MB 2011 GL450 device not available for radio - MBWorld.org Forums

Go Back  MBWorld.org Forums > Mercedes-Benz SUVs, Trucks, Vans, Diesels, Other > M-Class (W164)
MB 2011 GL450 device not available for radio >

MB 2011 GL450 device not available for radio

Notices
M-Class (W164) 2006-2011: ML280CDI, ML320CDI, ML420CDI, ML350, ML500, ML550

MB 2011 GL450 device not available for radio

 
Old 02-09-2019, 04:29 PM
  #1  
Newbie
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2011 GL450
MB 2011 GL450 device not available for radio

Following the battery going dead the radio will no longer work in my MB 2011 GL450. The command systems readout states device not available. I have the code for the radio but there is no indication that it needs to be entered or how to enter it. How do I reprogram the radio?
crtnichols is offline  
Old 02-09-2019, 07:14 PM
  #2  
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Oct 2011
Location: Westchester, N.Y.
Posts: 3,770
Thanked 326 Times in 313 Posts
2002 ML 320 & 2006 ML500
You are on the wrong forum.

https://mbworld.org/forums/gl-class-x166-173/
Maj. Dundee is offline  
Old 02-10-2019, 11:24 PM
  #3  
Super Member
 
Join Date: Nov 2017
Location: Bethesda, MD
Posts: 583
Thanked 43 Times in 42 Posts
2010 Mercedes GL450; 2000 Mercedes ML55 AMG; 2016 VW GLI SEL Stick!!!
Originally Posted by Maj. Dundee View Post
wrong forum Dundee

😝
kombifan is offline  
Old 02-10-2019, 11:27 PM
  #4  
Super Member
 
Join Date: Nov 2017
Location: Bethesda, MD
Posts: 583
Thanked 43 Times in 42 Posts
2010 Mercedes GL450; 2000 Mercedes ML55 AMG; 2016 VW GLI SEL Stick!!!
This will help you.

Next time try search. Thats how I found it.

Radio Error;device Unavailable
Found the problem the radio error. Checked all cable connection once again searching to see if any cables were disconnected including the fiber cables. When investigating the back seat behind the drivers seat, lifted the rear seat cushion and found the control module running with no power to the car and ignition off, key out. unplugged one cable to the box one at a time until the control module stopped running. waited several minutes, plugged the cable back on and turned on the ignition the radio worked fine. Seems to me that the module was causing this all along. the electrical ring was not working due to this problem. Hope this helps someone with this information if they encounter the same radio error.

Quote

https://mbworld.org/forums/m-class-w...available.html
kombifan is offline  
Old 02-11-2019, 06:20 AM
  #5  
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Oct 2011
Location: Westchester, N.Y.
Posts: 3,770
Thanked 326 Times in 313 Posts
2002 ML 320 & 2006 ML500
Originally Posted by kombifan View Post

wrong forum Dundee

😝
But the fact still remains that he posted on the wrong forum.
Maj. Dundee is offline  
 

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Quick Reply: MB 2011 GL450 device not available for radio


Contact Us About Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: