Go Back  MBWorld.org Forums > Mercedes-Benz Sedans > C-Class (W204)
"Engineering Mode (1/2)" Assistance >

"Engineering Mode (1/2)" Assistance

Notices
C-Class (W204) 2008 - 2014: C180K, C200K, C230, C280, C300, C350, C200CDI, C220CDI, C320CDI

"Engineering Mode (1/2)" Assistance

 
Old 08-05-2009, 09:59 AM
  #1  
Member
Thread Starter
 
Kieffer's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Colorado
Posts: 201
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2008 C350 Sport, 2007 ML320 CDI
"Engineering Mode (1/2)" Assistance

I've never gone into the Engineering Mode before. Tonight, I went into it to enable the option of uploading MP3s to the HDD. I was able to enter the engineering mode menu, but it said "Engineering Menu (1/2)". That screen contained 7 options. I was unable to get to any other screens - as I think the MP3 option I'm looking for is #17 on the list, based on what I've seen in another post. The logical solution would be using the COMAND controller knob to scroll down, but it stopped at #7 with no option to get to a second screen.

Am I doing this wrong? If not, how do I get beyond this first screen? I searched the forum and couldn't find anything regarding this particular issue.

Thanks.
Kieffer is offline  
Old 08-05-2009, 11:33 AM
  #2  
Super Member
 
exdes's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 503
Received 0 Likes on 0 Posts
2015 C300 4matic
pull down on the command controller knob, not scroll. it moves to the next page. (2/2)
exdes is offline  
Old 08-05-2009, 02:16 PM
  #3  
MBWorld Fanatic!
 
joshg1001's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: San Francisco, CA
Posts: 1,903
Likes: 0
Received 38 Likes on 34 Posts
2017 E300
yes, you need to pull the knob backwards
joshg1001 is offline  
Old 08-05-2009, 02:16 PM
  #4  
MBWorld Fanatic!
 
joshg1001's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: San Francisco, CA
Posts: 1,903
Likes: 0
Received 38 Likes on 34 Posts
2017 E300
yes, you need to pull the knob backwards
joshg1001 is offline  
Old 08-05-2009, 03:28 PM
  #5  
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Little Rock - Arkansas
Posts: 55
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2009 c350 blk on blk
Originally Posted by Kieffer View Post
I've never gone into the Engineering Mode before. Tonight, I went into it to enable the option of uploading MP3s to the HDD. I was able to enter the engineering mode menu, but it said "Engineering Menu (1/2)". That screen contained 7 options. I was unable to get to any other screens - as I think the MP3 option I'm looking for is #17 on the list, based on what I've seen in another post. The logical solution would be using the COMAND controller knob to scroll down, but it stopped at #7 with no option to get to a second screen.

Am I doing this wrong? If not, how do I get beyond this first screen? I searched the forum and couldn't find anything regarding this particular issue.

Thanks.

hey let me know if you can do this as I would like to add mp3's to my hard drive too and if it is possible i would love this feature.
hdoolabh is offline  
Old 08-05-2009, 05:01 PM
  #6  
Member
Thread Starter
 
Kieffer's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Colorado
Posts: 201
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2008 C350 Sport, 2007 ML320 CDI
Thanks for the help. Yes, pulling down on the knob got me to the next menu screen. The problem now is that I seem to only have 10 options on my entire menu, where it looks like others have three pages. I'm baffled. Any ideas? When the option I'm looking for is #17 on a list of ten, I think I must be doing something wrong or am looking in the wrong place.
Kieffer is offline  
Old 08-05-2009, 05:06 PM
  #7  
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Houston
Posts: 157
Received 0 Likes on 0 Posts
C350
Originally Posted by hdoolabh View Post
hey let me know if you can do this as I would like to add mp3's to my hard drive too and if it is possible i would love this feature.
https://mbworld.org/forums/c-class-w...py-pcmcia.html
see above thread.
theinmoe is offline  
Old 08-05-2009, 05:12 PM
  #8  
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Houston
Posts: 157
Received 0 Likes on 0 Posts
C350
Originally Posted by Kieffer View Post
Thanks for the help. Yes, pulling down on the knob got me to the next menu screen. The problem now is that I seem to only have 10 options on my entire menu, where it looks like others have three pages. I'm baffled. Any ideas? When the option I'm looking for is #17 on a list of ten, I think I must be doing something wrong or am looking in the wrong place.
option 7 > sub option 7 > sub option 15
look for headunit (HU) parameter.
theinmoe is offline  
Old 08-05-2009, 05:16 PM
  #9  
Member
Thread Starter
 
Kieffer's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Colorado
Posts: 201
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2008 C350 Sport, 2007 ML320 CDI
Originally Posted by theinmoe View Post
option 7 > sub option 7 > sub option 15
look for headunit (HU) parameter.
Thanks, theinmoe! I'd just figured it out as you posted this. I guess one has to be smarter than the car.

For the others who are interested in what I'm trying to do, here's the thread:

https://mbworld.org/forums/c-class-w...py-pcmcia.html

Thanks again for the help.
Kieffer is offline  
 

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Quick Reply: "Engineering Mode (1/2)" Assistance


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: