Notices
W211 AMG Discuss the W211 AMG's such as the E55 and the E63
Sponsored by:
Sponsored by:

Car is on, Transmission on D, Doesn't move !!!

 
Old 12-31-2011, 03:11 PM
  #1  
Super Member
Thread Starter
 
ahmad0658's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Saudi Arabia - Qatif
Posts: 661
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
Brabus K8 E55 05
Question Car is on, Transmission on D, Doesn't move !!!

Well, tonight i was not lucky enough at almost the beginning of the year. Started the car in front of the mall, moved for few meters and it does not want to move neither forward nor backward. If I switch off the car and start it after sometime, it will again move few meters and stop

I scanned for codes since I got check engine light and I got P0730 which is incorrect gear ratio

I took it to the workshop, tomorrow or the day after they will work on it, they told me we don't know yet what's wrong, but it could be the converter !!!

What do you guys think it is?
ahmad0658 is offline  
Old 12-31-2011, 04:30 PM
  #2  
MBWorld Fanatic!
 
skratch77's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 5,729
Received 104 Likes on 77 Posts
2005 E55
try this,clear the ecu and put the car in dyno mode and see if it rolls.you might have a speed sensor problem and the computer is freaking out and not letting the car drive.
skratch77 is offline  
Old 12-31-2011, 11:48 PM
  #3  
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Jul 2010
Location: Colorado
Posts: 1,477
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
07' SL65, 04' E55, 03' Evo8, 08' GSXR, DSM's...
Take the E brake off? Just kidding. Good luck resolving the issue. Keep us updated.

Aaron
WHTEVO is offline  
Old 06-10-2019, 08:56 AM
  #4  
Super Member
 
Join Date: May 2017
Posts: 898
Received 76 Likes on 72 Posts
C320
Then check the 13pin plug on the transmission for ATF contamination.
tjts1 is offline  
Old 06-10-2019, 10:37 AM
  #5  
Member
 
Pmarino's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: N.Y. L.I.
Posts: 224
Received 17 Likes on 15 Posts
04 E55 AMG BLK/BLK(MyDD), 06 CLK 500 (wife's),05 C320 4matic (son's) 04Passat TDI(son's), 07 ML500
Check the passenger side foot well firewall see if it's wet. This is where your TCU lives. May even want to look at the connections for green nasty. Without a SDS we can guess all day...
Shifter linkage/bushing, neutral safty switch, +1 on the connector especially if it's leaking, conductor plate

Oops I see it's at the $hop. Good luck please post the fix.

Last edited by Pmarino; 06-10-2019 at 11:03 AM.
Pmarino is offline  
Old 06-10-2019, 11:25 AM
  #6  
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Lynden Washington
Posts: 254
Received 24 Likes on 21 Posts
'08 S-65
Originally Posted by Pmarino View Post
Oops I see it's at the $hop. Good luck please post the fix.
Was at the shop in 2011.

Oh
JohnLane is offline  
Old 06-10-2019, 11:48 AM
  #7  
Newbie
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 11
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
W203
Originally Posted by JohnLane View Post
Was at the shop in 2011.

Oh
I think pmarino was about to anwer my post but answerd here because this post came as releted thread after mine.
TW203 is offline  
Old 06-10-2019, 12:25 PM
  #8  
Super Member
 
Join Date: May 2017
Posts: 898
Received 76 Likes on 72 Posts
C320
Originally Posted by TW203 View Post
I think pmarino was about to anwer my post but answerd here because this post came as releted thread after mine.
I hate infine scrolling especially on mobile.
tjts1 is offline  
Old 06-10-2019, 03:49 PM
  #9  
tw2
MBWorld Fanatic!
 
tw2's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: New Zealand
Posts: 2,965
Received 160 Likes on 142 Posts
2005 E55 AMG, 1991 MR2
Originally Posted by tjts1 View Post
I hate infine scrolling especially on mobile.
I have normal desktop mode on my mobile. I agree.
tw2 is online now  
Old 06-12-2019, 02:56 AM
  #10  
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Jan 2010
Location: SF Bay Area, CA
Posts: 3,073
Received 203 Likes on 192 Posts
2007 E63 (currently for sale), 2001 E320 wagon, 2002 Dodge Ram 1500, 2000 Honda VFR800
Originally Posted by tjts1 View Post
I hate infine scrolling especially on mobile.
It can be turned off.
Strigoi is offline  
 

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Quick Reply: Car is on, Transmission on D, Doesn't move !!!


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: