Go Back  MBWorld.org Forums > Mercedes-Benz Sedans > C-Class (W204)
iPod Amp - Outstanding >

iPod Amp - Outstanding

Notices
C-Class (W204) 2008 - 2014: C180K, C200K, C230, C280, C300, C350, C200CDI, C220CDI, C320CDI

iPod Amp - Outstanding

 
Old 05-30-2008, 08:49 PM
  #1  
Member
Thread Starter
 
Kieffer's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Colorado
Posts: 201
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2008 C350 Sport, 2007 ML320 CDI
iPod Amp - Outstanding

I just got it - and under warranty! Not only is the volume better, but the sound quality is outstanding compared to what it was before the inline amp installation. I never used the iPod integration because the sound was awful. Now I think I'll find a used iPod just to keep in the car.
Kieffer is offline  
Old 05-30-2008, 08:57 PM
  #2  
Almost a Member!
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 28
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
C350 - Saks Special Edition
What exactly are you talking about? Is this a dealer remedy (warranty item) to the original specs?
AZBenz123 is offline  
Old 05-30-2008, 09:34 PM
  #3  
MBWorld Fanatic!
 
Flame3g's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Fairfield, Ca
Posts: 1,411
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
CLK500 SPORT
hey Kieffer not to get but did you order your car w/ quick park if so can you take pics of the interior sensor and on/off button
Flame3g is offline  
Old 05-31-2008, 12:19 AM
  #4  
Super Member
 
dalazernet's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Fairfield, NJ
Posts: 582
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2008 C300W4
Originally Posted by Kieffer View Post
I just got it - and under warranty! Not only is the volume better, but the sound quality is outstanding compared to what it was before the inline amp installation. I never used the iPod integration because the sound was awful. Now I think I'll find a used iPod just to keep in the car.
When you say sound was awful... were you plugging in an ipod dock connector to the bottom of your ipod, or where you plugging in an 1/8th inch audio adapter into the headphone jack? Thanks.
dalazernet is offline  
Old 05-31-2008, 09:15 PM
  #5  
Member
Thread Starter
 
Kieffer's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Colorado
Posts: 201
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2008 C350 Sport, 2007 ML320 CDI
I was plugging the ipod into the connector on the bottom, as I have the ipod integration kit. What's happened is that MB has had a slew of complaints about both sound quality and lack of volume from the ipod integration kit. It might sound "ok," but set the volume on the AUX, then switch to some other source. Chances are that the volume will be deafening, as you usually have to crank up the AUX volume so high to get acceptable sound. With this amp, the sound is incredible. You don't get as much of that "tinny" mp3, compressed sound - and the volume is where it should be.

The part # is: 204 870 39 94 based on my documentation. I got it covered under warranty. I read on another board where some dealers are not covering these under warranty.
Kieffer is offline  
Old 05-31-2008, 09:20 PM
  #6  
Member
Thread Starter
 
Kieffer's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Colorado
Posts: 201
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2008 C350 Sport, 2007 ML320 CDI
Originally Posted by Flame3g View Post
hey Kieffer not to get but did you order your car w/ quick park if so can you take pics of the interior sensor and on/off button
Hijack away - I had quickpark installed before I took delivery of the car in November. It was the first one my dealer had done on the W204. I'll send you a photo. There is no visual indicator in the car, just a beeper hidden under the rear deck.
Kieffer is offline  
Old 05-31-2008, 09:34 PM
  #7  
Almost a Member!
 
Kferg7's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 34
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2008 C300 Sport
Does anyone know if this preamp will work for us with out the ipod kit? I have the same volume difference problem running from the headphone jack of my ipod to the aux in. Any one have experience here?

Ken
Kferg7 is offline  
Old 06-01-2008, 12:26 AM
  #8  
Senior Member
 
benzo-boi's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Los Angeles
Posts: 433
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2008 C300 Sport Sedan: Panarama Roof, P2, Multimedia
Originally Posted by Kieffer View Post
I was plugging the ipod into the connector on the bottom, as I have the ipod integration kit. What's happened is that MB has had a slew of complaints about both sound quality and lack of volume from the ipod integration kit. It might sound "ok," but set the volume on the AUX, then switch to some other source. Chances are that the volume will be deafening, as you usually have to crank up the AUX volume so high to get acceptable sound. With this amp, the sound is incredible. You don't get as much of that "tinny" mp3, compressed sound - and the volume is where it should be.

The part # is: 204 870 39 94 based on my documentation. I got it covered under warranty. I read on another board where some dealers are not covering these under warranty.

Do you have a picture of it? It is internal?
benzo-boi is offline  
Old 06-01-2008, 09:13 AM
  #9  
Member
Thread Starter
 
Kieffer's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Colorado
Posts: 201
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2008 C350 Sport, 2007 ML320 CDI
It's an internal part. I snagged this photo off another website.

Kieffer is offline  
Old 06-01-2008, 09:43 AM
  #10  
Member
 
ManchesterMerc's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Manchester, UK
Posts: 225
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2008 220CDI Sport Auto Estate, Obsidian Black, Black leather, Heated Seats,Pan Roof, Comand,
Originally Posted by Kferg7 View Post
Does anyone know if this preamp will work for us with out the ipod kit? I have the same volume difference problem running from the headphone jack of my ipod to the aux in. Any one have experience here?

Ken
I have email'd MB customer services about this and I am just waiting for a reply. I will let you know if there is anything to improve the volume level through Aux port.
ManchesterMerc is offline  
Old 06-01-2008, 10:29 AM
  #11  
Member
Thread Starter
 
Kieffer's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Colorado
Posts: 201
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2008 C350 Sport, 2007 ML320 CDI
Originally Posted by ManchesterMerc View Post
I have email'd MB customer services about this and I am just waiting for a reply. I will let you know if there is anything to improve the volume level through Aux port.
You might see if this site is any help. We used it on our ML320 CDI to get the AUX (no ipod kit, just the AUX input) volume up - it worked well. I don't know if the C-Class has the same kind of menu shown on this site.

http://www.mercupgrades.com/iPod+Vol...rticle-45.html
Kieffer is offline  
Old 06-01-2008, 10:53 AM
  #12  
Member
 
ManchesterMerc's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Manchester, UK
Posts: 225
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2008 220CDI Sport Auto Estate, Obsidian Black, Black leather, Heated Seats,Pan Roof, Comand,
Originally Posted by Kieffer View Post
You might see if this site is any help. We used it on our ML320 CDI to get the AUX (no ipod kit, just the AUX input) volume up - it worked well. I don't know if the C-Class has the same kind of menu shown on this site.

http://www.mercupgrades.com/iPod+Vol...rticle-45.html
Thanks for that Kieffer I will give it a try

Tried that one now and it does'nt work on the W204. Looks like I will have to see what MB customer services come back with, unless anybody else knows any other way.

Last edited by ManchesterMerc; 06-01-2008 at 11:18 AM.
ManchesterMerc is offline  
Old 06-01-2008, 07:25 PM
  #13  
Member
Thread Starter
 
Kieffer's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Colorado
Posts: 201
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2008 C350 Sport, 2007 ML320 CDI
Originally Posted by ManchesterMerc View Post
Tried that one now and it does'nt work on the W204. Looks like I will have to see what MB customer services come back with, unless anybody else knows any other way.
I was afraid of that. Hopefully the amp will work for the AUX input as well. Keep us updated.

Since you are in the UK, I just have to mention this. I saw my first Jaguar XF last night. As a former Jaguar owner, I just have to say this: Wow!
Kieffer is offline  
Old 06-02-2008, 01:56 AM
  #14  
Super Member
 
delirium's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Orange County, Ca
Posts: 634
Received 3 Likes on 3 Posts
C350
how much is this part & how much is installation if its not covered by warranty?
delirium is offline  
Old 06-02-2008, 02:41 AM
  #15  
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 1,320
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
C300 Sport/Palladium Silver on Black/P2
Can anyone tell me if other Mercedes have low volume on the AUX in?

I've used other cars that had no issue with the AUX in volume.
mac911 is offline  
Old 06-02-2008, 08:13 AM
  #16  
Member
 
ManchesterMerc's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Manchester, UK
Posts: 225
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2008 220CDI Sport Auto Estate, Obsidian Black, Black leather, Heated Seats,Pan Roof, Comand,
Originally Posted by Kieffer View Post
I was afraid of that. Hopefully the amp will work for the AUX input as well. Keep us updated.

Since you are in the UK, I just have to mention this. I saw my first Jaguar XF last night. As a former Jaguar owner, I just have to say this: Wow!
Will let you know what MB say.

Took the XF for a test drive and was impressed. Came down to XF and the "C" Jag was a wait for delivery so took the "C". Week after I got the "C" got a call from Jag dealer to say that he had extra allocation and would be able to get one immediately. To Late
ManchesterMerc is offline  
Old 06-02-2008, 05:49 PM
  #17  
MBWorld Fanatic!
 
Savage c-300's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Irvine, CA
Posts: 1,009
Received 1 Like on 1 Post
C300 Sport, MM, P1
i took my car in today to see if they would cover this part under warranty. got to wait a few hours to see what they have to say.
Savage c-300 is offline  
Old 06-02-2008, 05:53 PM
  #18  
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Dec 2007
Location: Vancouver, BC
Posts: 2,052
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2008 Mercedes C300 4Matic
Originally Posted by Savage c-300 View Post
i took my car in today to see if they would cover this part under warranty. got to wait a few hours to see what they have to say.
Yea? Mine wasn't covered, I had to pay 150$ for installation. lol
micropower99 is offline  
Old 06-02-2008, 06:00 PM
  #19  
MBWorld Fanatic!
 
Savage c-300's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Irvine, CA
Posts: 1,009
Received 1 Like on 1 Post
C300 Sport, MM, P1
Originally Posted by micropower99 View Post
Yea? Mine wasn't covered, I had to pay 150$ for installation. lol
wow, they better cover it, if not i'll just tell them i dont want it. we already paid $375 to have it in the first place, it should be working without having to pay more.

** i heard back from the dealership, they are not going to cover it under warranty. oh well. This was at Fletcher Jones in Newport Beach, CA

Last edited by Savage c-300; 06-02-2008 at 07:38 PM.
Savage c-300 is offline  
Old 06-03-2008, 10:03 AM
  #20  
Member
 
ManchesterMerc's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Manchester, UK
Posts: 225
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2008 220CDI Sport Auto Estate, Obsidian Black, Black leather, Heated Seats,Pan Roof, Comand,
Follow up regarding the aux input volume level. This is the email I rec'd today from MB Customer Services.
Looks like a trip to the dealership is on the cards.



3rd June 2008

Ref: KM-1-853430695


Dear Mr ******

Mercedes-Benz Model: C-Class

Further to your enquiry about increasing the volume on your I-pod, our techical department advise that normally when the volume of the I-pod is on max you should be able to set the volume via the volume button on the radio.

As this does not seem to be the case for you, they recommend that you have the issue further investigated by a Mercedes-Benz dealership.

If you would like contact details for your nearest Mercedes-Benz dealership, please do forward your postal address. Alternatively you may prefer to visit our website, www.Mercedes-Benz.co.uk, and locate a convenient dealership using the 'find a Retailer' link on the left hand side of the homepage.

Should you have any further requirements, please do not hesitate to contact us.

Yours sincerely

Kathryn Martindale
Customer Service
Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht N.V.
Gaetano Martinolaan 10
NL-6229 GS Maastricht, The Netherlands

Phone Nr: 00800 1 777 7777
mailto: [email protected]

If you are not the addressee, please inform us immediately that you have received this e-mail by mistake, and delete it. We thank you for your support.
ManchesterMerc is offline  
Old 06-04-2008, 11:18 AM
  #21  
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Jacksonville Florida, USA
Posts: 120
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
C300 Sport
Originally Posted by Savage c-300 View Post
wow, they better cover it, if not i'll just tell them i dont want it. we already paid $375 to have it in the first place, it should be working without having to pay more.

** i heard back from the dealership, they are not going to cover it under warranty. oh well. This was at Fletcher Jones in Newport Beach, CA
I got this fixed under warranty - Brumos Motors, Jacksonville, Florida. They installed the amp and didn't charge me anything - not even for labor.

I think you should take it up since it wasn't your fault.
ni2mi2 is offline  
Old 06-04-2008, 01:13 PM
  #22  
MBWorld Fanatic!
 
Savage c-300's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Irvine, CA
Posts: 1,009
Received 1 Like on 1 Post
C300 Sport, MM, P1
Originally Posted by ni2mi2 View Post
I got this fixed under warranty - Brumos Motors, Jacksonville, Florida. They installed the amp and didn't charge me anything - not even for labor.

I think you should take it up since it wasn't your fault.
what did you guys actually say to the service guys to make them put it under warranty? I told them the volume is low and the sound quality isnt good and they turned around and said thats just how it was designed and nothing was wrong.
Savage c-300 is offline  
Old 06-04-2008, 01:20 PM
  #23  
Member
Thread Starter
 
Kieffer's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Colorado
Posts: 201
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2008 C350 Sport, 2007 ML320 CDI
Originally Posted by Savage c-300 View Post
what did you guys actually say to the service guys to make them put it under warranty? I told them the volume is low and the sound quality isnt good and they turned around and said thats just how it was designed and nothing was wrong.
I said exactly what you did, but I added one thing. I also said that you have to crank up the system volume so high when it's on AUX that, if a call comes in or if I change audio sources, it scares the living hell out of me (as it's so loud) and I'll surely wreck the car at some point if this isn't fixed.

My dealer doesn't usually play games, so I figured I'd be ok - but better safe than sorry. And I don't have time to fight it out right now. Once phrased as a safety issue, my thought was that they'd take a little more notice of it. My service adviser didn't even write down the safety part, etc. He just said, "we'll take care of it."
Kieffer is offline  
Old 06-04-2008, 01:21 PM
  #24  
Super Member
 
dalazernet's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Fairfield, NJ
Posts: 582
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2008 C300W4
Call me crazy, but why not just lower the sound after listening to the ipod?

I know there was a volume difference between ipod and other interfaces on my W203, and granted it is a smidge more noticeable in this new one than my last, but it doesn't seem horrible.

There may even be a gain setting somewhere.
dalazernet is offline  
Old 06-04-2008, 01:22 PM
  #25  
Member
Thread Starter
 
Kieffer's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Colorado
Posts: 201
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2008 C350 Sport, 2007 ML320 CDI
Originally Posted by dalazernet View Post
Call me crazy, but why not just lower the sound after listening to the ipod?

I know there was a volume difference between ipod and other interfaces on my W203, and granted it is a smidge more noticeable in this new one than my last, but it doesn't seem horrible.

There may even be a gain setting somewhere.
On mine, it wasn't a "smidge" of a difference. The ipod was barely audible unless I cranked the system up to what would normally be an amp-clipping volume level. That, of course, created all kinds of noise / hiss / etc.
Kieffer is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Quick Reply: iPod Amp - Outstanding


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: