Notices
GLE Class (V167) 2020 - present

GLE issues

 
Old 06-07-2019, 07:40 PM
  #26  
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Boston, MA
Posts: 110
Received 3 Likes on 3 Posts
20 GLE450 on order, 16 S550, 16 C450, 15 GLK350
I had a loaner GLE 350 and experienced the same issue, but only when trying to lock the car. It always worked unlocking and when starting the SUV.

Last edited by tommyr; 06-15-2019 at 02:21 PM.
tommyr is offline  
Old 06-13-2019, 12:59 AM
  #27  
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Los Angeles
Posts: 32
Received 0 Likes on 0 Posts
not MB
while reading this thread, i asked my wife to check her MB connect app
she asked me "what does it mean when it says 'Boot open'" and showed me the icon
Got worried that the trunk was left open and went down to the garage... to find that the car was locked and secured
i unlocked and locked the car again and the boot open icon went away

Going to have to keep an eye on the app and see if this is a common occurrence or not
XKxRome0ox is offline  
Old 06-13-2019, 07:29 AM
  #28  
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Location: Toronto, Canada
Posts: 19
Received 4 Likes on 2 Posts
2009, 2012 ml, 2016 gle, 2020 mia
So my wife has been having problems unlocking her 350 - this is her 3rd ML so it's not user error, the car simply does not respond to the presence of the smart key in he bag about 50% of the time.
Saw it happen in the garage yesterday morning - suggested she shake her bag as someone here pointed out - it worked.
Happened again later in the day - this time shake-to-wake didn't work.
This looks like a regression - the old keys always worked (and were smaller too) - hope this is an easy fix for MB - annoying / safety issue
bob01 is offline  
Old 06-13-2019, 08:36 AM
  #29  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 66
Received 9 Likes on 7 Posts
Too many
found a new issue.
when i drive on the free way two days ago, suddenly all the parking sensor start beeping and warning me gonna crush in something, after 5 seconds all back to normal. it was happened before when I'm driving in the heavy rain, i think maybe the rain caused it. but this time was a very sunny day, and other cars even close to me.
ShrimpKing is offline  
Old 06-13-2019, 09:09 AM
  #30  
Newbie
 
Join Date: Mar 2019
Location: London
Posts: 10
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
C250D
Originally Posted by ShrimpKing View Post
found a new issue.
when i drive on the free way two days ago, suddenly all the parking sensor start beeping and warning me gonna crush in something, after 5 seconds all back to normal. it was happened before when I'm driving in the heavy rain, i think maybe the rain caused it. but this time was a very sunny day, and other cars even close to me.
I experienced the same issue. In a heavy rainy day, the active blind assist, active lane change assist and parking senors were turned off suddenly. After restart of the engine, it went back normal.
Sun_in_UK is offline  
Old 06-13-2019, 09:44 AM
  #31  
Junior Member
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 36
Received 12 Likes on 9 Posts
2020 MB GLE350, 2015.5 Volvo XC60 T5
Originally Posted by Tim Hatton View Post
I'm havig a ton of issues with keyless go not "locking" doors. After a service call they think the keys are going to sleep and not waking up. Sure enough, if I just up and down before I try to lock the doors at the handle IT WORKS. So, how many of you out there are having to jump up and down to lock your doors!? This is rediculous.
I've had a couple times where the doors don't lock automatically when touching/pressing the "button" (pad?) on the handle after shutting the car down. The fob lock button worked to lock the car, though. The "locking when touching the pad" has worked all subsequent times.

-Terry
tjinn is offline  
Old 06-13-2019, 09:46 AM
  #32  
Junior Member
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 36
Received 12 Likes on 9 Posts
2020 MB GLE350, 2015.5 Volvo XC60 T5
Originally Posted by Ron.s View Post
Wipers-Heavy rain the last two days and the wipers track great but they stick when the rain is light. By stick I mean they arenít smooth and hang up causing a chatter. Best at cleaning the windshield that Iíve ever owned but that drag canít be good for the wiper motor. First I cleaned the wiper and got a lot of black residue. That didnít fix anything so I dried them, cleaned again and applied Rain X. That worked for a while but they started to stick again. With the Rain X I didnít need to run them in light rain . Has anyone else had anything similar happen?
I feel like the wiper blades to "stick" a bit too much in the rain as well, but they haven't started to "chatter" yet. Was also thinking of getting some Rain X to help...

-Terry
tjinn is offline  
Old 06-13-2019, 10:39 AM
  #33  
Member
 
bad habit's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Location: NYC
Posts: 107
Received 9 Likes on 9 Posts
ON ORDER: 2020 GLE 450
Originally Posted by ShrimpKing View Post
found a new issue.
when i drive on the free way two days ago, suddenly all the parking sensor start beeping and warning me gonna crush in something, after 5 seconds all back to normal. it was happened before when I'm driving in the heavy rain, i think maybe the rain caused it. but this time was a very sunny day, and other cars even close to me.
Originally Posted by Sun_in_UK View Post
I experienced the same issue. In a heavy rainy day, the active blind assist, active lane change assist and parking senors were turned off suddenly. After restart of the engine, it went back normal.
This happens once in a blue moon on my current vehicle, especially in winter when the roads are salted heavily and a crust forms over the area where those sensors are.
bad habit is offline  
Old 06-13-2019, 11:53 AM
  #34  
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Los Angeles
Posts: 32
Received 0 Likes on 0 Posts
not MB
Originally Posted by bob01 View Post
So my wife has been having problems unlocking her 350 - this is her 3rd ML so it's not user error, the car simply does not respond to the presence of the smart key in he bag about 50% of the time.
Saw it happen in the garage yesterday morning - suggested she shake her bag as someone here pointed out - it worked.
Happened again later in the day - this time shake-to-wake didn't work.
This looks like a regression - the old keys always worked (and were smaller too) - hope this is an easy fix for MB - annoying / safety issue
Originally Posted by tjinn View Post
I've had a couple times where the doors don't lock automatically when touching/pressing the "button" (pad?) on the handle after shutting the car down. The fob lock button worked to lock the car, though. The "locking when touching the pad" has worked all subsequent times.

-Terry
i noticed my wife having trouble unlocking the door by touching the door handle
so when i gave it a few tries, i figured out what she was doing wrong

the little square on the outside of the handle ONLY LOCKS
if you touch the inside of the handle, the door unlocks

see if you/your wife have been touching the outside when trying to walk up and unlock the door
XKxRome0ox is offline  
Old 06-13-2019, 12:02 PM
  #35  
Super Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Sarasota, Florida
Posts: 584
Received 38 Likes on 36 Posts
16 E550 Cab, 2016 GLE63s Coupe
Originally Posted by t0ny View Post
I had a temporary issue this morning with the volume controls (steering and center console). Both controls wouldn't lower or increase the volume of music. It lasted for about 20 seconds and it got its brains back. Strange.

Was the nav system being used ? I had nav turned all the way down and could not figure out why the music would cut out was the nav spewing directions that i could not hear cause i turned it all the way down
mrmotoguzzi00 is offline  
Old 06-13-2019, 12:27 PM
  #36  
Junior Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: Western NY
Posts: 72
Received 13 Likes on 12 Posts
GLE 450
Originally Posted by tjinn View Post
I feel like the wiper blades to "stick" a bit too much in the rain as well, but they haven't started to "chatter" yet. Was also thinking of getting some Rain X to help...

-Terry
Wipers are horrible. Chatter is bad. Cleaned them with soap and water. Used alcohol to wipe down and they were good for 20 minutes. I would like to know if Rain X helps I suspect it will not as my carwash has this as a final spray.. I had an Aquapel done on my 2015 and had to have it removed. Took the glass shop an hour to get it off. The best blades I have ever used are PIAA but finding them for this car has proven futile. The PIAA guides I have seen go up to 2004.
DaveD9 is offline  
Old 06-13-2019, 02:22 PM
  #37  
Junior Member
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 36
Received 12 Likes on 9 Posts
2020 MB GLE350, 2015.5 Volvo XC60 T5
Originally Posted by DaveD9 View Post
Wipers are horrible. Chatter is bad. Cleaned them with soap and water. Used alcohol to wipe down and they were good for 20 minutes. I would like to know if Rain X helps I suspect it will not as my carwash has this as a final spray.. I had an Aquapel done on my 2015 and had to have it removed. Took the glass shop an hour to get it off. The best blades I have ever used are PIAA but finding them for this car has proven futile. The PIAA guides I have seen go up to 2004.
I emailed my salesperson to find out the wiper sizes. Still waiting to find out.

Also started a thread asking if anyone knows. Someone replied but not confirmed.

-Terry
tjinn is offline  
Old 06-13-2019, 02:40 PM
  #38  
RWR
Newbie
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 10
Received 2 Likes on 2 Posts
2012 ML350, 2016 E350
Originally Posted by DaveD9 View Post
Wipers are horrible. Chatter is bad. Cleaned them with soap and water. Used alcohol to wipe down and they were good for 20 minutes. I would like to know if Rain X helps I suspect it will not as my carwash has this as a final spray.. I had an Aquapel done on my 2015 and had to have it removed. Took the glass shop an hour to get it off. The best blades I have ever used are PIAA but finding them for this car has proven futile. The PIAA guides I have seen go up to 2004.
I tried RainX on my 2012 ML...the chatter was unbelievable ! I replaced the blades still chattered. Then I used 0000 steel wool and cleaned the glass and no chatter. My MB service tech said the RainX does something to the rubber in the blades and thus the problem.
RWR is offline  
Old 06-14-2019, 06:02 PM
  #39  
Member
 
GeNomeZ's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Location: South Florida
Posts: 85
Received 18 Likes on 10 Posts
2020 GLE350 4MATIC
Originally Posted by tjinn View Post
I've had a couple times where the doors don't lock automatically when touching/pressing the "button" (pad?) on the handle after shutting the car down. The fob lock button worked to lock the car, though. The "locking when touching the pad" has worked all subsequent times.

-Terry
Iíve had this happen to me probably 5 times in the 5-6 weeks since getting my GLE.
GeNomeZ is offline  
Old 06-14-2019, 06:05 PM
  #40  
Junior Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: Western NY
Posts: 72
Received 13 Likes on 12 Posts
GLE 450
Talked with PIAA today regarding wiper blades. The most recent data they had was for a 2018. I ordered them from Amazon and will report back.
DaveD9 is offline  
Old 06-15-2019, 07:27 AM
  #41  
Newbie
 
Join Date: May 2019
Posts: 3
Received 0 Likes on 0 Posts
GLE450
Originally Posted by mrmotoguzzi00 View Post
Was the nav system being used ? I had nav turned all the way down and could not figure out why the music would cut out was the nav spewing directions that i could not hear cause i turned it all the way down
mrmotoguzzi00 , Nav was not in use. Music was playing ok. The volume controls were just not functional. It has happened twice to me over the past month. It begins to work again mysteriously after about 10 - 20 seconds.
t0ny is offline  
Old 06-17-2019, 11:27 AM
  #42  
Super Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Sarasota, Florida
Posts: 584
Received 38 Likes on 36 Posts
16 E550 Cab, 2016 GLE63s Coupe
hhhmm not had that happen to me ...
mrmotoguzzi00 is offline  
Old 06-17-2019, 12:27 PM
  #43  
Member
 
audi40's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: RI
Posts: 126
Received 16 Likes on 8 Posts
2018 Audi S5 Sportback
Originally Posted by DaveD9 View Post
Wipers are horrible. Chatter is bad.
I did a 200 mile drive yesterday with rain most of the time - we had just picked up the car on Sat., and as you say, the "chatter" was really bad, although after almost 3 hours of driving with the wipers on most of the time, their was notable improvement (smoothness) in their operation. Will wipe them down and see how they perform next time before raising the issue with our dealer.
audi40 is offline  
Old 06-17-2019, 12:37 PM
  #44  
Senior Member
 
guitarplayer's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Ohio/Florida
Posts: 386
Received 46 Likes on 27 Posts
2020 GLE 350 4MATIC
I’ve had mine almost a month now. Wipers were chattering like crazy early on. Now after being used they work perfectly. Perhaps the original rubber needed to wear and soften a bit with some use.

Other than that, no issues. Love it more each day.
guitarplayer is offline  
Old 06-19-2019, 11:41 AM
  #45  
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Jul 2003
Location: Lake Oswego, OR
Posts: 3,981
Received 278 Likes on 202 Posts
2020 GLE 450; 2015 BMW M4 Coupe
Waiting for roadside assistance

Pulled over to make a calll and car wonít restart. Multiple error messages. Tried key in emergency position. Roadside coming. Grrr.
GregW / Oregon is offline  
Old 06-19-2019, 11:54 AM
  #46  
Junior Member
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 36
Received 12 Likes on 9 Posts
2020 MB GLE350, 2015.5 Volvo XC60 T5
Originally Posted by GregW / Oregon View Post
Pulled over to make a calll and car wonít restart. Multiple error messages. Tried key in emergency position. Roadside coming. Grrr.
Yikes. (I am sure you'll let us all know what happened!)

-Terry
tjinn is offline  
Old 06-19-2019, 12:14 PM
  #47  
Senior Member
 
Skizz's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Dallas
Posts: 433
Received 64 Likes on 51 Posts
like s#!t
Originally Posted by GregW / Oregon View Post
Pulled over to make a calll and car wonít restart. Multiple error messages. Tried key in emergency position. Roadside coming. Grrr.
Oh crap! Of all people this would happen to......let's us know what you find out once you're safe.
Skizz is offline  
Old 06-19-2019, 01:10 PM
  #48  
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Jul 2003
Location: Lake Oswego, OR
Posts: 3,981
Received 278 Likes on 202 Posts
2020 GLE 450; 2015 BMW M4 Coupe
Stranded

Originally Posted by GregW / Oregon View Post
Pulled over to make a call and car wonít restart. Multiple error messages. Tried key in emergency position. Roadside coming. Grrr.
So car would turn on, but not start. MBUX working. Multiple error messages - "Blind Spot Assist inoperative," "Parking brake," "Malfunction - see Owner's manual." Jump start did nothing. Disconnecting and reconnecting battery got it started again (when in doubt, reboot!). At the dealer now; will report back. Hopefully, just a software issue.
GregW / Oregon is offline  
The following users liked this post:
bad habit (06-20-2019)
Old 06-19-2019, 01:30 PM
  #49  
Junior Member
 
Join Date: Apr 2014
Location: Las Vegas
Posts: 30
Received 7 Likes on 4 Posts
S550 4Matic
The GLE version of a BSOD!
Bubba3 is offline  
The following 3 users liked this post by Bubba3:
bigpern23 (06-19-2019), DaveD9 (06-19-2019), Ron.s (06-19-2019)
Old 06-19-2019, 01:40 PM
  #50  
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Jul 2003
Location: Lake Oswego, OR
Posts: 3,981
Received 278 Likes on 202 Posts
2020 GLE 450; 2015 BMW M4 Coupe
Originally Posted by Bubba3 View Post
The GLE version of a BSOD!
Not quite that bad! Screen still worked, but small consolation.
GregW / Oregon is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Quick Reply: GLE issues


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: