Go Back  MBWorld.org Forums > Mercedes-Benz AMG Vehicles > C63 AMG (W204)
Thunk when going into S, S+ or manual >

Thunk when going into S, S+ or manual

Notices
C63 AMG (W204)
Sponsored by:
Sponsored by:

Thunk when going into S, S+ or manual

 
Old 12-13-2016, 01:16 PM
  #51  
MBWorld Fanatic!
 
BLKROKT's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Los Angeles
Posts: 5,879
Liked 1,249 Times in 839 Posts
2012 P31 C63 Coupe Trackrat, 2015 GLK350
By the way..... after I proceeded to **** all over this thread, my car just started starting in 2nd when in M mode over the past few weeks (I have to shift down to get going in 1st). Sigh......
BLKROKT is online now  
Old 12-13-2016, 01:22 PM
  #52  
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Apr 2013
Location: Sidney, BC
Posts: 1,468
Liked 55 Times in 49 Posts
2001 SLK320
Smile

Originally Posted by BLKROKT View Post
By the way..... after I proceeded to **** all over this thread, my car just started starting in 2nd when in M mode over the past few weeks (I have to shift down to get going in 1st). Sigh......
My! My! Who woulda thunk it eh? Something different is happening!
Are you sure it is actually in 2nd? Sure it is not 1st or third? Is it showing M when it really is in C?
Read the resolution of my problem that couldn't happen and start there.
Alex.currie44 is offline  
The following users liked this post: Alex.currie44
chrisridebike8 (12-13-2016)
Old 12-13-2016, 01:32 PM
  #53  
MBWorld Fanatic!
 
BLKROKT's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Los Angeles
Posts: 5,879
Liked 1,249 Times in 839 Posts
2012 P31 C63 Coupe Trackrat, 2015 GLK350
Originally Posted by Alex.currie44 View Post
My! My! Who woulda thunk it eh? Something different is happening!
Are you sure it is actually in 2nd? Sure it is not 1st or third? Is it showing M when it really is in C?
Read the resolution of my problem that couldn't happen and start there.
Yeah yeah yeah I know
BLKROKT is online now  
Old 12-13-2016, 01:40 PM
  #54  
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Apr 2013
Location: Sidney, BC
Posts: 1,468
Liked 55 Times in 49 Posts
2001 SLK320
Originally Posted by BLKROKT View Post
Yeah yeah yeah I know
Apology accepted mate. No worries
Alex.currie44 is offline  
Old 12-13-2016, 01:55 PM
  #55  
Super Member
 
SuperFastYo's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Location: Orange County, CA
Posts: 697
Liked 89 Times in 66 Posts
C63 AMG - LSD
Originally Posted by BLKROKT View Post
By the way..... after I proceeded to **** all over this thread, my car just started starting in 2nd when in M mode over the past few weeks (I have to shift down to get going in 1st). Sigh......
Well at least theres a thread on it already... LOL
SuperFastYo is offline  
The following users liked this post: SuperFastYo
Adi-Benz (12-13-2016)
Old 12-13-2016, 02:30 PM
  #56  
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 2,628
Liked 318 Times in 236 Posts
'10 C63
Originally Posted by BLKROKT View Post
By the way..... after I proceeded to **** all over this thread, my car just started starting in 2nd when in M mode over the past few weeks (I have to shift down to get going in 1st). Sigh......
If I cold start the car and immediately go to M before moving, it will start in 2 for a minute or 2 until the temps come up a little. When does yours do it? Did you change anything recently like any of your softwares or hardwares?
chrisridebike8 is offline  
Old 12-13-2016, 02:34 PM
  #57  
MBWorld Fanatic!
 
BLKROKT's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Los Angeles
Posts: 5,879
Liked 1,249 Times in 839 Posts
2012 P31 C63 Coupe Trackrat, 2015 GLK350
Originally Posted by chrisridebike8 View Post
If I cold start the car and immediately go to M before moving, it will start in 2 for a minute or 2 until the temps come up a little. When does yours do it? Did you change anything recently like any of your softwares or hardwares?
I thought it might have to do with the cold weather, but I couldn't remember it ever happening before this winter. At my old place I would never start in M, always C, so maybe that's why. Yes it only occurs during the first 5min or so. Thx
BLKROKT is online now  
Old 12-13-2016, 04:13 PM
  #58  
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Apr 2013
Location: Sidney, BC
Posts: 1,468
Liked 55 Times in 49 Posts
2001 SLK320
Originally Posted by BLKROKT View Post
I thought it might have to do with the cold weather, but I couldn't remember it ever happening before this winter. At my old place I would never start in M, always C, so maybe that's why. Yes it only occurs during the first 5min or so. Thx
I believe the ECU is programmed to prevent us going full throttle when cold so you could be right. It is a cold temp thing that allows the oil to get moving up to the upper galleries of the engine.
Alex.currie44 is offline  
Old 12-13-2016, 04:42 PM
  #59  
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 2,628
Liked 318 Times in 236 Posts
'10 C63
Originally Posted by BLKROKT View Post
I thought it might have to do with the cold weather, but I couldn't remember it ever happening before this winter. At my old place I would never start in M, always C, so maybe that's why. Yes it only occurs during the first 5min or so. Thx
Yeah. It's only started since it's gotten cold. I haven't noted the exact temp that trips it but it's definitely on cold days. When its in the 60s or higher it never does it, even if the car has sat for a couple days.
chrisridebike8 is offline  
 

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:

Quick Reply: Thunk when going into S, S+ or manual


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: