gremlins!
Any ideas?
Wm
Wleuschen is offline  
Old 12-07-2018, 09:35 PM
  #8  
MBworld Guru
 
Rudeney's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Birmingham, AL
Posts: 10,190
Received 784 Likes on 729 Posts
CURRENT: 2011 SL550, 2010 ML350, FORMER: 2007 CLK550 Cabriolet, 2002 C240, 2001 ML320, 1984 300TD
It's probably a bad radio. Personally, with the age of it, I'd replace it with a nice, modern aftermarket unit.
Rudeney is offline  
Old 12-08-2018, 12:43 PM
  #9  
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,071
Received 131 Likes on 113 Posts
'03 SL500, '03 SL55, '00 S500, (5) R129s
When the radio "stops" I would see if the auxiliary sound source works. This functions independent of the optical ring. Meanwhile, I'd have my eye open for a deal on a used replacement from an '04 or older SL.
bobterry99 is offline  
Old 12-12-2018, 03:33 PM
  #10  
Newbie
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 7
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
SL550 2007
Command system shut off and on sometime

Hello, I have the same problem of the other. My command system shut off and on sometime on SL550 2007 and sometime when I strated the system command donít go on, I stopped and restart and it go on. Any ideas?

sorry if my English was not correct, Iím french people.

Tks
Andreoue is offline  
 

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Quick Reply: sl500 radio problem..wont turn on sometimes.


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: