Go Back  MBWorld.org Forums > Mercedes-Benz Coupes & Cabriolets > CLK-Class (W208)
Shaking problem persists after maf & mouts >

Shaking problem persists after maf & mouts

Notices
CLK-Class (W208) 1998-2002: CLK 200, CLK 230K, CLK 320, CLK 430 [Coupes & Cabriolets]

Shaking problem persists after maf & mouts

 
Old 01-17-2008, 09:33 PM
  #1  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Location: Quebec
Posts: 134
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Clk 55 04
Shaking problem persists after maf & mouts

Alright so I had all the symptoms of a bad maf + CEL , and pulled the codes it gave me 0171 or 0173. I cleaned the maf and reset the codes. All was fine for 1 week before the symptoms came back (without CEL ) so I decided to buy a new maf and installed it myself and I still have the same problems.

-on drive idle is at 600-700
-idle on park is about at 1000
-when at a red light engine shakes ( not engine mouts or tranny mouts already changed)
-at red light idle fluctuates from about 600 to 700
-lack of power

So my question is do I have to get my computer reset after installing the new maf so it takes in charge there is a new maf ? or what else could it be? cleaning throttle? spark plugs?
Focus on this 1 is offline  
Old 01-18-2008, 01:59 PM
  #2  
Newbie
 
Join Date: Jan 2008
Location: Ft.Lauderdale,FL
Posts: 2
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
CLK320(W208)
your probably feeling your vibration from your harmonic balancer.
qed_stretch is offline  
Old 01-18-2008, 02:46 PM
  #3  
MBWorld Fanatic!
 
Amir_AMG's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Columbia, MD
Posts: 1,041
Likes: 0
Received 17 Likes on 17 Posts
2005 CLK55 ; 2015 GLK350 4MATIC
could be fuel filter, air filter, spark plugs...get them all checked...also if ur not using premium fuel it can significantly reduce performance and trigger a CEL...
Amir_AMG is offline  
Old 01-18-2008, 03:12 PM
  #4  
Senior Member
 
TresX's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 398
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
What's your mileage? I would guess plugs....
TresX is offline  
Old 01-18-2008, 05:01 PM
  #5  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Location: Quebec
Posts: 134
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Clk 55 04
Originally Posted by TresX View Post
What's your mileage? I would guess plugs....
I have about 140 miles , If its the plugs shouldt I have a CEL indicating misfire in one of the cylinders?
Focus on this 1 is offline  
Old 01-18-2008, 05:15 PM
  #6  
Member
 
tbenz's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Sugar Land Texas
Posts: 154
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
ML320
You Should Just Bring It To A Dealer And Have Them Look At It,, Might Be Something Simple,,
tbenz is offline  
Old 01-18-2008, 06:14 PM
  #7  
Senior Member
 
TresX's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 398
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Originally Posted by Focus on this 1 View Post
I have about 140 miles , If its the plugs shouldt I have a CEL indicating misfire in one of the cylinders?
Well....yes. But at 140k miles, if you haven't done so, changing the plugs will make a world of difference. My other guess for the lack/loss of power and shaking at idle would be a vacuum leak somewhere....(but that would probably trigger a CEL as well......so my answer is...I don't know.....
TresX is offline  
Old 01-18-2008, 06:55 PM
  #8  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Location: Quebec
Posts: 134
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Clk 55 04
Originally Posted by qed_stretch View Post
your probably feeling your vibration from your harmonic balancer.
whats the harmonic balancer? and its causes the car to shake? and troubles the idle?
Focus on this 1 is offline  
Old 01-18-2008, 07:03 PM
  #9  
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Anaheim Hills, CA
Posts: 112
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
CLK430, SC430, RX330
You sure that MAF you got off Ebay for $50 was new? That's pretty cheap and there are people selling their bad/used/cleaned MAFs on Ebay as new. Also did you put in a Bosch MAF? I've heard that the cheap chinese imitation MAFs give people a lot of trouble too.
ratha67 is offline  
Old 01-18-2008, 09:21 PM
  #10  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Location: Quebec
Posts: 134
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Clk 55 04
well here is the one I got

http://cgi.ebay.ca/ws/eBayISAPI.dll?...m=130185188376

it looked brand new and it smelled too lol
Focus on this 1 is offline  
Old 01-18-2008, 09:39 PM
  #11  
Member
 
tbenz's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Sugar Land Texas
Posts: 154
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
ML320
with a high idle like that it could be a vacuum leak, ck around the maf sensor for any leaks, i still think your best bet is to bring it to the dealer and let them diag your problem, all we can do is guess guessing can get expensive
tbenz is offline  
Old 01-18-2008, 10:08 PM
  #12  
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Cali
Posts: 237
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2001 CLK430 & 2007 350Z
Hi!

OMG! we have the exact same problem. everytime im on a red light the car shakes and poor power! i changed my fuel filter and so far i havent felt it shake severely like it used to... yet. i still gives me small vibrations which i can stand. try the fuel filter.
riannausa is offline  
Old 01-18-2008, 10:24 PM
  #13  
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Anaheim Hills, CA
Posts: 112
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
CLK430, SC430, RX330
Originally Posted by Focus on this 1 View Post
well here is the one I got

http://cgi.ebay.ca/ws/eBayISAPI.dll?...m=130185188376

it looked brand new and it smelled too lol
looks like you got a brand new, made in Germany, non-OEM part. The description says its generic and not Bosch. But who knows... That might be just as good. I doubt they would be selling new parts that don't work. I'm all for saving a buck. The crappy ones I heard of were the ones made in China.
ratha67 is offline  
Old 01-18-2008, 11:24 PM
  #14  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Location: Quebec
Posts: 134
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Clk 55 04
Originally Posted by riannausa View Post
OMG! we have the exact same problem. everytime im on a red light the car shakes and poor power! i changed my fuel filter and so far i havent felt it shake severely like it used to... yet. i still gives me small vibrations which i can stand. try the fuel filter.
I went to see my mechanic today , I have an appointement monday but till then he told me to try the fuel injection cleaner.... Ill see monday for the fuel filter hopefully its the fuel filter
Focus on this 1 is offline  
Old 01-21-2008, 01:29 AM
  #15  
Almost a Member!
 
Join Date: Aug 2005
Location: Amarillo, TX
Posts: 54
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
01 CLK 55
Mine did the same at about 104k and I had a guy listen to it and you could hear the miss. It was real hard to hear also. I replaced plugs, wires, and cleaned the fuel injection and it went away. Then 10k later the maf went out. No problems since. When starting it you could hear it make a ping noise and could barely hear the miss. Now it does not do this.
shan12 is offline  
Old 02-27-2008, 02:06 PM
  #16  
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 54
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
another symptom - electrical burning smell?

I just changed out my MAF as well and my shaking problem did not go away. Mechanic said there's no vacuum leak, wires & plugs are 2 months old, motor mount is solid, alternator is good, battery is new, fuel filter is new.

I admit, the car has driven better after getting these major tune up compenents replaced, BUT it's just not at 100% yet with this persistently annoying shaking at idle.

One more thing I notice is in the morning when I start the car for the first time i smell a brief electrical burning smell then I hear a light humming sound from under the car. Not sure if this is a major concern or what. Anyone have anything similar happen?
bacardy703 is offline  
Old 02-27-2008, 02:35 PM
  #17  
MBWorld Fanatic!
 
CLK FAN's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Los Angeles
Posts: 1,398
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
2000 CLK 3.2
There is one more thing that you have over looked and so has who ever has been doing your work...THE CRANK POSITION SENSOR. When it goes bad you will have shaking as well as strange power loss while driving. This is what my mechanic friend which happens to work as a Mercedes tech at a Mercedes dealer told me. I will be changing mine out as well as many other parts that need to be changed.

Last edited by CLK FAN; 02-27-2008 at 02:42 PM.
CLK FAN is offline  
Old 02-27-2008, 05:55 PM
  #18  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Location: Quebec
Posts: 134
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Clk 55 04
Originally Posted by CLK FAN View Post
There is one more thing that you have over looked and so has who ever has been doing your work...THE CRANK POSITION SENSOR. When it goes bad you will have shaking as well as strange power loss while driving. This is what my mechanic friend which happens to work as a Mercedes tech at a Mercedes dealer told me. I will be changing mine out as well as many other parts that need to be changed.
A bad crank position sensor isint suposed to triger the cel?
Focus on this 1 is offline  
Old 02-27-2008, 06:16 PM
  #19  
MBWorld Fanatic!
 
CLK FAN's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Los Angeles
Posts: 1,398
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
2000 CLK 3.2
Originally Posted by Focus on this 1 View Post
A bad crank position sensor isint suposed to triger the cel?

I haven't read through this entire thread yet but I have no idea what you mean by CEL. The crank position sensor is a suggestion because that's what going on with my car. When I have time to read through the thread I'll respond again.
CLK FAN is offline  
Old 02-27-2008, 09:20 PM
  #20  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2006
Location: Quebec
Posts: 134
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Clk 55 04
Originally Posted by CLK FAN View Post

I haven't read through this entire thread yet but I have no idea what you mean by CEL. The crank position sensor is a suggestion because that's what going on with my car. When I have time to read through the thread I'll respond again.
CEL = Check engine light
Focus on this 1 is offline  
Old 02-28-2008, 12:37 AM
  #21  
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Cali
Posts: 237
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2001 CLK430 & 2007 350Z
Exclamation ok

Keep us posted if the Crank position sensor works so i can try it on mine so i don't have to get rid of my car. How much does the sucker cost anyways??? Thanks
riannausa is offline  
Old 02-28-2008, 02:27 AM
  #22  
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 25
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
r 320cdi
Originally Posted by Focus on this 1 View Post
Alright so I had all the symptoms of a bad maf + CEL , and pulled the codes it gave me 0171 or 0173. I cleaned the maf and reset the codes. All was fine for 1 week before the symptoms came back (without CEL ) so I decided to buy a new maf and installed it myself and I still have the same problems.

-on drive idle is at 600-700
-idle on park is about at 1000
-when at a red light engine shakes ( not engine mouts or tranny mouts already changed)
-at red light idle fluctuates from about 600 to 700
-lack of power

So my question is do I have to get my computer reset after installing the new maf so it takes in charge there is a new maf ? or what else could it be? cleaning throttle? spark plugs?
what size eng have you got? if its a 6 cylinder it could be a coil or the ht leads to one of the cylinders in conjunction with the maf. It would be a good idea also to have the self adaptations reset.
fixer is offline  
Old 02-28-2008, 03:10 AM
  #23  
Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Portland, OR
Posts: 137
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
03 CLK 430 Convertible "silkie" (sold), 2010 E350 Sport Sedan (graveyard), new wheels coming soon...
after reading this, u guys make me think something is wrong with my car too... my car doesn't shake anymore.... but like every day when i start it up in the am, the car starts and the rpm is at about 1000, and then it is like that for like 30-45 seconds, than it drops down to about 600 ish and then i drive it.. someone told me i should not put the car in gear till the rpm drops but is that normal? what should the rpm be at when the car is parked but engine on? what does your guys stuff say when u start the car, i never thought anything was wrong with it. IS it really bad to put the car in gear right after you start it?? is the rpm at 1000 when i start it and then it drops down normal... weird.
rolling430 is offline  
Old 02-28-2008, 04:30 PM
  #24  
Senior Member
 
DevilsAngel's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Orange County, CA
Posts: 476
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
CLK 430
Originally Posted by rolling430 View Post
after reading this, u guys make me think something is wrong with my car too... my car doesn't shake anymore.... but like every day when i start it up in the am, the car starts and the rpm is at about 1000, and then it is like that for like 30-45 seconds, than it drops down to about 600 ish and then i drive it.. someone told me i should not put the car in gear till the rpm drops but is that normal? what should the rpm be at when the car is parked but engine on? what does your guys stuff say when u start the car, i never thought anything was wrong with it. IS it really bad to put the car in gear right after you start it?? is the rpm at 1000 when i start it and then it drops down normal... weird.
I start my car everyday before I go to work, and it always is at a higher idle (1200 or so) and then after about 30 seconds it drops to 900-1000. So youre not alone there.

CLKFAN- does the crank position sensor, does that throw off a check engine light when it needs to be replaced? I have the shaking thing too, but not too bad yet, so I'm changing my plugs this weekend to see if that will help it.
DevilsAngel is offline  
Old 02-28-2008, 06:00 PM
  #25  
Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Canby, OR
Posts: 265
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
CLK55 AMG
It is normal for the cold start idle to be high then drop down.
Boosted9603 is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Quick Reply: Shaking problem persists after maf & mouts


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: