Go Back  MBWorld.org Forums > Mercedes-Benz Coupes & Cabriolets > CL-Class (W215)
Cl600 intermittent starting issue >

Cl600 intermittent starting issue

Notices
CL-Class (W215) 2000-2006: CL 500, CL 600

Cl600 intermittent starting issue

 
Old 12-21-2011, 05:42 PM
  #1  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 13
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2002 cl600
Cl600 intermittent starting issue

Hey guys I am new to a 2002 cl600. Sometimes I am getting issues trying to start it. Most of the time the car starts no issues. However on occasion when I turn the key I get power but it won't crank. Doesn't even sound like the starter gets engaged just replaced both batteries in the key and the keycard. I don't believe it's the battery since if you wait an hour (or so sometimes even after a couple of minutes) the car will start just fine. No bas lights or CEl codes. Looking for any ideas or experiences before I throw new parts at it. I don't want this beautiful car to leave me stranded one day
stowaski44 is offline  
Old 12-21-2011, 06:43 PM
  #2  
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,547
Received 11 Likes on 10 Posts
cl600
maybe check you ground wires.
biker349 is offline  
Old 12-21-2011, 09:41 PM
  #3  
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 39
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
cl500 2001
Two other possibilities are:
1.crank position sensor
2. cam position sensor

If you are not covered by warranty search around for best pricing. These are fairly easy to change out and doing it yourself can save hundreds.
nlieber is offline  
Old 12-22-2011, 01:53 AM
  #4  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 13
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2002 cl600
i read about the cam and crank sensor but the cars usually affected by those issues crank and don't start. Mine won't even crank sometimes. Tonight when i got home i unlocked it and it started up just fine. turned off and on several times and no issues. I'm thinking biker349 is right about a possible ground issue..just don't know where to start. All of your responses are greatly appreciated.. just hope someone out there has had a similar issue and resolved it
stowaski44 is offline  
Old 12-22-2011, 07:37 AM
  #5  
Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 141
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2005 CL65 (current), 2001 CL600 (chopped)
You may want to look at the wires going to your front right fuse box area. Especially the ones going to the engine computer.
ch33sehead is offline  
Old 12-22-2011, 07:04 PM
  #6  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 13
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2002 cl600
Will check those out. Thanks
stowaski44 is offline  
Old 01-13-2012, 12:26 AM
  #7  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 13
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2002 cl600
had a mercedes indie diag car. Was getting chip card not recognized message on screen when it would not start. Says there were a couple of wires broken in door hinge for related problems. When i went to pick it up it started just fine. Stopped somewhere and then tried again and no crank. sat there for a little leaving the key in the 2 position. After a while the ignition switch turned the key to start and it fired right up. Took it straight to dealer for diag. Any ideas on what it could be??
stowaski44 is offline  
Old 01-13-2012, 10:27 AM
  #8  
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 1,184
Likes: 0
Received 3 Likes on 3 Posts
1994 Toyota Supra, 2005 CL65
Originally Posted by stowaski44 View Post
had a mercedes indie diag car. Was getting chip card not recognized message on screen when it would not start. Says there were a couple of wires broken in door hinge for related problems. When i went to pick it up it started just fine. Stopped somewhere and then tried again and no crank. sat there for a little leaving the key in the 2 position. After a while the ignition switch turned the key to start and it fired right up. Took it straight to dealer for diag. Any ideas on what it could be??

Yes the door harnesses do have a tendency to break the wires due to the way the door opens (hinge design). Usually the signs of that are you auto window won't roll all the way up and you have to re-sequenize them. It should have nothing to do with the car starting.

R.K.
radride is offline  
Old 01-13-2012, 02:12 PM
  #9  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 13
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2002 cl600
i agree that it is not causing the issue that i am having. just don't know if there is a relay besides the starter relay that is known to go out. Doesn't seem like a DAS or EIS issue as the key turns all the way and sometimes starts
stowaski44 is offline  
Old 01-18-2012, 01:37 AM
  #10  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 13
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2002 cl600
any ideas guys..dealer called back saying they can't duplicate the issue
stowaski44 is offline  
Old 02-03-2019, 08:38 PM
  #11  
Junior Member
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 59
Received 2 Likes on 2 Posts
CLS500 AMG package 2006, CL600 2002, SLK230 kompressor 2003 sold, E500 2004 sold, BMW 335xi M sport
Did you figure out the problem? . have the same problem with a CL600, but the car will not start at all, it has around a year parked in my garage like that
Jurgeenh is offline  
 

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Quick Reply: Cl600 intermittent starting issue


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: