Notices
C-Class (W203) 2001-2007, C160, C180, C200, C220, C230, C240, C270, C280, C300, C320, C230K, C350, Coupe

C240 Misfire

 
Old 12-08-2008, 01:16 PM
  #26  
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Rochester, New York
Posts: 31
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2001 c240
Oh!By the way how do you detach the spark plug wire from the coil pack?It is tightly hooked on to each other.Appreciate any suggestions.
pejaife is offline  
Old 12-11-2008, 03:18 PM
  #27  
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Rochester, New York
Posts: 31
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2001 c240
Great advice guys.Changed all 12wires and my car runs real smooth.Took me 55mins in all.10mins for the passenger's side and 45mins for the driver's side 'cos of limited room to work.Thanks!
pejaife is offline  
Old 12-11-2008, 05:31 PM
  #28  
Super Moderator
 
Glyn M Ruck's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Llandudno, Cape Town, South Africa
Posts: 19,905
Received 94 Likes on 77 Posts
late 2009 CLK 350 Coupe Elegance, '65 Jaguar S Type wires
Originally Posted by pejaife View Post
Great advice guys.Changed all 12wires and my car runs real smooth.Took me 55mins in all.10mins for the passenger's side and 45mins for the driver's side 'cos of limited room to work.Thanks!
Good news - go well
Glyn M Ruck is offline  
Old 12-27-2008, 03:51 AM
  #29  
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Bay Area
Posts: 80
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
'01 c320
Hi guys,

Can c320 2001 with 89K Miles using NGK IX Iridium plugs?

thx
peyo is offline  
Old 12-27-2008, 04:31 AM
  #30  
Super Moderator
 
Glyn M Ruck's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Llandudno, Cape Town, South Africa
Posts: 19,905
Received 94 Likes on 77 Posts
late 2009 CLK 350 Coupe Elegance, '65 Jaguar S Type wires
Originally Posted by peyo View Post
Hi guys,

Can c320 2001 with 89K Miles using NGK IX Iridium plugs?

thx
Can what????? If you are asking if you should change them at that mileage - the answer is yes.

Please rephrase your non question, question
Glyn M Ruck is offline  
Old 12-28-2008, 05:15 AM
  #31  
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Bay Area
Posts: 80
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
'01 c320
Oh I mean, can I use Iridium IX for my car or should I just stick with MB plugs standard?
peyo is offline  
Old 12-28-2008, 10:32 AM
  #32  
Super Moderator
 
Glyn M Ruck's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Llandudno, Cape Town, South Africa
Posts: 19,905
Received 94 Likes on 77 Posts
late 2009 CLK 350 Coupe Elegance, '65 Jaguar S Type wires
NGK Iridium plugs & Bosch OE plugs are equal IMHO - many, many people run Iridium plugs on this forum - your choice - all will be fine
Glyn M Ruck is offline  
Old 03-21-2009, 10:03 PM
  #33  
Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Arizona
Posts: 132
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
1999 Civic Hatchback, 2002 c240, 2003 CLK 500
man i just got a CEL throwing out P0300, P0302, and P0303...
would i be able to drive around at all before i fix it?
and besides what was stated here what other problems may this be?
bbrain is offline  
Old 03-22-2009, 11:57 AM
  #34  
Super Moderator
 
Glyn M Ruck's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Llandudno, Cape Town, South Africa
Posts: 19,905
Received 94 Likes on 77 Posts
late 2009 CLK 350 Coupe Elegance, '65 Jaguar S Type wires
You should really interrogate the data with a scanner & I guess if the misfires only take place when the vehicle is cold you could use it a little but not ideal. It's likely plugs, wires coils in that order.

Other possibilities are fuel starvation due to clogged filter or pump getting lazy or injectors. Most likely ignition/electrical. What mileage has the car done? what mileage on the FF?
Glyn M Ruck is offline  
Old 03-23-2009, 03:50 AM
  #35  
Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: Arizona
Posts: 132
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
1999 Civic Hatchback, 2002 c240, 2003 CLK 500
thx. i cleared the codes yesterday and drove to church, dim sum, fly some kites, and home.. no check engine light yet.. ran pretty smooth, it was odd because i started using my A/C the other day when it misfired..

i am going to get some plugs, wires and coils tomorrow..

my car is goin on 158k right now.. not sure about the FF, probably will change that soon..
starting to get the Hang of DYI .. tired of getting raped. heh
bbrain is offline  
Old 03-23-2009, 05:06 AM
  #36  
Super Moderator
 
Glyn M Ruck's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Llandudno, Cape Town, South Africa
Posts: 19,905
Received 94 Likes on 77 Posts
late 2009 CLK 350 Coupe Elegance, '65 Jaguar S Type wires
Yeah - at that mileage likely plugs & wires will fix - Maybe coils. On the 240 I've seen coils go a hell of a long way but I've seen a few fail at over a 100K
Glyn M Ruck is offline  
Old 09-06-2009, 01:55 PM
  #37  
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 43
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2004 C240
Hello,

Can anyone help me out? I'm trying to test the MAP sensor. I'm using an ohmmeter and would like to know how to use that ohmmeter. I'm using DC, I would imagine? Where does the black wire and red wire come from? There are the 3 separate plugs on the ohmmeter, the 10ADC, the VmA and the COM. Anyone? I'm just trying to figure out the settings... Thank you.
enap66 is offline  
Old 11-15-2016, 10:35 AM
  #38  
Newbie
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
C240 4Matic
C240 4Matic Misfire

Originally Posted by Glyn M Ruck View Post
Good news - go well
Thanks guys for have this huge conversation online. It makes me feel some relief first that I'm not alone all that peculiar.

I just got Mercedes C240 4Matic with around 138k mileage with no service records the car looks really attractive but vibrates from start, emits black smoke for the first few seconds after start, becomes very sluggish when you brake and try to take off again and the fuel consumption is crazily high.

I have scanned with OBD and took screenshots of the faults detected (see attached). I have also taken the screen shots of the conversations and will go and work it out with my friend because he's more experienced with Mercedes and I'll also learn to do it my self in the process BUT I'LL REALLY BE GLAD TO GET ADVICE ON HOW TO HANDLE THE ISSUES WITH MY CAR.

Thanks in advance.


princegbodi is offline  
Old 11-21-2016, 09:15 AM
  #39  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kansas City, MO
Posts: 14
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
'02 C240
Originally Posted by princegbodi View Post
Thanks guys for have this huge conversation online. It makes me feel some relief first that I'm not alone all that peculiar.

I just got Mercedes C240 4Matic with around 138k mileage with no service records the car looks really attractive but vibrates from start, emits black smoke for the first few seconds after start, becomes very sluggish when you brake and try to take off again and the fuel consumption is crazily high.

I have scanned with OBD and took screenshots of the faults detected (see attached). I have also taken the screen shots of the conversations and will go and work it out with my friend because he's more experienced with Mercedes and I'll also learn to do it my self in the process BUT I'LL REALLY BE GLAD TO GET ADVICE ON HOW TO HANDLE THE ISSUES WITH MY CAR.

Thanks in advance.


What you are really trying to do here is simply isolate where your problem is. What I would do now is clear all those codes then start the car again and read the codes after they are cleared. This should give you a good idea of where the immediate issues are so you can resolve them. It very much sounds like a bad coil pack or spark plug. Swapping the coil pack from one side to the other then reading the codes again will let you know if the coil is bad or the plug is bad. Youll have to reset the codes each time you swap the coil pack so you can figure out if the same cylinder mis fires or a different one. If its a different one that misfires then you know the coil pack is bad. Btw changing the plugs on this motor is a total pita when you get to the ones on the back side of the engine lol.
cornic is offline  
The following users liked this post:
jvakos (08-12-2018)
 

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Quick Reply: C240 Misfire


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: