Go Back  MBWorld.org Forums > Mercedes-Benz SUVs, Trucks, Vans, Diesels, Other > M-Class (W163)
I think my 430's ESP is trying to kill me >

I think my 430's ESP is trying to kill me

Notices
M-Class (W163) 1998-2005: ML 230, ML 320, ML 350, ML 400 CDI, ML 430, ML 500, ML 270 CDI

I think my 430's ESP is trying to kill me

 
Old 05-26-2011, 07:39 AM
  #1  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: May 2011
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
ML430
I think my 430's ESP is trying to kill me

So I'm driving home yesterday, only crawling in traffic so less than 10mph, when i feel the car veer left, as though i just put a wheel through something grippy.

nothing in the rear view, so i don't dwell.

then at 40mph it happens again. a real drag and pull on the left front it feels like.

it happens 1 more time, then the ESP warning light comes on.

on my way in this morning i turned the EPS off, and had no issues.

Is this a known thing with these, I've had mine (a 2000 model) a year and this is the first sign of any fault, but it's quite a biggie.
Drewlord is offline  
Old 05-26-2011, 12:15 PM
  #2  
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Nov 2001
Location: Philadelphia area
Posts: 4,260
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2010 ML550, 2010 E350 4M, 1966 Corvette Convt C2
Not a common issue. Most likely its a bad sensor. Have it diagnosed by someone with the Star diagnostic system. Should tell him immediately which part to replace.
sosh is offline  
Old 05-27-2011, 09:12 AM
  #3  
Senior Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: New England
Posts: 260
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
1990 190E 2.6, ... 1998 ML320, 2005 ML500SE
This has happened to several members in the past. Sometimes it has been very hard to diagnose by Mercedes service.
Mike
Mike's ML is offline  
Old 05-27-2011, 12:39 PM
  #4  
Junior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: minnesota
Posts: 18
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
1999 E320, 2000 ml430
possible lateral acceleration sensor. see dealer to repair because they need to relearn the esp computer after replacement of sensor.
eclass is offline  
 

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Quick Reply: I think my 430's ESP is trying to kill me


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: