Notices
C32 AMG, C55 AMG (W203) Discuss the C32 and C55 AMG.
Sponsored by:
Sponsored by:

C32 M.A.F Sensor?

 
Old 07-29-2005, 02:36 PM
  #1  
MBWorld Fanatic!
Thread Starter
 
Trekman's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Bay Area SF
Posts: 1,193
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Silver 2002 C32, Silver 2006 CLK 350
C32 M.A.F Sensor?

does A c32 have a MAF sensor? I replaced my air filter and my check engine light came on.
Trekman is offline  
Old 07-29-2005, 03:19 PM
  #2  
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,392
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Was it an oiled foam or cotton aftermarket filter?
AMGod is offline  
Old 07-29-2005, 03:48 PM
  #3  
MBWorld Fanatic!
Thread Starter
 
Trekman's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Bay Area SF
Posts: 1,193
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Silver 2002 C32, Silver 2006 CLK 350
cotton filter
Trekman is offline  
Old 07-29-2005, 06:25 PM
  #4  
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 1,038
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
C32 AMG
C32 does not have MAF. It uses MAP, TP and AIT sensors to calculate air flow.

Most likely your CE is not related to you changing air filters. If you can get a hold of OBDII scanner, read the codes and see what they say.

P.S. Check vacuum lines going to "brass" valves under the front covers. Those get knocked off occasionally.
Vadim @ evosport is offline  
Old 07-29-2005, 07:58 PM
  #5  
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,392
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
There is always the battery disconnect reset. That way your ECM can relearn the airflow inputs and recal to your new driving style.
AMGod is offline  
Old 07-29-2005, 09:47 PM
  #6  
MBWorld Fanatic!
Thread Starter
 
Trekman's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Bay Area SF
Posts: 1,193
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Silver 2002 C32, Silver 2006 CLK 350
Thanks guys.... I found the problem when I was putting the filter on the seal was not on properly and was causing air to leak in. I fixed it and disconected the battery and drove the car hard again..... no more engine light error, I will drive it around more to make sure
Trekman is offline  
Old 07-30-2005, 12:45 PM
  #7  
Senior Member
 
Expat's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Bay Area CA
Posts: 484
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2002 C32
Originally Posted by Trekman
Thanks guys.... I found the problem when I was putting the filter on the seal was not on properly and was causing air to leak in. I fixed it and disconected the battery and drove the car hard again..... no more engine light error, I will drive it around more to make sure
Are these the green filters you were thinking of getting?
If so, do you notice any difference?
Thanks
Expat is offline  
Old 07-30-2005, 01:03 PM
  #8  
MBWorld Fanatic!
Thread Starter
 
Trekman's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Bay Area SF
Posts: 1,193
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Silver 2002 C32, Silver 2006 CLK 350
no they are not the green filters, they are on back order I will get them soon. I just cleaned the airbox and kinda cleaned the old filters the car ran better, my old filters were cloged.
Trekman is offline  
Old 07-30-2005, 01:39 PM
  #9  
Senior Member
 
Expat's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Bay Area CA
Posts: 484
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2002 C32
Originally Posted by Trekman
no they are not the green filters, they are on back order I will get them soon. I just cleaned the airbox and kinda cleaned the old filters the car ran better, my old filters were cloged.
Cool
Expat is offline  
Old 08-05-2005, 01:02 AM
  #10  
MBWorld Fanatic!
Thread Starter
 
Trekman's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Bay Area SF
Posts: 1,193
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Silver 2002 C32, Silver 2006 CLK 350
well got a scanner and pulled this engine error code P0410 secondary air injection system malfunction. i feel the supercharger working, does anyone have a clue?
Trekman is offline  
Old 08-05-2005, 02:29 PM
  #11  
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,392
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Originally Posted by Trekman
well got a scanner and pulled this engine error code P0410 secondary air injection system malfunction. i feel the supercharger working, does anyone have a clue?
Just a stab in the dark, but there is a vacuum line on the driver side under the airbox that easily becomes disconnected. I believe this may be part of the emissions check system. Mine came of and it through a code that I reset via battery. I zip tied it on and no more code. Hope this is by some small chance helpful.
AMGod is offline  
Old 08-05-2005, 03:32 PM
  #12  
MBWorld Fanatic!
Thread Starter
 
Trekman's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Bay Area SF
Posts: 1,193
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Silver 2002 C32, Silver 2006 CLK 350
Bad relay.... on the secondary air pump. hope that the pump didnt get fried. Ohh relay was made by tyco P.O.S
Trekman is offline  
Old 12-06-2006, 01:38 PM
  #13  
MBWorld Fanatic!
 
c32used's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 6,174
Received 1 Like on 1 Post
LET C32 2002
I have the same issue after I put in some green filters and now my engine light is on I will try to see if ecu reset via dissconnecting battery works. I found out the previous owner installed k&n filters so I now have both.
c32used is offline  
Old 12-06-2006, 01:53 PM
  #14  
Banned
 
Join Date: Mar 2006
Location: Southern California
Posts: 2,855
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
S600TT, R350
C32 does not have MAF. It uses MAP, TP and AIT sensors to calculate air flow.

Most likely your CE is not related to you changing air filters. If you can get a hold of OBDII scanner, read the codes and see what they say.

P.S. Check vacuum lines going to "brass" valves under the front covers. Those get knocked off occasionally.
A scanner will provide you with answers.
Vadim @ FD is offline  
Old 12-06-2006, 02:19 PM
  #15  
MBWorld Fanatic!
 
c32used's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 6,174
Received 1 Like on 1 Post
LET C32 2002
Originally Posted by Vadim @ MBLN View Post
A scanner will provide you with answers.
Gonna use AMG Jerry's scanner this weekend maybe friday.
c32used is offline  
Old 09-20-2015, 07:24 PM
  #16  
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Los Angeles, CA
Posts: 75
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
02 C32, 03 ML55
Originally Posted by AMGod View Post
Just a stab in the dark, but there is a vacuum line on the driver side under the airbox that easily becomes disconnected. I believe this may be part of the emissions check system. Mine came of and it through a code that I reset via battery. I zip tied it on and no more code. Hope this is by some small chance helpful.
Any one have a pic of this vacuum line under the driver side airbox? I have a bit of a rough idle now that I have replaced my engine mounts and figure I may have kinked a vacuum line somewhere... thanks.
c32jet is offline  
 

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Quick Reply: C32 M.A.F Sensor?


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: