Go Back  MBWorld.org Forums > Mercedes-Benz SLR & SL Roadsters > SL-Class (R230)
Front Turn Signal Error and it's not the bulb? >

Front Turn Signal Error and it's not the bulb?

Notices
SL-Class (R230) 2003 -- 2012: Discussion on the SL500, SL550, SL600

Front Turn Signal Error and it's not the bulb?

 
Old 04-27-2007, 08:16 PM
  #1  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2003
Location: Orange County, CA
Posts: 249
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2003 SL500, 74 Harley FL, 08 Yukon Denali
Front Turn Signal Error and it's not the bulb?

Anyone else have a problem with their front turn signals?

I figured it was the bulb, replaced it, but no luck. Even took the other side's bulb and holder and no go.
mikeblah is offline  
Old 04-27-2007, 09:04 PM
  #2  
Super Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 521
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Originally Posted by mikeblah View Post
Anyone else have a problem with their front turn signals?

I figured it was the bulb, replaced it, but no luck. Even took the other side's bulb and holder and no go.

If you can take a close look at the tail light assembly there could be a burned out section on the metal strip which is pretty common on most Euro Cars. They have done a few recalls on this on other Mercedes but not sure if they have on the SL's. If it looks fine than look at the fuses. Worst case scenerio its electical and thats a b*tch so have a professional look into it. Hope this helps.
johnny5 is offline  
Old 04-28-2007, 12:18 AM
  #3  
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Ft. Lauderdale
Posts: 86
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2013 MB SL550
I had the same issue with my 2003 SL500 turn signal indicator. I also changed the bulb but no luck.

Took it to the dealer and I was hosed big time. About $3,000. The housing that held the bulb in cracked so it would not make electrical contact. My dealer negotiated with MBUSA and somewhat cut me a break to reduce the $3K.

In order to replace the bulb housing, they had to remove the bumber and replace the whole light fixture.

I will no longer keep a car out of warranty. My .02
Florida Joe is offline  
Old 01-23-2019, 06:18 PM
  #4  
Newbie
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2003 SL500 Designo
Originally Posted by mikeblah View Post
Anyone else have a problem with their front turn signals?

I figured it was the bulb, replaced it, but no luck. Even took the other side's bulb and holder and no go.
You likely have a faulty connection in your headlamp housing assembly. MB issued a Service Bulletin about this problem in 2008. Check MB Service Bulletin P-B-82.10/195f issued on April 8, 2008 for the details.
rm34jones is offline  
 

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Quick Reply: Front Turn Signal Error and it's not the bulb?


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: