Go Back  MBWorld.org Forums > Mercedes-Benz Sedans > E-Class (W212)
10.25 inch android headunit installed >

10.25 inch android headunit installed

Notices
E-Class (W212) 2010 - 2016: E 350, E 550

10.25 inch android headunit installed

 
Old 12-30-2018, 05:01 PM
  #1101  
Senior Member
 
Join Date: Feb 2016
Location: UK
Posts: 390
Thanked 45 Times in 41 Posts
E250 AMG Sport Convertible
Thanks, that was going to be one of the things I try when I have to pull it out again to fit my GPS splitter cable to get away from the poor quality one which comes with the unit.
400ixl is offline  
Old 12-30-2018, 05:02 PM
  #1102  
Senior Member
 
Join Date: Feb 2016
Location: UK
Posts: 390
Thanked 45 Times in 41 Posts
E250 AMG Sport Convertible
Originally Posted by OjciecKrzysztof View Post
Do you know the reset code for factory settings?
I assume through either the menu or by pressing a pin into the rest hole in the side.
400ixl is offline  
Old 12-30-2018, 05:34 PM
  #1103  
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 21
Thanked 3 Times in 3 Posts
GLK 220 CDI 4MATIC
Originally Posted by 400ixl View Post
I assume through either the menu or by pressing a pin into the rest hole in the side.
Where in the menu?
OjciecKrzysztof is offline  
The Following User Says Thank You to OjciecKrzysztof For This Useful Post:
Breezeing (02-06-2019)
Old 12-31-2018, 12:08 AM
  #1104  
Newbie
 
Join Date: Dec 2018
Location: Montreal, Canada
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2011 Mercedes E350 Cabriolet (NTG4)
I have done that. When the correct mileage is displayed, the knob for the comand unit does not work. When I start the engine, everything works, but the mileage changes. I have upgraded the UI and CAN files and still the same.
From what I am told, it's the 1st anyone has had a issue like this. Engineers are looking into this and should get back to me soon, hopefully.
Do you have any idea on what I should do?
Vaggo is offline  
Old 01-03-2019, 12:41 PM
  #1105  
Newbie
 
Join Date: Dec 2018
Location: Montreal, Canada
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2011 Mercedes E350 Cabriolet (NTG4)
Hello Chris,

I have an issue with my V2 android screen. All works well except for the mileage. My car shows 54471km and the screen over 3 million km. It does not match. I did the UI upgrade and the CAN upgrade, but still same issue. Do you know if I remove the fuse box as it is posted this will resolve my issue?
Is there something else I need to do?
I have a 2011 E350 cabriolet (NTG4).

Thank you very much.
Vaggo is offline  
Old 01-04-2019, 05:01 AM
  #1106  
Banned
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sweden, Stockholm
Posts: 3,306
Thanked 143 Times in 112 Posts
W212 E63 wagon, ML350, GLK 350
Originally Posted by Vaggo View Post
Hello Chris,

I have an issue with my V2 android screen. All works well except for the mileage. My car shows 54471km and the screen over 3 million km. It does not match. I did the UI upgrade and the CAN upgrade, but still same issue. Do you know if I remove the fuse box as it is posted this will resolve my issue?
Is there something else I need to do?
I have a 2011 E350 cabriolet (NTG4).

Thank you very much.
Mail me.
Chris The Swede is offline  
Old 01-04-2019, 11:42 AM
  #1107  
Junior Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2011 E63 AMG
Originally Posted by Vaggo View Post
Hello Chris,

I have an issue with my V2 android screen. All works well except for the mileage. My car shows 54471km and the screen over 3 million km. It does not match. I did the UI upgrade and the CAN upgrade, but still same issue. Do you know if I remove the fuse box as it is posted this will resolve my issue?
Is there something else I need to do?
I have a 2011 E350 cabriolet (NTG4).

Thank you very much.
I have this same issue. Please let me know how your resolved. I have a 2011 E63 NTG4.
pdsoliman is offline  
Old 01-08-2019, 05:25 AM
  #1108  
Banned
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sweden, Stockholm
Posts: 3,306
Thanked 143 Times in 112 Posts
W212 E63 wagon, ML350, GLK 350
Originally Posted by pdsoliman View Post
I have this same issue. Please let me know how your resolved. I have a 2011 E63 NTG4.
Thats a new one...
Chris The Swede is offline  
Old 01-08-2019, 08:49 AM
  #1109  
Junior Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2011 E63 AMG
Originally Posted by Chris The Swede View Post
Thats a new one...
it isnt, I was more focused on getting basic functionality working first on this project.
pdsoliman is offline  
Old 01-08-2019, 09:00 PM
  #1110  
Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 122
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
2014 E350 station wagon gasoline
I installed the screen last weekend and it went well except I can't get the head unit back in place. I wrestled with it for many hours but it seems there simply isn't enough space behind the COMAND unit on the facelift 2014 E350.
I am sure it is different from the pre-face lift model so if anyone has installed it on a 2014-2015 E350 I would appreciate some pointers as to where to put all the cables.
Also, there is a constant buzz / hiss coming from the speakers as soon as the unit is turned on, even without the engine running.
As soon as the key is in ACC position one, the noise is there. When I start the engine, it is the same noise and the pitch doesn't change when the rev goes up so it's not interference from the engine.
I ordered a suppressor, coming today, but I wonder if someone else had a similar problem and what was the solution.
dacia is offline  
Old 01-11-2019, 07:16 AM
  #1111  
Newbie
 
Join Date: Sep 2009
Location: Romania
Posts: 11
Thanked 0 Times in 0 Posts
w212 e250 4matic
Originally Posted by dacia View Post
I installed the screen last weekend and it went well except I can't get the head unit back in place. I wrestled with it for many hours but it seems there simply isn't enough space behind the COMAND unit on the facelift 2014 E350.
I am sure it is different from the pre-face lift model so if anyone has installed it on a 2014-2015 E350 I would appreciate some pointers as to where to put all the cables.
Also, there is a constant buzz / hiss coming from the speakers as soon as the unit is turned on, even without the engine running.
As soon as the key is in ACC position one, the noise is there. When I start the engine, it is the same noise and the pitch doesn't change when the rev goes up so it's not interference from the engine.
I ordered a suppressor, coming today, but I wonder if someone else had a similar problem and what was the solution.
Hello. I have e250 2014 , you must somehow to put the cables behind an under the COMMAND (my english is very bad and i can't explain very well).
arthur81 is offline  
Old 01-14-2019, 10:53 PM
  #1112  
Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 122
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
2014 E350 station wagon gasoline
Originally Posted by arthur81 View Post
Hello. I have e250 2014 , you must somehow to put the cables behind an under the COMMAND (my english is very bad and i can't explain very well).
How did you manage to do it?
Do you have small hands or did you use some tool / trick?
I even removed the glove box to see if there is space beside it but there isn't any.
dacia is offline  
Old 01-15-2019, 09:49 AM
  #1113  
Newbie
 
Join Date: Sep 2009
Location: Romania
Posts: 11
Thanked 0 Times in 0 Posts
w212 e250 4matic
No, i don't have small hands , i haven't use tools or tricks, after I have tried for 2-3 times , I calmed down and i manage to insert the Command... its enough space behind and somehow under the command for the cables, but i don't want to take it out again )
arthur81 is offline  
Old 01-15-2019, 02:34 PM
  #1114  
Member
 
Heisenberg5070's Avatar
 
Join Date: May 2016
Posts: 156
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 6 Posts
E350 Sport
Originally Posted by arthur81
No, i don't have small hands , i haven't use tools or tricks, after I have tried for 2-3 times , I calmed down and i manage to insert the Command... its enough space behind and somehow under the command for the cables, but i don't want to take it out again )
????
Heisenberg5070 is offline  
Old 01-15-2019, 02:34 PM
  #1115  
Member
 
Heisenberg5070's Avatar
 
Join Date: May 2016
Posts: 156
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 6 Posts
E350 Sport
Has anyone figured out a way to root this unit ?
Heisenberg5070 is offline  
Old 01-20-2019, 10:42 PM
  #1116  
Newbie
 
Join Date: Dec 2018
Location: Montreal, Canada
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2011 Mercedes E350 Cabriolet (NTG4)
Originally Posted by pdsoliman View Post
I have this same issue. Please let me know how your resolved. I have a 2011 E63 NTG4.
Hello,

yes finally got this resolved with a couple of upgrades. However, a new issue appeared. When watching a movie or music via bluetooth, only the right side speakers work, not the left. I am waiting from the seller on a solution on this. If you want mail me and I can email you the upgrades and steps to follow to resolve the mileage issue.
Vaggo is offline  
Old 01-20-2019, 11:05 PM
  #1117  
Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 122
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
2014 E350 station wagon gasoline
Originally Posted by Vaggo View Post
Hello,

yes finally got this resolved with a couple of upgrades. However, a new issue appeared. When watching a movie or music via bluetooth, only the right side speakers work, not the left. I am waiting from the seller on a solution on this. If you want mail me and I can email you the upgrades and steps to follow to resolve the mileage issue.
Would it be possible to post those upgrades here for everyone to see?
dacia is offline  
Old 01-24-2019, 01:43 PM
  #1118  
Newbie
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
W212
hello everybody first of all sorry for my poor english, i've got problems with this screen https://www.ebay.com/itm/10-25-Andro...-/332774769265 it just arived. I've sent photos of my car stereo for the seller so he could pick up the right model for me. He send me this harness

I disasembled my dash there is what i found

connected the new harness

but the screen does not turn on. My NTG does not have fibre and i does have only one white connector in the big connecting block to the HU. Any ideas?

Last edited by MASTERkame; 01-24-2019 at 01:45 PM.
MASTERkame is offline  
Old 01-26-2019, 02:14 AM
  #1119  
Junior Member
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 5 Posts
GLC X253
Originally Posted by MASTERkame View Post
but the screen does not turn on. My NTG does not have fibre and i does have only one white connector in the big connecting block to the HU. Any ideas?
The unit is powered by the big harnest with the 2 large square connectors. Check this connection.
Also, one doesn't power on the screen using the button that used to switch on the OEM unit. Instead it switch on when you turn on the car main computer, either turning the key or using the engine on button (no need to turn on the engine, turn the key to the previous stage and don't put your foot on the brake pedal).
Sly_North is offline  
Old 01-31-2019, 06:47 PM
  #1120  
Member
 
Join Date: Jul 2018
Location: Laguna Hills, CA and Himeji, Japan
Posts: 113
Thanked 16 Times in 13 Posts
2011 W212
Originally Posted by Sly_North View Post
Right that's the v3.
Yes there's only one factory AFAIK. All the AliExpress + Amazon + Ebay + Carlife + ChrisTheSwid +... are only resellers.
More explanation in the following post1 and post2 on page 28
Thread resurrection

Wonder if the pin-outs are the same, meaning if you upgrade from V2 to V3, can you only change the screen/head or do you have to do the entire harness too.
Skeechan is offline  
Old 02-02-2019, 12:31 AM
  #1121  
Member
 
SIN3's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: So Cal
Posts: 158
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
e63s
i have it as well on my 16 e63s. in socal love it
SIN3 is offline  
Old 02-03-2019, 01:46 AM
  #1122  
Junior Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2011 E63 AMG
So I've totaled my 2011 E63 with my android screen. Looking at possibly getting a 2012 E63. Will I need different cables to install the screen? Can i use the existing cables I had for the 2011?
pdsoliman is offline  
Old 02-03-2019, 04:29 AM
  #1123  
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 21
Thanked 3 Times in 3 Posts
GLK 220 CDI 4MATIC
Could I ask someone to share files for the v2 update?
OjciecKrzysztof is offline  
Old 02-03-2019, 06:51 AM
  #1124  
Senior Member
 
Join Date: Feb 2016
Location: UK
Posts: 390
Thanked 45 Times in 41 Posts
E250 AMG Sport Convertible
Originally Posted by pdsoliman View Post
So I've totaled my 2011 E63 with my android screen. Looking at possibly getting a 2012 E63. Will I need different cables to install the screen? Can i use the existing cables I had for the 2011?
Yes, wiring loom should be the same, maybe just configuration different depending on which system the 20111 had.
400ixl is offline  
Old 02-04-2019, 06:57 PM
  #1125  
Junior Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2011 E63 AMG
Originally Posted by 400ixl View Post
Yes, wiring loom should be the same, maybe just configuration different depending on which system the 20111 had.
How about a with a W218/CLS 63? there seems to be a bit of shortages on the E63 right now lol.
pdsoliman is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 6 votes, 3.67 average.

Quick Reply: 10.25 inch android headunit installed


Contact Us - About Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in:
You Rated this Thread: 5