Go Back  MBWorld.org Forums > Mercedes-Benz Sedans > C-Class (W204)
Comand secret engineering menu? >

Comand secret engineering menu?

Notices
C-Class (W204) 2008 - 2014: C180K, C200K, C230, C280, C300, C350, C200CDI, C220CDI, C320CDI
Old 06-09-2015, 01:03 PM
How-Tos on this Topic
Last edit by: IB Advertising
See related guides and technical advice from our community experts:

Browse all: Interior Guides
Print Wikipost

Comand secret engineering menu?

 
Old 09-23-2014, 11:21 AM
  #76  
Member
 
Join Date: Apr 2014
Location: KY
Posts: 76
Likes: 0
Liked 0 Times in 0 Posts
2008 c300 4matic Sport
Is there a way to turn down the volume of the ringtone from an incoming call? The ringing from my phone via BT makes my ears bleed!
will042082 is offline  
Old 10-01-2014, 07:00 AM
  #77  
Member
 
Mr Jones's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Melbourne, Australia
Posts: 177
Liked 5 Times in 4 Posts
2013 C63 PP
Originally Posted by will042082 View Post
Is there a way to turn down the volume of the ringtone from an incoming call? The ringing from my phone via BT makes my ears bleed!
Get someone to call you in the car. While the phone is ringing, turn the volume down before answering it. It should remember the level you turned it down to next time.
Mr Jones is offline  
Old 04-17-2016, 06:20 PM
  #78  
Newbie
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 11
Liked 0 Times in 0 Posts
C300 4matic
I had to swap my COMAND unit since my CD player broke, I have the PIN from the donor unit and thought I'd enter it somewhere in this Engineering Menu, but there is nothing there? Am I missing it somewhere? Everything works fine but just no sound.

Please help, this Mercedes is starting to drive me crazy. PUN intended.

2010 C300
kblack is offline  
Old 04-18-2016, 07:55 PM
  #79  
MBWorld Fanatic!
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 1,285
Liked 49 Times in 46 Posts
2013 C250 Sport
I've not seen anything that resembles a pin entry in there but some of that stuff is obscure.

If I recall you just aren't getting sound but everything else seems to work? Do you have Navi, Video or Sirius?

My initial thoughts might be that it's not properly coded or wired to the amp that is in the trunk. Have you tried to run any of the diagnostics? Is there a fuse for the amp? That might be worth checking too.
michail71 is offline  
Old 08-19-2018, 10:34 AM
  #80  
Newbie
 
Join Date: Aug 2018
Location: Ashington
Posts: 4
Likes: 0
Liked 1 Time in 1 Post
C220
Engineer mode mistake

HELP please

I have a 2008 c220 with ntg 4.5. I have activate DAB in error in the secret menu (hang key, hash and button 1) i now
cannot access the secret menu and when the radio function is selected it just says device unavailable and 're boots a couple of times. I have managed to access the normal system menu and reset it but still no radio. Nav, DVD and memory cards all work.
I've removed fuses 26 and 28 . I've disconnected the battery completely for an hour. Clocks have rsset but still no access to engineer mode
Any ideas how I can reset the config ?
I have now managed to access the engineer mode as i'd changed the mode to Japan. I'm in the UK and only have the options of ECE, japan or US. I have changed to ECE and have now got my radio back. However every time I open the door the system now restarts ? Is there a list of the engineering operations explaining what they do ?


thanks in advance
Craig

Last edited by cminikin; 08-19-2018 at 11:30 AM. Reason: Spelling
cminikin is offline  
Old 08-28-2018, 02:13 PM
  #81  
Newbie
 
Join Date: Aug 2018
Location: Ashington
Posts: 4
Likes: 0
Liked 1 Time in 1 Post
C220
Originally Posted by cminikin View Post
HELP please

I have a 2008 c220 with ntg 4.5. I have activate DAB in error in the secret menu (hang key, hash and button 1) i now
cannot access the secret menu and when the radio function is selected it just says device unavailable and 're boots a couple of times. I have managed to access the normal system menu and reset it but still no radio. Nav, DVD and memory cards all work.
I've removed fuses 26 and 28 . I've disconnected the battery completely for an hour. Clocks have rsset but still no access to engineer mode
Any ideas how I can reset the config ?
I have now managed to access the engineer mode as i'd changed the mode to Japan. I'm in the UK and only have the options of ECE, japan or US. I have changed to ECE and have now got my radio back. However every time I open the door the system now restarts ? Is there a list of the engineering operations explaining what they do ?


thanks in advance
Craig
Note to self .....DO NOT MESS WITH ANY SETTINGS UNLESS YOU HAVE ADDED HARDWARE. Guys and Girls I have finally managed to restore my radio functions and get my speaking lady back after messing with the hidden menus for hours. My advise is don't mess with it as it's pointless unless you have added HARDWARE.. I'm know a expert in these menus lol
cminikin is offline  
 

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:

Quick Reply: Comand secret engineering menu?


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: